23 Μαρ 2018

Συμβούλιο των Εκδοτών: το άλλο «ΣτΕ»

Η πλειοψηφία του Τύπου αρνήθηκε χθες να ασχοληθεί με τη φτήνια της εξουσίας που μοίραζε μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ χιλιάρικα σε ιστοσελίδες όπως το “Χαμπάρια” και έκανε πως δεν πήρε χαμπάρι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας

   Πέραν του γνωστού σε όλους μας Συμβουλίου της Επικράτειας, η χώρα διαθέτει ακόμη ένα ΣτΕ. Ένα συμβούλιο άτυπο, χωρίς θεσμική υπόσταση μεν, άκρως παρεμβατικό δε. Ένα συμβούλιο χωρίς καταστατικό και διοικητικές θέσεις που, παρ’ όλα αυτά, αποφασίζει και κρίνει καθημερινά και κατά πλειοψηφία τι αποτελεί είδηση. Αυτό λοιπόν το ΣτΕ αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης, με πλειοψηφία 7-3 ότι είναι αντισυνταγματικό και αντισυναδελφικό να πληροφορήσει την πελατεία του, που λέγεται και κοινή γνώμη, για τα χαμένα εκατομμύρια του ΚΕΕΛΠΝΟ και την γκρίζα διαφήμιση που το συγκεκριμένο κέντρο είχε μοιράσει σε μικρά, μεγάλα και ανύπαρκτα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της ανεξέλεγκτης δράσης του.
   Η πλειοψηφία του Συμβουλίου των Εκδοτών αποφάσισε να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα μονοδιάστατα και να μην αφιερώσει ούτε ένα ταπεινό μονόστηλο στις αποκαλύψεις για τη “μαύρη τρύπα” του ΚΕΕΛΠΝΟ, την οποία κλήθηκε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να καλύψει το σύνολο των Ελλήνων φορολογουμένων. Η πλειοψηφία του έντυπου “ΣτΕ” αποφάσισε να θάψει τα 230 φτερωτά εκατομμύρια λίγα μέτρα πιο κάτω από εκεί που ενταφίασε, πάλι κατά πλειοψηφία, και τα 1,2 δισ. που κάποιες κυβερνήσεις δώρισαν στους εργολάβους και τους παραχωρησιούχους των εθνικών μας οδών. Ούτε μονόστηλο δεν περίσσεψε και για τους στρωμένους με χρυσάφι δρόμους, που για ακόμη μια φορά κλήθηκαν να ξεχρεώσουν εκ των υστέρων οι φορολογούμενοι.
   Τις αποφάσεις αυτού του άτυπου “ΣτΕ” τις είδαμε να κρέμονται χθες στα περίπτερα, τις ακούσαμε να διαβάζονται στις πρωινές εκπομπές της τηλεόρασης και μείναμε με τη γλυκόπικρη γεύση της επίμονης μειοψηφίας. Μιας μειοψηφίας που αντιστέκεται στην προσπάθεια περιθωριοποίησής της από την πανίσχυρη πλειοψηφία των εφοπλιστών, των τοκιστών και των σουλατσαδόρων του Τύπου. Μιας μειοψηφίας που αγωνίστηκε να κρατηθεί όρθια και ζωντανή χωρίς χορηγίες και ενέσεις εκατομμυρίων από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Μιας μειοψηφίας που, σε πείσμα της πλειοψηφίας, κόντρα στις δυσκολίες των καιρών, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες της, εξακολουθεί να στέκεται με εντιμότητα μπροστά στην κοινή γνώμη και στους αναγνώστες της.
   Η πλειοψηφία του Τύπου αρνήθηκε χθες να ασχοληθεί με τη φτήνια της εξουσίας που μοίραζε μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ χιλιάρικα σε ιστοσελίδες όπως το “Χαμπάρια” και έκανε πως δεν πήρε χαμπάρι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας. Αυτή, λοιπόν, η πλειοψηφία είναι που δικαιώνει την επιμονή της μειοψηφίας.
γράφει ο Πέτρος Κατσάκος Στα Ψιλά στην Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.