2 Μαρ 2018

Ο πόνος και η ατάκα

Μπορεί να ζούμε στην εποχή της «ατάκας», αλλά πολλοί βαριά ασθενείς δεν έχουν το κουράγιο ούτε να γελάσουν με τις δηλώσεις του εισηγητή της Ν.Δ.

   Ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να γεμίσει την Ελλάδα με χασίς. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη στη Βουλή.
   Από τον ισχυρισμό του μπορεί να συναγάγει κανείς τρία τινά: είτε ο κ. Βλάσης δεν διάβασε το νομοσχέδιο -κάτι που δύσκολα επιρρίπτει κανείς σε έναν εισηγητή-, είτε το αντιπολιτευτικό του μένος δεν έχει όρια - άρα δεν έχει καμία διάθεση να λάβει υπόψη του την πραγματικότητα-, είτε η Ν.Δ. προσπαθεί να ξεπεράσει σε συντηρητισμό και τον πιο φανατικό παλαιοημερολογίτη, την ώρα που πουλάει το προφίλ της «μηδενικής ανοχής στην ανομία» κι έχει θυσιάσει ό,τι απέμεινε από τον ευρωπαϊσμό και τον φιλελευθερισμό της στον βωμό του Αδώνιδος και του Σαμαρά.
   Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, κυρίως σε αυτές που έχουν κυβερνήσεις τις οποίες θεωρεί «σοβαρές» ο κ. Μητσοτάκης, η φαρμακευτική κάνναβη είναι από καιρό νόμιμη και προσφέρει πολύτιμη ανακούφιση σε καρκινοπαθείς και άλλους βαριά ασθενείς. Ταυτόχρονα, η κάνναβη με πολύ μικρότερη περιεκτικότητα στις επίμαχες ουσίες χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλά συμπληρώματα διατροφής, σκευάσματα που είτε βοηθούν στις ημικρανίες, είτε συμβάλλουν στη φροντίδα των αγγείων και της καρδιάς, όντας πλούσια πηγή Ω ακόρεστων λιπαρών οξέων (Ω3, Ω6, Ω9). Γι' αυτή την κάνναβη δεν υπάρχει ακόμη καμία νομική ρύθμιση - και καλό θα ήταν να ασχοληθεί μαζί της ο νομοθέτης, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.
   Στην Ελλάδα, όταν μετά από πολύ καιρό έρχεται επιτέλους ένα σχέδιο νόμου που νομιμοποιεί τη φαρμακευτική κάνναβη, η «σοβαρή» αξιωματική αντιπολίτευση ζηλεύει την επιτυχία των Locomonto και δηλώνει ότι «δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να κάνει την Ελλάδα έναν ατελείωτο μπάφο, όπως την έχει στο μυαλό του ο κ. Καρανίκας». Μπορεί να ζούμε στην εποχή της «ατάκας», αλλά πολλοί βαριά ασθενείς δεν έχουν το κουράγιο ούτε να γελάσουν με τις δηλώσεις του εισηγητή της Ν.Δ.
το Κύριο Άρθρο στην Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.