29 Μαΐ 2018

Οι προτάσεις του Μητσοτάκη για τα εργασιακά μάς γυρίζουν πιο πίσω κι από τη δεκαετία του 1960

- Έφη Αχτσιόγλου: Το μοντέλο που περιέγραψε είναι φτηνοί και απροστάτευτοι εργαζόμενοι σε καθεστώς πλήρους ανασφάλειας
- ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό είναι το πραγματικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας


   «Ο Κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να δείξει, από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ το κυνικό πρόσωπο του πιο σκληρού νεοφιλελευθερισμού, ο οποίος είναι το πραγματικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ. 
   «Υπερασπίστηκε την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, απορρίπτοντας την επιστροφή στην κανονικότητα που δρομολογεί η παρούσα κυβέρνηση. Υποσχέθηκε την παράδοση του Δημοσίου στα ιδιωτικά συμφέροντα, με τα καταστροφικά κοινωνικά αλλά και οικονομικά αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε. Υπεραμύνθηκε της αποσάθρωσης του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, υπέρ ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών» τονίζει το κυβερνών κόμμα και προσθέτει:
   «Είναι προφανές πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν επέλεξε τυχαία τη διαγραφή της ιστορικής μνήμης, με αφορμή την υπόθεση Λαμπράκη. Οι προτάσεις του για το μέλλον της χώρας μας γυρίζουν πολύ πιο πίσω ακόμα κι από τη δεκαετία του 1960».
   Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης από το βήμα του ΣΕΒ επανέλαβε μεταξύ άλλων την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος με εκχώρηση υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα, ενώ απέρριψε το σχέδιο της κυβέρνησης για επαναφορά των εργασιακών στα προ κρίσης επίπεδα.
   Απάντηση στην τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα εργασιακά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, δίνει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μέσω μηνύματος που ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook:

Μιλώντας στη Γ.Σ. του ΣΕΒ ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε το σχέδιό του για την εργασία. Το μοντέλο που περιέγραψε είναι φτηνοί και απροστάτευτοι εργαζόμενοι σε καθεστώς πλήρους ανασφάλειας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, τοποθετούμενος κυνικά ως η τελευταία γραμμή άμυνας των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών, υποστήριξε ότι δεν θα επιτρέψει την αναβίωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά ως "ιδεοληψίες" τη βελτίωση της θέσης και της διαπραγματευτικής ικανότητας των εργαζομένων, ενώ δήλωσε ότι θα ενισχύσει την ιδιωτική ασφάλιση.
Δυστυχώς για τους εργαζόμενους της χώρας τα μέτρα που υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτά που εφαρμόστηκαν την περίοδο της διακυβέρνησης του κόμματός του.
Ευτυχώς για τους εργαζόμενους της χώρας ο κ. Μητσοτάκης δεν κυβερνά και δεν μπορεί να ανακόψει ούτε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ούτε την αύξηση του κατώτατου μισθού, ούτε την επιβολή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας.

Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou
3 ώρες πριν
Μιλώντας στη Γ.Σ. του ΣΕΒ ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε το σχέδιό του για την εργασία. Το μοντέλο που περιέγραψε είναι φτηνοί και απροστάτευτοι εργαζόμενοι σε καθεστώς πλήρους ανασφάλειας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, τοποθετούμενος κυνικά ως η τελευταία γραμμή άμυνας των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών, υποστήριξε ότι δεν θα επιτρέψει την αναβίωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά ως "ιδεοληψίες" τη βελτίωση της θέσης και της διαπραγματευτικής ικανότητας τ...
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.