15 Μαΐ 2018

Η «Αυγή», η Ν.Δ. και οι «180»

“Κυριακή κοντή γιορτή”. Πολύ σύντομα η Ν.Δ. θα αναγκαστεί να ξεκαθαρίσει τη στάση της. Και τότε θα τελειώσει το κρυφτούλι και θα φανεί το πραγματικό της αδιέξοδο


   Το κυριακάτικο δημοσίευμα της "Αυγής", που αποκαλύπτει την επιθυμία της Κομισιόν να εγκριθεί η συμφωνία για το “Μακεδονικό” με 180 ψήφους, προκάλεσε ζωηρή συζήτηση.
   Προφανώς η Κομισιόν αρνήθηκε ότι έχει επίσημη άποψη για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Και προφανώς αυτό το θεωρούσαμε δεδομένο. Όμως, η "Αυγή" έχει δίκιο. Και στη Νέα Δημοκρατία το γνωρίζουν πολύ καλά.
   Είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται από μια τέτοια συζήτηση. Η εκτίμησή της είναι ότι, εφ' όσον υπάρξει συμφωνία με βάση την εθνική γραμμή, θα υπάρξει στη Βουλή και η πλειοψηφία που θα την εγκρίνει. Δεν έχει κανέναν λόγο να μπαίνει σε τέτοιου είδους παζάρια με την αξιωματική αντιπολίτευση.
   Η Νέα Δημοκρατία όμως έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα.
   Αν ψηφίσει τη συμφωνία, θα έχει τρομακτικές εσωτερικές τριβές με το σύστημα Σαμαρά, που ελέγχει την Κοινοβουλευτική Ομάδα και αρνείται τη γραμμή του 2008. Θα έχει επίσης πρόβλημα με τον κόσμο των συλλαλητηρίων, τα οποία τόσο ανεύθυνα και καιροσκοπικά έσπευσε να υιοθετήσει.
   Αν δεν ψηφίσει τη συμφωνία, θα έχει εγκαταλείψει τη γραμμή του 2008, που επί δικής της κυβέρνησης διαμορφώθηκε. Και σε μια τέτοια περίπτωση θα έχει διαρροές, με ό,τι και αν σημαίνει αυτό για τη συνοχή και την αξιοπιστία της.
   Σε κάθε περίπτωση, στις Βρυξέλλες ξέρουν ότι η Ν.Δ. είναι ικανή για οποιαδήποτε πολιτική ακροβασία προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές επιδιώξεις αλλά και προκειμένου να συγκαλύψει τις σοβαρότατες εσωτερικές της αντιπαραθέσεις.
   Με αυτήν ακριβώς την αναξιοπιστία σχετίζονται οι κρούσεις για τις οποίες γράψαμε την Κυριακή. Και επιμένουμε κατηγορηματικά στην εγκυρότητα των πληροφοριών μας.
   Άλλωστε “Κυριακή κοντή γιορτή”. Πολύ σύντομα η Ν.Δ. θα αναγκαστεί να ξεκαθαρίσει τη στάση της. Και τότε θα τελειώσει το κρυφτούλι και θα φανεί το πραγματικό της αδιέξοδο.
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.