21 Μαΐ 2018

Μαζική συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην ηλεκτρονική αξιολόγηση

- Όλγα Γεροβασίλη: 30.000 εγγραφές μέσα σε τρεις μέρες
- Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι πάντοτε ανοιχτό στο διάλογο -αποδεδειγμένα- για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τη Δημόσια Διοίκηση


   Με 30.000 εγγραφές δημοσίων υπαλλήλων μέσα σε τρεις μέρες εγκαινιάστηκε η λειτουργία της πλατφόρμας για την ηλεκτρονική αξιολόγηση.
   Μάλιστα, ο αριθμός αυτός παρουσιάστηκε, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες της Όλγα Γεροβασίλη, στη συνάντηση της Πέμπτης της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τους θεσμούς για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση. Η πλατφόρμα τέθηκε σε λειτουργία την περασμένη βδομάδα, με την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου και ήδη, σύμφωνα με το ΥΔΑΝ, εκτός από τα υπουργεία, όπως αναμενόταν, εντυπωσιακή ανταπόκριση δείχνουν οι ΟΤΑ της περιφέρειας.
   Ενδεικτικά, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της «Αυγής», τις πρώτες μέρες ενεγράφησαν στην πλατφόρμα 2.833 υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, 496 του Δήμου Αγρινίου, 383 του Δήμου Λέσβου, 362 του Δήμου Κατερίνης, 336 του Δήμου Σερρών, 246 του Δήμου Νεάπολης Συκεών. Στο ίδιο πλαίσιο ενεγράφησαν 413 υπάλληλοι της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας, 273 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, 232 της Περιφέρειας Ηπείρου, 115 της Περιφέρειας Κρήτης, 92 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
   Σύμφωνα με τους ίδιους συνεργάτες, οι εκπρόσωποι των δανειστών εξέφρασαν την επιδοκιμασία τους για την πορεία της αξιολόγησης, ωστόσο αγκάθι εξακολουθεί να παραμένει η στάση της ΑΔΕΔΥ, η οποία, λίγες μέρες μετά την επίσημη έναρξη της ηλεκτρονικής αξιολόγησης, προκήρυξε εκ νέου απεργία - αποχή από τις διαδικασίες της ηλεκτρονικής αξιολόγησης αντιδρώντας κυρίως στη διατήρηση του άρθρου 24Α του Ν. 4369/2016, που αποκλείει από τις διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων τους προϊσταμένους - αξιολογητές οι οποίοι δεν εφαρμόζουν την αξιολόγηση.
   Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, μετά την κήρυξη της αποχής, απάντησε, σε ό,τι αφορά το ζήτημα του άρθρου 24Α, πως «η συμμετοχή των εργαζομένων στις διαδικασίες αξιολόγησης καθιστά άνευ αντικειμένου τις διατάξεις της συγκεκριμένης ρύθμισης», ενώ επανέλαβε ότι «η υιοθέτηση της ηλεκτρονικής διαδικασίας δεν επιφέρει καμία απολύτως αλλαγή στο σύστημα. Δεν μεταβάλλει τον χαρακτήρα του, το απλοποιεί, ενισχύει τη διαφάνειά του και εξοικονομεί πολύτιμους πόρους. Ως εκ τούτου, δεν είναι κατανοητές οι όποιες αντιδράσεις στην εφαρμογή του».
   Με δεδομένα, λοιπόν, σύμφωνα με το ΥΔΑΝ: α) ότι η ΑΔΕΔΥ τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης και β) ότι το υφιστάμενο σύστημα αξιολόγησης διακρίνεται από δημοκρατικότητα, συμμετοχικότητα, διαφάνεια και αποτελεί μέρος μιας ολιστικής θεώρησης της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι πάντοτε ανοιχτό στο διάλογο -αποδεδειγμένα- για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τη Δημόσια Διοίκηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.