2 Απρ 2018

Από τη χαρά τους που θα μείνει στη χώρα για Πάσχα, ξέχασαν να πουν για την απαγόρευση εξόδου

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


   Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν τα ελληνοτουρκικά και το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, το Μακεδονικό και οι συναντήσεις του Νίκου Κοτζιά με πολιτικούς αρχηγούς, η ληστεία και ο τραυματισμός του επιχειρηματία στην Κηφισιά και η σπέκουλα περί ανομίας, η πασχαλιάτικη αγορά, η βλάβη της ΕΥΑΘ και τα προβλήματα υδροδότησης της Θεσσαλονίκης με σπέκουλα υπέρ της ιδιωτικοποίησης του νερού, η κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και τα επεισόδια έξω από το Μαξίμου, οι φορολογικές δηλώσεις, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...
   Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά:

Σκληρή απάντηση Μαξίμου σε Ερντογάν: Η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου, έχει πρωθυπουργό, όχι σουλτάνο

Με μία αιχμηρή ανακοίνωση απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, που «συνεχίζει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις». (αναλυτικά)

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Β. Μαρινάκη

Μετά από διάταξη της εισαγγελέως Πειραιώς. (αναλυτικά)

Απάντηση Τόσκα στην σπέκουλα για τον τραυματισμό επιχειρηματία από ληστές στο σπίτι του

Σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα, ο κ. Τόσκας είπε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 2017 σε σχέση με το 2016 καταγράφηκαν 13% λιγότερες ληστείες σε σπίτια, ενώ και άλλα στοιχεία ήταν πολύ καλύτερα. «Εγώ μιλάω με τα στατιστικά στοιχεία και όχι όσα αναφέρονται σε διάφορα δημοσιεύματα» κατέληξε ο αν. υπουργός. (αναλυτικά)

«Σκευωρία» και τα δανεικά και αγύριστα της ΝΔ, κ. Μητσοτάκη;

Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Νέα Σελίδα" αναδεικνύει το τεράστιο σκάνδαλο της δανειοδότησης της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που χρωστούν στις τράπεζες πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ, επισημαίνει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)

«Ο κ. Βενιζέλος επέλεξε την Πρωταπριλιά για να πείσει ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν έχει τη σφραγίδα του»

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν τις απειλές και τις ύβρεις του κ. Βενιζέλου. (αναλυτικά)

Οι συναντήσεις του Ν. Κοτζιά με τους αρχηγούς των κομμάτων για το Μακεδονικό

Συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων ξεκίνησε ο υπουρός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά την απόφασή του να τους ενημερώσει, έναν έναν χωριστά, για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το ονοματολογικό, μετά και την τριμερή συνάντηση που είχε στη Βιέννη, την περασμένη Παρασκευή, με τον ομόλογό του της πΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ, και τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. Με Κουτσούμπα, Στ. Θεοδωράκη συναντήθηκε τη Δευτέρα, με Γεννηματά - Λεβέντη συναντάται την Τρίτη. (αναλυτικά)

«Βαριά καμπάνα» στον χρυσαυγίτη Λαγό από την επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής

Αυστηρές ποινές, με περικοπή του 25% της μηνιαίας βουλευτικής του αποζημίωσης και 15νθημερο αποκλεισμό του από όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, επέβαλε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, αποδίδοντάς του μομφή για αντιδεοντολογική συμπεριφορά εναντίον συναδέλφων του βουλευτών. (αναλυτικά)

Ψηφιακό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη

Το κεντρικό σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων Δημοσίου, παρουσίασαν ο Ν. Παππάς και η Όλ. Γεροβασίλη, κάνοντας λόγο για ένα έργο χαμηλού κόστους που θα οδηγήσει τη χώρα στην ψηφιακή εποχή. (αναλυτικά)

Υπόθεση Siemens: Ενοχή πρότεινε ο εισαγγελέας για τον Τ. Μαντέλη

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, τα επίμαχα χρήματα, 230.000 ευρώ, αποτελούν δωροδοκία της γερμανικής εταιρείας στον πρώην υπουργό Μεταφορών και σχετίζονται με τη σύναψη της σύμβασης «8002» που υπογράφηκε το 1997 -επί υπουργίας Μαντέλη- μεταξύ της Siemens και του ΟΤΕ. (αναλυτικά)

