2 Μαΐ 2018

Ξεπέρασε τις προσδοκίες το ενδιαφέρον στην Ήπειρο, για ένταξη στο Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών

- Β. Αποστόλου: Τροποποίηση του Προγράμματος, ώστε να συμπεριληφθούν και όλοι οι επιλαχόντες
- Α. Καχριμάνης: Θα είναι μεγάλη επιτυχία να έχουμε περίπου 1000 άτομα νέους αγρότες στην Ήπειρο, 1000 οικογένειες έξω από την ανεργία


   Ξεπέρασε τις προσδοκίες το ενδιαφέρον, για ένταξη στο Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, καθώς όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, από τις βεβαιώσεις που, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, είχαν ληφθεί από το ΚΕΠΠΥΕΛ, οι αιτήσεις ανέρχονται στις 750, που ίσως αυξηθούν καθώς δόθηκε παράταση μέχρι τις 2 Μαΐου.
   Η θετική αυτή εξέλιξη, οφείλεται, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, στις ενημερωτικές ημερίδες που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και στην απλοποίηση των αδειοδοτήσεων, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα.
   Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης ανέφερε ότι στην αρχική πρόσκληση είχαν υποβληθεί 280 αιτήσεις και το στοίχημα που είχε τεθεί ήταν ο αριθμός να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 450, στόχος που πλέον έχει υπερκαλυφθεί και για να ικανοποιηθούν οι επιλαχόντες θα απαιτηθούν για την Ήπειρο άλλα 6 εκ. ευρώ.
   «Αν συμπληρώσουμε τον αριθμό, θα ζητήσουμε επιλαχόντες. Πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε. Πρόκειται για 6 εκ ευρώ επιπλέον για τους επιλαχόντες. Θα είναι μεγάλη επιτυχία να έχουμε περίπου 1000 άτομα νέους αγρότες στην Ήπειρο, 1000 οικογένειες έξω από την ανεργία. Με σωστή καθοδήγηση και ενέργειες να πάρουν στον τόπο μας τα προγράμματα αγροδιατροφής και με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε για εξωστρέφεια των προϊόντων, να λάβουν τη θέση που τους αρμόζει», υπογράμμισε.
   Τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να ενταχθούν στο μέτρο των Νέων Αγροτών όλοι οι υποψήφιοι που έχουν υποβάλει φάκελο και πληρούν τους όρους, έχει ήδη προαναγγείλει, στα τέλη Μαρτίου, από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ενώ τη δέσμευση αυτή επανέλαβε λίγο αργότερα και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην κεντρική του ομιλία.
   Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο υπουργός «με τροποποίηση του ΠΑΑ, την οποία προωθούμε για έγκριση στην ΕΕ αυξάνουμε τους πόρους του μέτρου των νέων γεωργών για να καλύψουμε το σύνολο των επιλαχόντων της 1ης πρόσκλησης καθώς και των υποψηφίων της 2ης πρόσκλησης, ανταποκρινόμενοι ουσιαστικά στο έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε και εξαντλώντας κάθε χρηματοδοτικό μέσο στήριξης των νέων ανθρώπων που εγκαθίστανται στην ελληνική περιφέρεια και απασχολούνται για πρώτη φορά στον πρωτογενή τομέα».
   «Έτσι πάνω από 300 εκατ. ευρώ θα διατεθούν συνολικά για τις δύο προκηρύξεις του μέτρου ώστε να εγκριθούν όλοι οι υποψήφιοι που πληρούν τους όρους και που εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 16.000 νέους» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.