15 Απρ 2018

Πανελλήνια πρωτιά στη διαστημική για την ομάδα των Ιωαννίνων με τον «Zephyrus», στην τρίτη θέση η ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Πρέβεζας

- Θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Διαστημικής, στις Αζόρες τον Ιούνιο
- Το δημόσιο σχολείο, όταν υπάρχουν άνθρωποι με ταλέντο και κυρίως μεράκι, μπορεί να κάνει θαύματα


   Την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής κατέλαβε η ομάδα των μαθητών που εκπροσώπησε τα Γιάννινα και προέρχεται στον βασικό της κορμό από το 7ο Λύκειο!
   Ο πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής όμως φέτος ήταν υπόθεση των Ηπειρωτών καθώς εκτός από την πρώτη θέση, κερδήθηκε και η τρίτη από την ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Πρέβεζας.
   Τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, εκεί όπου ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός ο οποίος είχε ξεκινήσει από την Τετάρτη.
   Η ομάδα των Ιωαννίνων, με τον δορυφόρο που κατασκεύασε και την αποστολή που είχε ετοιμάσει, κατάφερε φέτος να φτάσει στην κορυφή και να φέρει στην πόλη μία μεγάλη επιτυχία, ενώ θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Διαστημικής, που θα γίνει στις Αζόρες τον Ιούνιο.
   Οι Γιαννιώτες μαθητές που μετείχαν στην ομάδα του Zephyrus II ήταν οι: Νικόλαος Καλαμπόκης, Γεώργιος Καπέλης, Κωνσταντίνος Πήλιος, Μυρσίνη Αναστασούλη, Μαρία- Γεωργία Δασούλα, Παρασκευή Καψάλη, Κωνσταντίνος Λώλος, Ελευθερία Βλάχου, Γεώργιος Οικονόμου, Παρασκευή- Μαρίνα Κανδρέλη, Δημήτριος Γεωργίου.
   Μαζί τους δούλεψαν επί πολλούς μήνες οι καθηγητές Νίκος Μαρέτας από το 7ο Λύκειο και Γιώργος Σκαργιώτης από το 9ο Λύκειο, αποδεικνύοντας ότι το δημόσιο σχολείο, όταν υπάρχουν άνθρωποι με ταλέντο και κυρίως μεράκι μπορεί να κάνει θαύματα.
   Την ομάδα στήριξε ο ηλεκτρονικός του Τμήματος Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Παναγιώτης Τριανταφύλλου ενώ την προσπάθειά της συνέδραμε η Συνεταιριστική Τράπεζα Ιωαννίνων, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.