Κλίμα ανθρωποφαγίας δημιουργούν ψευδή δημοσιεύματα καταγγέλλει ο Στ. Κοντονής

«Ψευδή» χαρακτήρισε δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να διαγράφει ποινή και να χαρίζει πρόστιμο σε έμπορο ναρκωτικών, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, κάνοντας λόγο για «κατάσταση που ξεπερνά κάθε προηγούμενο» και για «κλίμα ανθρωποφαγίας που δημιουργούν». (αναλυτικά)

«Τέλος στις γκρίζες ζώνες της διαφήμισης» - Στη Βουλή η σχετική τροπολογία

Με τη ρύθμιση για θέσπιση κανόνων στη διαφημιστική αγορά των ΜΜΕ, εμπεδώνονται κανόνες διαφάνειας προς όφελος τόσο των εργαζομένων στον χώρο όσο και του κοινού, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς. (αναλυτικά)

«Οι τέσσερις συνειδητές αστοχίες της ΝΔ για την Προκήρυξη 3Κ του ΑΣΕΠ»

«Ας σταματήσει η ΝΔ να περιφέρει την έκπληξη και την απογοήτευσή της για την επιτυχία του διαγωνισμού και την οριστική χρεωκοπία των σχεδίων της και ας βρει δυο λέξεις για να συγχαρεί τις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ και του ΥΠΕΣ, οι οποίες σε τόσο σύντομο χρόνο κατάφεραν να φέρουν εις πέρας τις διαδικασίες ολοκλήρωσης του μεγαλύτερου διαγωνισμού των τελευταίων δεκαετιών», τονίζει το ΥΠΕΣ. (αναλυτικά)

«Αυτοί που μας κατηγορούν από τη ΝΔ είναι επαγγελματίες ρουσφετάκηδες»

Απάντηση στις κατηγορίες της ΝΔ περί δήθεν κομματικών προσλήψεων, δίνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξη του στο the caller.gr. (αναλυτικά)

«Τα έσοδα του ΕΦΚΑ αυξήθηκαν γιατί αυξήθηκε η απασχόληση»

Βγαίνουμε από τον φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων, δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος. (αναλυτικά)

«Τέλος στο καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και στην "ομηρεία" χιλιάδων συμβασιούχων»

«Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός πρόσληψης μόνιμου προσωπικού των τελευταίων ετών ολοκληρώθηκε ομαλά και σε χρόνο ρεκόρ, διαψεύδοντας την κινδυνολογία περί προδιαγεγραμμένης αποτυχίας του, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. (αναλυτικά)

Ένταση στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Μαξίμου - Για «αγωνιστικό σόου» κάνει λόγο ο Ανδ. Ξανθός

Ως «μια ακόμα φαιδρή προσπάθεια επικοινωνιακής προβολής μιας ανυπόληπτης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας» χαρακτηρίζει, με δήλωσή του, ο υπουργός Υγείας, το νέο «σόου» της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. (αναλυτικά)

Θεσσαλονίκη: Αποκαθίσταται η υδροδότηση - Συγγνώμη από τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ

Η ΕΥΑΘ ενημερώνει ότι οι ποσότητες νερού που εισέρχονται στο δίκτυο της πόλης είναι απολύτως ικανοποιητικές - Συγγνώμη προς τους πολίτες για την ταλαιπωρία ζητεί ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ - Για «απύθμενο θράσος από τη Ν.Δ.» κάνει λόγο ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. (αναλυτικά)

Η πολυμέτωπη πρόοδος στην ελληνική οικονομία ενισχύει τις θετικές προοπτικές για το 2018

Σημαντική συμβολή ​στην αύξηση της απασχόλησης και της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα έχει η συνεχιζόμενη πορεία ανάπτυξης του μεταποιητικού τομέα της χώρας, όπως καταγράφεται στον δείκτη PMI (Purchasing Managers’ Index). (αναλυτικά)

