12 Μαΐ 2018

Το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Άρτας και... οι Δον Κιχώτηδες!

Δεν αντέχω, θα το πω κι η μισή ντροπή δικιά μου...


   Δεν αντέχω, θα το πω κι η μισή ντροπή δικιά μου.
   Το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο, που δημιουργείται με το νομοσχέδιο "Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων", υπάγεται στη Γεωπονική Σχολή -που να μη το ξεχνάμε, θα έχει έδρα την Άρτα- θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του νέου Πανεπιστημίου για την περιοχή μας. Κι αυτό, διότι εκεί, εκτός από το ότι θα γίνεται η πρακτική άσκηση των φοιτητών της Γεωπονικής σε ό,τι μαθαίνουν στη θεωρία, θα διαχέεται, μέσω αυτού, η ακαδημαϊκή γνώση και έρευνα στους ντόπιους παραγωγούς. Θα συνδέσει την ακαδημαϊκή γνώση και την επιστημονική τεχνογνωσία με την πρωτογενή παραγωγή. Εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε τι σημαίνει αυτό, τι πολλαπλασιαστικά οφέλη θα έχει για τον ίδιο τον παραγωγό, την τοπική οικονομία και την ποιότητα των παραγομένων προϊόντων στην Άρτα.
   Κοιτάξτε, όμως, τώρα να δείτε, πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί, έτσι ώστε κάποιοι, αντί για Δον Κιχώτηδες, να μοιάζουν με Μέγα Αλέξανδροι.
   Τα στάδια είναι:
   α) Διαρρέουμε ότι "μπορεί και να πάει στα Γιάννενα".
   β) Υψώνουμε στεντόρεια φωνή ότι "δεν θα επιτρέψουμε να πάει στα Γιάννενα".
   γ) Το Πάρκο δεν πηγαίνει στα Γιάννενα, αλλά μένει στο φυσικό του χώρο, στους Κωστακιούς.
   δ) Ηχούμε νικητήριο σάλπισμα ότι "δικαιώθηκε η διεκδίκησή μας, αποτρέψαμε το κακό".
   Βέβαια, αν το καλοσκεφτεί κανένας, εύκολα φτάνει στο συμπέρασμα ότι είναι τρελό, δεν θα μπορούσε να πάει. Πώς θα γινόταν; Να κάνουν οι φοιτητές μάθημα στους Κωστακιούς και να παίρνουν το λεωφορείο να πάνε στη Δουρούτη να φυτέψουν ακτινίδια; Αν και, όπως άκουσα με τα αφτιά μου σε καφενείο, έχει κανονίσει ο Καχριμάνης με γνωστό του, που έχει πούλμαν, να κάνει το δρομολόγιο Κωστακιοί-Δουρούτη-Κωστακιοί. Μη γελάτε, ειπώθηκε. Για να "δέσει" το κατασκεύασμα...
   Μόνο που κανένας δεν ειδοποίησε τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου κι έτσι, όταν ακούστηκε αυτή η πιθανότητα στην ανοιχτή συζήτηση για την ενοποίηση Πανεπιστημίου-ΤΕΙ, που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης στο campus του ΤΕΙ στους Κωστακιούς, ο άνθρωπος "έμεινε"!
   Κι αυτό που ο υπουργός είπε ήταν "ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ότι το Αγροδιατροφικό Πάρκο θα βρίσκεται στην Άρτα. Δεν μπορώ να καταλάβω από πού προέρχονται οι εικασίες για οτιδήποτε άλλο". Απλά, ρητά, κατηγορηματικά, ξεκάθαρα...
   Υποθέτω ότι όπου να 'ναι θα ηχήσει το νικητήριο σάλπισμα: "Δικαιώθηκε η διεκδίκησή μας, αποτρέψαμε το κακό"!
 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.