16 Μαΐ 2018

Ημερίδες για τους υδρογονάνθρακες σε Πρέβεζα και Άρτα, την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου

Ενημέρωση από τα ΕΛΠΕ προς φορείς, πολίτες


   Αναλυτική ενημέρωση, για τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες που θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα στην περιοχή μας, αναμένεται να κάνουν προς τους φορείς και τους πολίτες τα Ελληνικά Πετρέλαια, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Πρατηριούχων Πρέβεζας.
   Η πιθανότερη ημερομηνία για την διεξαγωγή της ημερίδας στην Πρέβεζα είναι η Πέμπτη 8η Ιουνίου ενώ αντίστοιχη ημερίδα (την επόμενη ημέρα) θα πραγματοποιηθεί και στην Άρτα.
   Σύμφωνα με πληροφορίες της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας, στο πάνελ των ομιλητών θα βρίσκονται δύο Πρεβεζάνοι: ο Χημικός Μηχανικός, με πολυετή εμπειρία στο θέμα, Ηλίας Κονοφάγος αλλά και και το στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Παραγωγής των ΕΛΠΕ, Γιώργος Μυκονιάτης (ο οποίος κατάγεται από την Πρέβεζα από την πλευρά της μητέρας του).
   Στόχος των ημερίδων αλλά και προσωπικών επαφών που θα υπάρξουν με τους Δημάρχους, τους φορείς αλλά και των κατοίκων των περιοχών όπου θα διεξαχθούν οι έρευνες είναι να αμβλυνθούν -μέσω της ενημέρωσης- οι αντιδράσεις που έχουν προκύψει από την επικείμενη έναρξη των ερευνητικών εργασιών.
   Ως γνωστόν, τα ΕΛΠΕ μετέχουν την κοινοπραξία που μεταξύ άλλων απέκτησε τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και στις χερσαίες περιοχές Άρτας και Πρέβεζας. Αρχικά οι έρευνες θα εστιαστούν στους Δήμους Πρέβεζας, Ζηρού και Πάργας. Σχεδόν ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν και στους Δήμους Άρτας, Τζουμέρκων, Ν.Σκουφά και Γ. Καραϊσκάκη.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.