Με γεμάτη ατζέντα συνεδριάζει τη M. Τρίτη το υπουργικό συμβούλιο

Στο επίκεντρο οι οικονομικές εξελίξεις, η τουρκική προκλητικότητα, η κράτηση των δύο στρατιωτικών αλλά και οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ. (αναλυτικά)

«Νέα προσπάθεια εξαπάτησης από την "Καρυπίδης"»

Με εξώδικη δήλωσή της, η εταιρεία, καλεί τον γ.γ. του υπουργείου Εργασίας να παρέμβει σε τραπεζικό ίδρυμα («προφανώς παρανόμως όπως έχει συνηθίσει η ίδια») για να αποδεσμευτούν κατασχεμένα χρήματα της εταιρείας και να πληρωθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. «Δηλαδή έχουν το θράσος – οι καταχρεωμένοι - να πετούν το μπαλάκι αλλού», σχολιάζει ο Ανδ. Νεφελούδης, προαναγγέλοντας «νομική απάντηση» στην «Καρυπίδης». (αναλυτικά)

434.000 ευρώ στους Δήμους Λέσβου, Ανατολικής Μάνης και Σαμοθράκης για το πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας

Το ποσό θα αποδοθεί στους Δήμους με χρηματική εντολή του υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. (αναλυτικά)

Εισαγγελική παρέμβαση για τη φασιστική επίθεση στα γραφεία της Αφγανικής Κοινότητας, ζητεί η Μ. Γιαννακάκη

Με επιστολή της στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. (αναλυτικά)

Eνισχύεται με 12,5 εκατ. ευρώ η Λέσβος

Συγκεκριμένα, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, ενισχύεται η Λέσβος με 12,5 εκατ. ευρώ για έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν το νησί στις 11 και 13 Ιανουαρίου 2018. (αναλυτικά)

ΠΟΣΠΕΡΤ: Απάντηση στον αμετανόητο Σαμαρά για το ακροδεξιό κρεσέντο του εναντίον της ΕΡΤ

Ένας σοφός είχε πει “η φήμη κάποιου οφείλεται σε τρία κυρίως πράγματα: στο θράσος, στην τύχη και στα εγκλήματά του”. (αναλυτικά)

Οδηγός για την πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού

Οδηγός με συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για διάφορα επιμέρους ζητήματα, όπως αυτά προέκυψαν από τα τηλεφωνήματα των δικαιούχων. (αναλυτικά)

«Η Ελλάδα βγαίνει τον Αύγουστο από το τρίτο πρόγραμμα»

Ο Γάλλος πρέσβης μίλησε ξεκάθαρα για τη θέση του αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα μας θα βγει τον Αύγουστο από το τρίτο πρόγραμμα χάρη στις προσπάθειες των Ελλήνων. (αναλυτικά)

Αύξηση της απασχόλησης με ρυθμό ρεκόρ τον Μάρτιο σε βιομηχανία και μεταποίηση

Tα στοιχεία της IHS Markit που δείχνουν την αύξηση της απασχόλησης με ρυθμό ρεκόρ τον Μάρτιο στη βιομηχανία και τη μεταποίηση στην Ελλάδα, αναδεικνύει με ανάρτησή του στο Twitter, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. (αναλυτικά)

Στο εδώλιο έξι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ

Στο εδώλιο για απλή συνέργεια σε απιστία παραπέμπονται οι έξι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με την υπόθεση πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου, την περίοδο 2013-2014, σύμφωνα με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας. (αναλυτικά)

Ενεργοποιήθηκε «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ» στις Περιφέρειες της Αττικής και του Νοτίου Αιγαίου

Ενεργοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ» στις Περιφέρειες της Αττικής και του Νοτίου Αιγαίου. (αναλυτικά)

Πληρωμή αποζημιώσεων ύψους 30 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ

Αποζημιώσεις ύψους 29.782.353,10 ευρώ θα καταβάλλει ο ΕΛ.Γ.Α. αύριο, 3 Απριλίου 2018, σε 16.348 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.