16 Απρ 2018

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πτέρυγας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Ένα έργο πνοής για την περιοχή, που θα αποσυμφορήσει το νοσηλευτικό ίδρυμα και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας


   Σε λειτουργία τίθεται σταδιακά η νέα πτέρυγα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Ένα έργο πνοής για την περιοχή, που θα αποσυμφορήσει το νοσηλευτικό ίδρυμα και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.
   Η μεταφορά των πρώτων κλινικών στους νέους χώρους ήδη ολοκληρώθηκε. Πρόκειται για την Οφθαλμολογική και την Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής, που εγκαινίασαν την λειτουργία της νέας πτέρυγας. Συνάμα, οι χώροι που κατείχαν μέχρι σήμερα οι κλινικές αυτές, ανακαινίζονται και εκσυγχρονίζονται, ώστε να καλύψουν άλλες ανάγκες του Νοσοκομείου.
   Έτσι άμεσα, η κλινική που θα πάρει πραγματικά ανάσα είναι η Αιματολογική. Πρόκειται για μία απ’ αυτές που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα εξ αιτίας του περιορισμένου χώρου και του μικρού αριθμού κλινών που κατείχαν.
   Συχνά μάλιστα ασθενείς με σοβαρά νοσήματα, ήταν υποχρεωμένοι να μένουν ακόμη και στο διάδρομο.
   Το πρόβλημα λοιπόν της συγκεκριμένης κλινικής λύνεται οριστικά ενώ υπό μετακόμιση βρίσκεται και η γαστρεντερολογική, απελευθερώνοντας έτσι χώρους ώστε να ανασάνουν και οι Παθολογικές.
   Η πλήρης λειτουργία της νέας πτέρυγας προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε έξι φάσεις, σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονήσει και εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
   Οι αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί μέχρι τώρα προέρχονται κυρίως από την Ορθοπεδική η οποία εκτιμά ότι συρρικνώνεται, άποψη που δεν συμμερίζεται η διοίκηση του Νοσοκομείου, καθώς από τα στοιχεία προκύπτει ότι η πληρότητά της φτάνει στο 51%.
   Ενστάσεις έχουν διατυπωθεί και για την μετακίνηση της Καρδιοχειρουργικής καθώς η απομάκρυνσή της από τη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους.
πηγή

1 σχόλιο:

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.