18 Μαΐ 2018

Καθαρές κουβέντες

Εν μέσω ενός καταιγισμού χλιαρών αντιδράσεων, που εξόργισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη, η Ελλάδα δεν μάσησε τα λόγια της


   Την περασμένη Τρίτη, μία ημέρα μετά τη σφαγή στη Γάζα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Δημήτρης Τζανακόπουλος εξέφρασε “φρίκη και αποτροπιασμό για τους δεκάδες θανάτους και τους χιλιάδες τραυματισμούς διαδηλωτών που προκλήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων εναντίον της απόφασης των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ». Αναφέρθηκε σε “δυσανάλογη αντίδραση εκ μέρους του Ισραήλ, που πρέπει να αντιμετωπιστεί με ενότητα και αποφασιστικότητα από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας» και υπογράμμισε ότι «οι μονομερείς ενέργειες σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλουν στην επίλυση των διαφορών Ισραήλ - Παλαιστίνης, οι οποίες πρέπει πάντοτε να αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ”. Πρόκειται για απερίφραστη καταγγελία. Με αφορμή την οποία θυμηθήκαμε ότι από πουθενά αλλού δεν ακούσαμε αναφορά στις αποφάσεις του ΟΗΕ για το Παλαιστινιακό.
   Ακολούθησε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, στο δείπνο εργασίας των 28 ηγετών της Ε.Ε. στη Σόφια, είπε ότι η ευρωπαϊκή πολιτική, σε θέματα όπως το Ιράν και το Παλαιστινιακό πρέπει να βασίζεται σε αρχές. Στη βάση αυτή, υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί η κοινή στάση της Ε.Ε. υπέρ της λύσης των δύο κρατών, ζήτημα για το οποίο επίσης δεν ακούσαμε από κανέναν άλλον στις αντιδράσεις για τη Γάζα. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός εξέφρασε αποτροπιασμό για τα γεγονότα της Γάζας και δήλωσε τη σαφή αντίθεσή του σε ενέργειες του Ισραήλ που οδήγησαν στον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων διαδηλωτών και υπονομεύουν τις προοπτικές λύσης, ενώ αναφέρθηκε και στη μονομερή κίνηση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ -προτού, μάλιστα προτείνουν ένα συνολικό σχέδιο για ειρήνευση-, σημειώνοντας ότι η ενέργεια αυτή είναι σε βάρος μιας βιώσιμης λύσης στο Παλαιστινιακό.
   Εν μέσω ενός καταιγισμού χλιαρών αντιδράσεων, που εξόργισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη, η Ελλάδα δεν μάσησε τα λόγια της. Κι αυτό, συνεχίζοντας να επιδιώκει και να οικοδομεί σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλους. Καθαρές κουβέντες, βασισμένες σε αρχές, δεν συναντάμε συχνά στον κόσμο στις μέρες μας.
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.