24 Απρ 2018

Απαγορευμένες λέξεις Novartis και offshore

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


   Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν οι γαλλικές φρεγάτες, η υπόθεση Novartis και τα πορίσματα, οι λιγνιτικές μονάδες, το δικαίωμα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια, οι έρευνες για το μοιραίο Μιράζ, το Μακεδονικό, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...
   Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά:

«Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ θα αναδεικνύει πλήρως το σκάνδαλο της Novartis»

Όπως αναφέρουν πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, «στο πόρισμα θα υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση με εμπεριστατωμένο τρόπο, της αναρμοδιότητας της Βουλής να δικάσει την υπόθεση, ώστε τα πολιτικά πρόσωπα να κριθούν από την τακτική δικαιοσύνη και η έρευνα να φτάσει μέχρι τέλους χωρίς τους ευνοϊκούς χρόνους παραγραφής για τα πολιτικά πρόσωπα που ενδεχομένως κριθούν ένοχοι». (αναλυτικά)

«Δεν διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης: Τα 100 δισ. επενδύσεις θα έρθουν μέσω της γνωστής offshore;»

Ο ιεραπόστολος τον επενδύσεων, κ. Μητσοτάκης, μοιάζει όλο και περισσότερο με τον καθοδηγητή του, κ. Σαμαρά. Έφτασε να επαναλάβει το ανέκδοτο του 2014, πως θα φέρει επενδύσεις 100 δισ. ευρώ, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές. (αναλυτικά)

«Απέτυχαν όσοι ήθελαν να οδηγήσουν την υπόθεση Novartis σε κουκούλωμα και παραγραφή»

Η απάντηση του Γραφείου Τύπου του  ΣΥΡΙΖΑ σε Ν.Δ και ΔΗ.ΣΥ. αναφέρει: Όσοι ήθελαν να οδηγήσουν την υπόθεση Novartis σε κουκούλωμα και παραγραφή, μιλώντας για σκευωρία, απέτυχαν. Οι ίδιοι κατηγορούν τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν δεν μπορεί να συγκροτήσει Πόρισμα, αγνοώντας υποκριτικά τη σοβαρότητα και την ενδελεχή προσέγγιση όλου του φάσματος των ζητημάτων που γνωρίζουν ότι κάνουν τα μέλη της πλειοψηφίας της Επιτροπής. Αυτό που φοβούνται δηλαδή. (αναλυτικά)

Π. Μοσκοβισί: Δόθηκε τέλος στη φημολογία περί παράτασης του προγράμματος

Οι Εαρινές Σύνοδοι του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας έδωσαν οριστικό τέλος στη φημολογία περί παράτασης του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, υπογραμμίζει ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί. (αναλυτικά)

Με «όπλο» το υπέρογκο πλεόνασμα στο τραπέζι του Eurogroup της Σόφιας

Το ελληνικό αναπτυξιακό σχέδιο για την μεταμνημονιακή περίοδο θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) την Παρασκευή στη Σόφια. (αναλυτικά)

Υπό εισαγγελική έρευνα τα οικονομικά πεπραγμένα του ελληνικού παραρτήματος της Unicef

Mετά την επιστολή που έστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η επικεφαλής της οργάνωσης κ. Σοφία Τζιτζίκου, σχετικά με ατασθαλίες των προηγούμενων διοικήσεων. (αναλυτικά)

«Η αφωνία Μητσοτάκη κραυγάζει ενοχή»

Για μια ακόμα φορά, ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε το δρόμο της σιωπής για τις προχτεσινές αποκαλύψεις σχετικά με τον κρυφό και κοινό χρηματοδότη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα και της κ. Μαρέβας Γκραμπόσφκι Μητσοτάκη. Σιωπή η οποία επεκτάθηκε και στην πλειοψηφία των ΜΜΕ, η οποία, στηρίζοντάς τον, προσπάθησε να θάψει το θέμα, επισημαίνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)

