13 Μαρ 2018

Προκαταρκτική για σκάνδαλο Novartis: Ενώπιον της επιτροπής ο Ευάγγελος Βενιζέλος σήμερα το απόγευμα

Θα θεωρήσει άκυρη κάθε πράξη της επιτροπής;

   Στις 5 το απόγευμα σήμερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Βουλής, στην αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» (150), θα συνεδριάσει η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή «Για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, που λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουάριου 2018, σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS», με θέμα ημερήσιας διάταξης την Παροχή εξηγήσεων από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο επί τη βάσει της παραγράφου 4 του άρθρου 156 του Κανονισμού της Βουλής και του υπ.’ αρ. πρωτ.1/5.3.2018 εγγράφου αιτήματός του.
   Την αυτοπρόσωπη παρουσία του στην Επιτροπή είχε ζητήσει ο κ. Βενιζέλος στην πρώτη του επιστολή προς την ειδική επιτροπή, την περασμένη Δευτέρα. Με την επιστολή του εκείνη ο κ. Βενιζέλος είχε ζητήσει αναπομπή της απόφασης της Ολομέλειας στο μέρος που τον αφορά και σε διαφορετική περίπτωση, όπως δήλωνε, θεωρεί άκυρη κάθε πράξη της επιτροπής. Αυτό, γιατί, όπως υποστήριζε, η σύστασή της δεν έχει γίνει σύμφωνα με τον νόμο, αφού δεν τηρήθηκε η πρόνοια του Κανονισμού της Βουλής πως σε πρόταση άσκησης δίωξης πρέπει να προσδιορίζονται με σαφήνεια οι αξιόποινες πράξεις ή παραλείψεις υπουργών.
   Στην επιτροπή έχει διαβιβαστεί, κατά πληροφορίες, και επιστολή του Α. Γεωργιάδη με την οποία ζητεί να λάβει γνώση της απόφασης του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του σκεπτικού για την υπαγωγή των μαρτύρων στο καθεστώς προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.