24 Απρ 2018

Η πρώτη πτήση τσάρτερ από Γερμανία για Γιάννενα είναι γεγονός

Εφικτό χάρη στα έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου και, κυρίως, τη δυνατότητα εφοδιασμού με καύσιμα


   Η πρώτη πτήση τσάρτερ από την Γερμανία είναι γεγονός. Κι έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, ξαφνιάζοντας όλους ευχάριστα.
   Πρόκειται για πτήση που δρομολογήθηκε προκειμένου να εξυπηρετηθούν συνεδριακές ανάγκες και δεν εντάσσεται σε κάποιο μόνιμο πρόγραμμα. Ωστόσο, αποτελεί ένα καλό ξεκίνημα, το οποίο έγινε εφικτό χάρη στα έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου και, κυρίως, τη δυνατότητα εφοδιασμού με καύσιμα. Η πτήση έγινε από την Aegean με αεροσκάφος τύπου Airbus 320.
   Στα Γιάννινα έφτασαν 150 άτομα τα οποία είχαν ξεκινήσει από το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης.
   Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη για τις 27 του μήνα, με προορισμό και πάλι την Φραγκφούρτη, ενώ η Aegean έχει προγραμματισμένη και μία ακόμη πτήση τσάρτερ από την ίδια γερμανική πόλη στις 30 Απριλίου.


    Όλα συμβαίνουν ανεξάρτητα από την προσπάθεια που καταβάλλουν οι τοπικές αρχές για την ανάπτυξη του τοπικού αερολιμένα και την διασύνδεσή του με προορισμούς του εξωτερικού.
   Η Γερμανία ωστόσο, λόγω και της μεγάλης παρουσίας αποδήμων, αποτελεί στόχος για τον Δήμο και την Περιφέρεια και αναμένεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν συζητήσεις και διεργασίες ώστε να καταστεί εφικτή η διασύνδεση των Ιωαννίνων με αεροδρόμιο γερμανικής πόλης.
   Ο δρόμος βέβαια δεν είναι ούτε εύκολος, ούτε γρήγορος. Απαιτεί συνεργασία αλλά συνάμα και κινητοποίηση των οργανώσεων των αποδήμων, οι οποίες μπορούν από την πλευρά τους να συμβάλλουν προς την ίδια κατεύθυνση. Οι σημαντικοί στόχοι άλλωστε δεν μπορεί παρά να είναι αποτέλεσμα συνεργασίας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.