21 Μαΐ 2018

Επίσημη πρεμιέρα του ΕΚΕΤΑ στην Ήπειρο, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ

- Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης- Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών
- 5 τομείς ο αναπτυξιακός μοχλός για την Ήπειρο (αγροδιατροφή, νέες τεχνολογίες, υγεία, παιδεία, τουρισμός-πολιτισμός)


   Επίσημη πρεμιέρα στην Ήπειρο έκανε το παράρτημα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης- Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ.
   Το Κέντρο έχει ήδη αναπτύξει συνεργασία με το ΤΕΙ Ηπείρου και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στην κατεύθυνση ανάπτυξης προγραμμάτων πληροφορικής στους τομείς της υγείας και του πολιτισμού, σε μια προσπάθεια να υπάρξει ανάσχεση της φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.
   Το ΕΚΕΤΑ και τα διάφορα ινστιτούτα του δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα, υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και έχει να επιδείξει σημαντικά επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα.
   Ρόλος του, αποτελώντας συνδετικό κρίκο των ακαδημαϊκών φορέων και των επιχειρήσεων, είναι να προάγει την εφαρμοσμένη έρευνα, καινοτόμες δράσεις και να μπορεί να καταλήξει σε αποτελέσματα που στην συνέχεια θα αξιοποιηθούν από νέες εταιρείες.
   Με αυτό, λοιπόν ως δεδομένο, ξεκίνησαν πριν από δυο χρόνια οι συζητήσεις με τον τότε Πρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου Ευρυπίδη Γλαβά, για την δημιουργία του παραρτήματος στην Ήπειρο και οι μεγάλες δυνατότητες που υπήρχαν οδήγησαν σε αυτή την συνεργασία.
   Έτσι τώρα, παρουσία εκπροσώπων του ΕΚΕΤΑ, των πρυτανικών αρχών Πανεπιστημίου και ΤΕΙ, του Δήμου Ιωαννιτών και της ακαδημαϊκής κοινότητας, το Παράρτημα του ΕΚΕΤΑ στην Ήπειρο έκανε επίσημη πρεμιέρα, ενώ έγιναν και τα εγκαίνια των χώρων όπου στεγάζεται. Στην συνεργασία αυτή αναφέρθηκαν ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΕΚΕΤΑ, Δημήτρης Τζοβάρας αλλά και ο Υπεύθυνος του Παραρτήματος Ηπείρου, καθηγητής ΤΕΙ Ηπείρου Αλέξανδρος Τζιάλλας.
   Στη σημασία της δημιουργίας του Παραρτήματος στην περιοχή μας αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιώργος Καψάλης, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν πλέον και το Κέντρο Ερευνών που ιδρύεται αλλά και ο Ερευνητής Α΄ ΕΚΕΤΑ/ Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών, Αναγνώστης Αργυρίου.
   Η διασύνδεση και η συνεργασία του παραρτήματος με την ακαδημαϊκή κοινότητα ήταν το θέμα της ομιλίας, που πραγματοποίησε από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου, Αναστάσιος Τσίνας, ο οποίος, αναφερόμενος στην πεντάδα των τομέων που έχουν χαρακτηριστεί ως αναπτυξιακός μοχλός για την Ήπειρο (αγροδιατροφή, νέες τεχνολογίες, υγεία, παιδεία, τουρισμός-πολιτισμός), σημείωσε ότι σήμερα υπηρετούνται ή θεραπεύονται λίγο από τα γνωστικά πεδία των τμημάτων του Πανεπιστημίου ή του ΤΕΙ, του νέου μεγάλου, όπως είπε, Πανεπιστημίου και άρα θα πρέπει να υπάρξει στροφή.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.