21 Μαΐ 2018

Όλγα Γεροβασίλη: Καλή η προσπάθεια της Ν.Δ., αλλά...

Στην επόμενη ημέρα για τη χώρα, η Δημόσια Διοίκηση αναβαθμίζεται. Και αυτό δεν διαψεύδεται...


   Την περασμένη Πέμπτη ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνάντηση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη με τους θεσμούς, στο πλαίσιο της δ' αξιολόγησης.
   Κατά τη συνάντηση, τα τεχνικά κλιμάκια αναγνώρισαν την πρόοδο στο ολιστικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Υπουργείου, που αλλάζει την εικόνα, που ξέραμε μέχρι σήμερα, της Δημόσιας Διοίκησης, αποκομματικοποιεί το Δημόσιο, προσθέτει διαφάνεια και αξιοκρατία, αφαιρεί γραφειοκρατία και αγκυλώσεις και, τελικά, θέτει σε νέες βάσεις τη σχέση του με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, όπως ταιριάζει σε ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος.
   Ώστε να υπηρετεί τον πολίτη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας και όχι να αποτελεί εμπόδιο και ανασχετικό μηχανισμό.
   Ταυτόχρονα (και ίσως εξαιτίας αυτής της προόδου), συμφωνήθηκε για το 2019, σχετικά με τις προσλήψεις, η αναλογία σε σχέση με τις αποχωρήσεις να διαμορφωθεί στο 1:1 (μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση). Σημειωτέον ότι για φέτος, ο κανόνας προσλήψεων - αποχωρήσεων είναι 1:3.
   Μετά την ολοκλήρωση του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου, όπου παρουσιάστηκε η στρατηγική "για την επόμενη μέρα", το σχέδιο, δηλαδή, για την μεταμνημονιακή Ελλάδα, η Όλγα Γεροβασίλη προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Καλή η προσπάθεια…»

Η ΝΔ όχι μόνο δεν αντέχει την επιτυχή ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, αλλά κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να την υπονομεύσει.

Όλο αυτό το διάστημα, η ΝΔ «καταγγέλλει» και «τα δημοσιεύματα που ακολουθούσαν, αποκάλυπταν», όπως ομολογούν και οι ίδιοι.

Μίλησαν για διόγκωση του κράτους. Διαψεύστηκαν.

Μίλησαν για τη μη εφαρμογή της Κινητικότητας. Διαψεύστηκαν.

Μίλησαν για πάγωμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Διαψεύστηκαν.

Μίλησαν για επιλογή κομματικών στελεχών στη Δημόσια Διοίκηση. Διαψεύστηκαν.

Καλή η προσπάθεια, αλλά...

Στην επόμενη ημέρα για τη χώρα η Δημόσια Διοίκηση αναβαθμίζεται.

Και αυτό δεν διαψεύδεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.