10 Μαΐ 2018

Αύξηση - ρεκόρ με 155.826 νέες θέσεις εργασίας το πρώτο τετράμηνο

- Υψηλότερη επίδοση εδώ και 17 χρόνια
- Προσλήψεις πλήρους απασχόλησης κατά πλειοψηφία, ακόμα και στο χώρο του τουρισμού και του επισιτισμού


   Την υψηλότερη μηνιαία επίδοση από το 2001 έως σήμερα κατέγραψε τον Απρίλιο του 2018 το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», καθώς το ισοζύγιο προσλήψεων- αποχωρήσεων ήταν θετικό κατά 100.246 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. 
   Παράλληλα, τον Απρίλιο του 2018 καταγράφηκε αύξηση του ποσοστού των προσλήψεων με πλήρη απασχόληση, οι οποίες αποτέλεσαν το 55,6% του συνόλου. Να σημειωθεί ότι αυτό αποτελεί αύξηση, καθώς το αντίστοιχο ποσοστό τον Απρίλιο του 2017 ήταν 54,9%.
   Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Απριλίου 2018, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 268.072 και οι αποχωρήσεις σε 167.826. Από τις 167.826 συνολικά αποχωρήσεις, οι 74.641 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 93.185 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
   Τέλος, επίδοση- ρεκόρ αποτελεί και το θετικό ισοζύγιο κατά 155.826 θέσεις εργασίας για το διάστημα Ιανουάριος- Απρίλιος 2018, καθώς συνιστά την υψηλότερη καταγραφή πρώτου τετραμήνου από το 2001 έως σήμερα.

 Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ:



   Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά, υπογράμμισε «ένα σημαντικό και ενδιαφέρον ποιοτικό στοιχείο, στην πλήρη απασχόληση. Για πρώτη φορά -μετά από πολύ καιρό- το 55% των προσλήψεων είναι πλήρους απασχόλησης, υπερτερούν κατά πολύ των αντίστοιχων μερικής απασχόλησης, που φτάνουν το 37%, αλλά και πολύ περισσότερο αυτών της εκ περιτροπής απασχόλησης. Αυτό είναι που αντανακλά την σημειούμενη θετική μεταβολή στο χώρο της αγοράς εργασίας».
   Ο κ. Νεφελούδης συνέχισε λέγοντας ότι «αν παρατηρήσετε τη ροή της της μισθωτής εργασίας το 2018, ο Απρίλιος -πέραν των υψηλών αριθμών- είναι και ο σημαντικός και υψηλός στο ποσοστό πλήρους απασχόλησης. Πρώτη φορά Απρίλιο, στο χώρο του τουρισμού και του επισιτισμού γίνονται προσλήψεις πλήρους απασχόλησης κατά πλειοψηφία».
   «Βαδίζουμε ολοταχώς στο να πέσει η ανεργία αρκετά κάτω από το 20%. Μιλάμε για νούμερα εντυπωσιακά, όπως το σύνολο προσλήψεων τετραμήνου των 768.435», τόνισε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.