Αλ. Τσίπρας: Σημαντικό διπλωματικό πλαίσιο συνεργασίας στα Βαλκάνια

Στο επίκεντρο των συνομιλιών στο Βουκουρέστι, ο συντονισμός Ελλάδας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Σερβίας και η υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, ενόψει της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στις 17 Μαΐου στη Σόφια. (αναλυτικά)

«Αυτονόητη η δυνατότητα αναδοχής από ζευγάρια με Σύμφωνο Συμβίωσης»

Νομικά, θα ήταν εντελώς παράλογη και αντίθετη στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο μία διάκριση μεταξύ ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών ως προς το δικαίωμα αναδοχής, ενώ πολιτικά, πρόκειται για μία αυτονόητη προοδευτικη επέκταση ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όπως έχει πολύ μεγάλη υποχρέωση να κάνει αυτή η κυβέρνηση. (αναλυτικά)

ΥΠΟΙΚ προς ΝΔ: Στη Δικαιοσύνη από το 2017 η υπόθεση κατόπιν δικού μας εγγράφου

Στην ανακοίνωση της ΝΔ απαντά αιχμηρά το Υπουργείο Οικονομικών συνιστώντας τους να είναι πιο προσεκτικοί. (αναλυτικά)

Τι συμβαίνει με τις δημόσιες συμβάσεις... «όταν ο λύκος δεν είναι εδώ»;


Ο Χρήστος Σπίρτζης σχολιάζει τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την περίεργη κυβίστηση σχετικά με τον νόμο για τα Δημόσια Έργα που βάζει τέλος στις απευθείας αναθέσεις. (αναλυτικά)

«Το νομοσχέδιο για τους λιγνίτες δεν έχει καμία σχέση με το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ»

"Σήμερα απέναντι στη μικρή ΔΕΗ, που ήταν μία πάρα πολύ κακή ιδιωτικοποίηση, φέρνουμε ένα νομοσχέδιο αποκλειστικά για τους λιγνίτες" δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM" για την εισαγωγή, σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου με τίτλο "Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού". (αναλυτικά)

«Τέλος στην απειλή της τιμωρητικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών»

Τέλος στην απειλή της τιμωρητικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών με την κατάργηση του ΠΔ 152 και στο ασφυκτικό και αναχρονιστικό θεσμικό πλαίσιο για τη διοίκηση της εκπαίδευσης με την κατάργηση του μεγαλύτερου μέρους του ν. 3848/2010 δίνει το Σχέδιο Νόμου «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις. (αναλυτικά)

Άμφισσα: Η πρώτη μετεγκατάσταση καταυλισμού Ρομά σε οργανωμένο οικισμό

Ανοίγει ο δρόμος για ευρείες μετεγκαταστάσεις καταυλισμών σε όλη τη χώρα - «Βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης», τονίζει το αρμόδιο υπουργείο. (αναλυτικά)

Σε 184 δήμους η πρεμιέρα της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης την ερχόμενη σχολική χρονιά

Σε 184 δήμους της χώρας θα αρχίσει από το 2018-19, η υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, με στόχο να εξαπλωθεί στο σύνολο των δήμων σε βάθος τριετίας. (αναλυτικά)

Δημοσιεύτηκε η απόφαση της ΕΣΗΕΑ για τους 10 δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ

Ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη του ΠΠΣ, οι Νίκος Φιλιππίδης, Άρης Πορτοσάλτε, Άννα Μπουσδούκου, Γιάννης Πιτταράς , Δημήτρης Οικονόμου, Μαρία Αναστασοπούλου, Γιάννης Ντσούνος, Χρήστος Κούτρας, Μάρκος Δεϊμέζης και Εύα Αντωνοπούλου κρίθηκαν ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέοι, για αντιδεοντολογική (αντισυνδικαλιστική) συμπεριφορά. (αναλυτικά)

Πρόγραμμα «Υγεία για όλους» στους Ρομά του Ασπρόπυργου από την Περιφέρεια

Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους» υλοποιεί για τρίτη συνεχή χρονιά, σε κοινότητες Ρομά στην περιοχή του Ασπροπύργου, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.