7 Μαΐ 2018

Αυξήσεις στις επικουρικές 198.000 συνταξιούχων

Υπ. Εργασίας: Ενοχλεί ότι συνταξιούχοι έλαβαν αυξημένη σύνταξη, αλλά τα γεγονότα είναι πεισματάρικα

   Αυξήσεις από 20 έως και 83 ευρώ είδαν την προηγούμενη εβδομάδα στις επικουρικές τους συντάξεις περισσότεροι από 198.000 συνταξιούχοι, λόγω της αλλαγής στον τρόπο παρακράτησης των εισφορών υπέρ του ΑΚΑΓΕ.
   Το όφελος φτάνει έως και 20 ευρώ το μήνα για 144.727 συνταξιούχους, από 20 έως 40 ευρώ το μήνα για 40.683 συνταξιούχους, από 40 έως 60 ευρώ το μήνα για 12.862 συνταξιούχους, από 60 έως 83 ευρώ το μήνα για 77 δικαιούχους επικουρικής σύνταξης.
   Με την πληρωμή των συντάξεων του μηνός Μαΐου και εφεξής, η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης του νόμου 3986/2011 υπέρ του ΑΚΑΓΕ θα υπολογίζεται στα καταβαλλόμενα ποσά συντάξεων άνω των 300 ευρώ του ΕΤΕΑΕΠ. Αυτό γνωστοποίησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, σε εκπροσώπους συνταξιοδοτικών οργανώσεων, με τους οποίους συναντήθηκε.
   Τα αναδρομικά, που προκύπτουν από τη λάθος παρακράτηση που γινόταν, για τη χρονική περίοδο Ιούνιος 2016 -Απρίλιος 2018, θα πιστωθούν μέχρι το καλοκαίρι απευθείας στους λογαριασμούς των συνταξιούχων. Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης υπογράμμισε ότι τα αναδρομικά ποσά θα επιστραφούν για όσες περιπτώσεις προκύπτουν, μέσα στους επόμενους μήνες, απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων συνταξιούχων, χωρίς να χρειάζεται η υποβολή αιτήσεων ούτε άλλη ενέργεια εκ μέρους τους.


«Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα», απαντάει το υπ. Εργασίας στους ανυπόστατους ισχυρισμούς της «Δημοκρατίας»
   Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απαντάει με ανακοίνωσή του σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο η Έφη Αχτσιόγλου «ομολόγησε» ότι «η κυβέρνηση γνώριζε ότι γίνονταν λάθος παρακρατήσεις για δύο χρόνια στις επικουρικές, αλλά έκανε το... κορόιδο, επειδή υπήρχαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα έσοδα του ΑΚΑΓΕ».
   Όπως σημειώνει το υπουργείου Εργασίας αναλυτικά:

«Οι ύβρεις και οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Δημοκρατία", καταδεικνύουν ότι η σχέση της με την αλήθεια και την αντικειμενικότητα είναι ανύπαρκτη και επιβεβαιώνουν ότι το ενδιαφέρον της για τους συνταξιούχους είναι υποκριτικό.
Την εφημερίδα έχει καταφανώς ενοχλήσει το γεγονός ότι από την Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018, περισσότεροι από 198 χιλιάδες συνταξιούχοι λαμβάνουν αυξημένη επικουρική σύνταξη, με όφελος που φτάνει έως και τα 83 ευρώ το μήνα.
Η εφημερίδα συνειδητά επιχειρεί να διαστρεβλώσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατέφερε μέσω διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και με όπλο την πλεονασματική λειτουργία του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, να ξεπεράσει το πρόβλημα μιας δεσμευτικής, από το 2011, παρακράτησης για το ΑΚΑΓΕ.
Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή που διόρθωσε την εσφαλμένη παρακράτηση των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ, που είχαν επιβάλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και επέστρεψε 315 εκατομμύρια ευρώ στους δικαιούχους τον Δεκέμβριο του 2017.
Οι κραυγές και οι ύβρεις απαξιώνουν όσους τις χρησιμοποιούν και δεν μπορούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.
Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.