3 Μαΐ 2018

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη διαδικασία επιλογής μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας, για το σχ. έτος 2018-2019

Ένα δημόσιο σχολείο που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και όχι μόνο σε όσους επιθυμούν να γίνουν μουσικοί


   Η Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Άρτας ενημερώνει ότι για την εγγραφή μαθητών στην Α΄ Τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Άρτας για το σχολικό έτος 2018-2019, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο κατά τις εργάσιμες μέρες του χρονικού διαστήματος 02 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2018 και ώρες 8.30 π.μ. - 14.30 μ.μ.
   Μετά το πέρας του παραπάνω χρονικού διαστήματος καμία αίτηση δε γίνεται δεκτή.
   Η ημερομηνία εξέτασης είναι η 20ή Ιουνίου 2018 ημέρα Τετάρτη και η ώρα έναρξης είναι η 10:00 π.μ .
   Οι θεματικές ενότητες στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι είναι: ρυθμός, ακουστική ικανότητα, φωνητική ικανότητα, διάκριση ηχοχρωμάτων και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (ευρωπαϊκό ή παραδοσιακό) σε επίπεδο αντίστοιχο, τουλάχιστον, της κατωτέρας Σχολής.
   Διαβάστε την εγκύκλιο.

Ανακοίνωση προς τους γονείς

Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες,
μ’ αυτή μας την επιστολή επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε τη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου Άρτας. Πρόκειται για ένα δημόσιο σχολείο που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και όχι μόνο σε όσους επιθυμούν να γίνουν μουσικοί.
      Τα  Μουσικά Σχολεία ξεκίνησαν να λειτουργούν πειραματικά στα τέλη της δεκαετίας του 1980 (το πρώτο ήταν στην Παλλήνη) και μέχρι σήμερα υπάρχουν 46 Μ.Σ. σε όλη την Ελλάδα. Κάθε Μ.Σ., λειτουργεί ως ενιαία σχολική μονάδα και χωρίζεται εσωτερικά σε Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου διδάσκονται όλα τα μαθήματα και οι Ομάδες Προσανατολισμού, όπως διδάσκονται στα άλλα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας αλλά γίνονται επιπλέον και μαθήματα μουσικής παιδείας. Οι μαθητές διδάσκονται θεωρητικά Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής Μουσικής και σε ατομικά μαθήματα τρία (3) μουσικά όργανα. Ένα όργανο επιλογής (κιθάρα, ούτι, βιολί παραδοσιακό ή κλασικό, σαντούρι, κανονάκι, παραδοσιακά ή ευρωπαϊκά κρουστά, βιολοντσέλο, ακορντεόν, σαξόφωνο, κλαρινέτο κλπ) και δύο υποχρεωτικά: πιάνο, ως όργανο αναφοράς της ευρωπαϊκής μουσικής και ταμπουρά, ως όργανο αναφοράς της παραδοσιακής μουσικής.
     Κάθε μαθητής συμμετέχει σε Μουσικά Σύνολα (χορωδία και ορχήστρα ελληνικής μουσικής, χορωδία και ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, ορχήστρα πνευστών οργάνων, εγχόρδων κλπ)  και αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, το ταλέντο του, την ευαισθησία του, αποκτά εμπειρίες που δεν είναι προσβάσιμες μέσα από άλλες οδούς, δημιουργεί κώδικα συνεργασίας και ηθικών αξιών.
  Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες,
αν θέλετε το παιδί σας να φοιτήσει στο σχολείο μας, πρέπει να υποβάλετε αίτηση εγγραφής από 02 μέχρι 31 Μαΐου στο Μουσικό Σχολείο Άρτας. Στη συνέχεια, θα υπάρξει ένα τεστ αξιολόγησης, από 20 έως 25 Ιουνίου, από επιτροπή καθηγητών μουσικής. Το παιδί σας  θα εξεταστεί στις παρακάτω θεματικές ενότητες: α) αίσθηση ρυθμού, β) ακουστική ικανότητα, γ) φωνητική ικανότητα, δ) ικανότητα διάκρισης ηχοχρωμάτων. Δε θεωρείται αναγκαίο προαπαιτούμενο η γνώση της μουσικής. Στα Μ.Σ. τα θεωρητικά μαθήματα διδάσκονται από την αρχή και τα όργανα επίσης διδάσκονται ατομικά ανάλογα με το επίπεδο του καθενός. Μετά από επιτυχή αξιολόγηση στο τεστ, το παιδί σας εγγράφεται στην Α’ Γυμνασίου του σχολείου μας.
Η μεταφορά γίνεται δωρεάν με το Αστικό ΚΤΕΛ για τους μαθητές που μένουν στην Άρτα  και στα γύρω χωριά και με μισθωμένα λεωφορεία και με ταξί για τους μαθητές που μένουν στα πιο απομακρυσμένα μέρη. Το σχολείο δύο ημέρες την εβδομάδα (συνήθως Τρίτη και Πέμπτη) λειτουργεί από τις 08:10’ έως τις 15:10' (εννιάωρο) και τρεις ημέρες την εβδομάδα (συνήθως Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή) έως τις 14:30' (οκτάωρο). Σε όλους τους μαθητές παρέχεται πλήρες μεσημεριανό γεύμα.
     Αγαπητοί γονείς, στόχος μας είναι το σχολείο μας να εξελιχθεί σε μία εύρωστη σχολική μονάδα με κέντρο τον κάθε μαθητή και στόχο τη μόρφωση, με την αρμονική καλλιέργεια μουσικής και γενικής παιδείας.
     Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε απορία σας και θα χαρούμε να συνεργαστούμε.
Η  ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
    ΑΝΘΟΥΛΑ ΖΙΩΡΗ
 ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.