11 Μαΐ 2018

Η προσπάθεια της κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού είναι να τονώσουμε την Ήπειρο και την Άρτα

Η Όλγα Γεροβασίλη μίλησε στη Βίκυ Καινούργιου για την ίδρυση των σχολών στην Άρτα έως το πολιτικό μνημόσυνο του Γιώργου Παπαγεωργίου


   Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα το πρωί η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη στο ραδιοφωνικό σταθμό της Άρτας Orange Radio”, στην εκπομπή "Είναι Γεγονός" με την Βίκυ Καινούργιου.
   Η Όλγα Γεροβασίλη μίλησε για την ίδρυση των νέων σχολών στην Άρτα, με την ενοποίηση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ, την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, τον πολιτισμό της περιοχής, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης Νεώτερης Κεραμικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άρτας, που θα τελέσει η ίδια το βράδυ του Σαββάτου, για τον Γιώργο Παπαγεωργίου, με αφορμή το πολιτικό του μνημόσυνο την Κυριακή το πρωί.

Σημεία συνέντευξης της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, στον ρ/σ της Άρτας “Orange Radio”, στην εκπομπή "Είναι Γεγονός" με την Βίκυ Καινούργιου, την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018.
Για την ίδρυση των σχολών στην Άρτα
«Οι σχολές έρχονται να αναβαθμίσουν την περιοχή, να συνδεθούν με την κοινωνία ενώ, ειδικότερα η Γεωπονική σχολή, θα δώσει τεχνογνωσία,  θα αναδείξει τον κάμπο της Άρτας και θα καθοδηγήσει τον πρωτογενή τομέα σε μια περίοδο που η χώρα χτίζει το νέο παραγωγικό μοντέλο.
»Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα, το οποίο ικανοποιήθηκε μέσα από διαρκείς και συντονισμένες προσπάθειες αυτής της κυβέρνησης, η οποία έθεσε από την αρχή  ψηλά στην ατζέντα της το συγκεκριμένο θέμα.
»Εξαρχής η κ. Αναγνωστοπούλου με τον κ. Φίλη ξεκίνησαν την προσπάθεια για την ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής και στη συνέχεια, με το σχέδιο αναμόρφωσης της Γ/θμιας του κ. Γαβρόγλου, εντάχθηκαν και οι υπόλοιπες σχολές.
»Από την πλευρά μου, ως Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, θα προβώ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διευθετηθεί και το θέμα της στελέχωσης των νεοσύστατων σχολών.
»Η προσπάθεια της κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού είναι να τονώσουμε την  Ήπειρο και την Άρτα».
Έξοδος της χώρας από τα Μνημόνια
«Το Σεπτέμβριο του ‘15 είπαμε στον ελληνικό λαό ότι έπρεπε να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να γλυτώσουμε την καταστροφή και να διαχειριστούμε την έξοδο από το τελευταίο μνημόνιο, προκειμένου, μέσα από αυτό, να στηρίξουμε και να βγάλουμε την κοινωνία όρθια από αυτή την περιπέτεια Είμαστε στα τελευταία μέτρα και, πλέον, έχουμε όλα τα εχέγγυα για να προχωρήσουμε στην έξοδο και όλοι θα πρέπει να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα.
Θα σας θυμίσω ότι Ο κ. Μητσοτάκης προέτρεψε τους Έλληνες να φέρουν τα χρήματα τους από το εξωτερικό όταν θα γίνει ο ίδιος κυβέρνηση και αυτό δεν είναι μια υπεύθυνη πολιτική.
»Έχουμε τα τελευταία μέτρα να διανύσουμε μέχρι την έξοδο από τα μνημόνια και να διασφαλίσουμε ότι η χώρα δεν θα γυρίσει ποτέ και για αυτό εργαζόμαστε εντατικά, εφαρμόζοντας σταδιακά το δικό μας αναπτυξιακό σχέδιο, που θα αναδείξει τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και θα στηρίξει τη δική μας ανάπτυξη».
Για τα εγκαίνια της έκθεσης Νεώτερης Κεραμικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας
«Ο πολιτισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ανάπτυξη στην Ήπειρο. Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν για τον πλούτο των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής. Με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, που έβγαλαν την Ήπειρο από την απομόνωση,  έφτασε αυτή η στιγμή».
Για το πολιτικό μνημόσυνο του Γιώργου Παπαγεωργίου
«Ο Γιώργος Παπαγεωργίου υπήρξε ένας σοβαρός πολιτικός, με ήθος και αρχές, που πάλεψε για τον τόπο. Υπήρξαμε εντελώς αντίθετοι στην πολιτική σκέψη και ιδεολογία, ωστόσο οι απόψεις μας συμφωνούσαν, όταν  χρειάστηκε, για θέματα που νοιαζόμασταν από κοινού.
»Ο Γιώργος Παπαγεωργίου συνεισέφερε στον τόπο και έβαλε θετικές πινελιές σε θέματα που απασχολούσαν την περιοχή και αυτό θα πρέπει να του το αναγνωρίσουμε. Μέσα από αυτό, καταγράφεται και μια ανάγκη να αναφερθώ στις  θετικές παρεμβάσεις που έκανε για τον τόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.