26 Απρ 2018

Ευρώ από το... Πωγώνι για όλη την Ευρώπη!

Αναμένεται να τεθεί σύντομα σε λειτουργία και στόχος της νέας ιδιοκτησίας είναι να απασχολεί άνω των 50 ατόμων


   Μέσα στο επόμενο διάστημα θα παρουσιάσει αναλυτικά τα σχέδιά της, για την Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου στο Κεφαλοβρύσο, η ΕΛΒΑΛ- ΧΑΛΚΟΡ, η οποία εξαγόρασε την μονάδα. Αυτό προέκυψε κατά την παρουσίαση του ομίλου στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, στόχος της ΧΑΛΚΟΡ είναι να καταστήσει την Μεταλλουργική εξαγωγική μονάδα, ποντάροντας κυρίως στην κοπή κερμάτων.
   Μέχρι πρότινος η Μεταλλουργική κάλυπτε με κέρματα του ευρώ τις ανάγκες της Ελλάδας, ενώ σε λίγες περιπτώσεις είχε δεχθεί και παραγγελίες από το εξωτερικό.
   Τώρα οι αγορές και οι ανάγκες της ευρωζώνης φαίνεται ότι αποτελούν τον μεγάλο στόχο.
   Η Μεταλλουργική αναμένεται να τεθεί σύντομα σε λειτουργία και στόχος της νέας ιδιοκτησίας είναι σε ενάμισι χρόνο περίπου να απασχολεί άνω των πενήντα ατόμων.
   Αυτή ήταν και μία από τις δεσμεύσεις που δόθηκαν κατά την επικοινωνία εκπροσώπων των ιδιοκτητών με τον Δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη, ο οποίος είχε επίσης την βεβαίωση ότι θα προτιμηθούν κάτοικοι από την περιοχή.
   «Το εργοστάσιο αυτό έχει διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο για την περιοχή και ελπίζουμε ότι θα συνεχίζει να έχει τον ίδιο σημαντικό ρόλο», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Καψάλης.
   Η αγοραπωλησία της Μεταλλουργικής ολοκληρώθηκε προ λίγων ημερών. Το επί δεκαετίας υπό κρατικό έλεγχο εργοστάσιο παραχωρήθηκε στον ιδιώτη έναντι του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
   Είναι σημαντικό πάντως ότι διαφαίνεται η πρόθεση και να στηριχθεί και να αναπτυχθεί η μοναδική βιομηχανία που υπάρχει στην ακριτική επαρχία Πωγωνίου.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.