11 Φεβ 2018

Η Ιοκάστη χτύπησε το γαϊτανάκι αλλά μας περιμένουν 67 τζαμάλες στα Γιάννενα!

Με 200 τόνους ξύλα, 5.000 λίτρα κρασί και τρελή διάθεση για γλέντι!

   Μεγάλη κουβέντα τελικά το "καιρού επιτρέποντος". Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η αυλαία για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στα Γιάννενα. Με τα δεκάδες μέλη των πολιτιστικών συλλόγων, που θα έκαναν παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, χορεύοντας και τραγουδώντας, με προορισμό την κεντρική πλατεία, όπου θα στήνονταν τα παραδοσιακά γαϊτανάκια.
   Όμως, η "Ιοκάστη", το χαμηλό βαρομετρικό που έφερε καταιγίδες και χιόνια στην Ήπειρο είχε άλλα σχέδια. Έτσι, λόγω των καιρικών συνθηκών, οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών για σήμερα Κυριακή, τελικά ματαιώθηκαν.
   «Η βροχή δεν στάθηκε σύμμαχός μας», αναφέρουν οι διοργανωτές, κάνοντας γνωστό ότι το γαϊτανάκι της κεντρικής πλατείας δεν θα πραγματοποιηθεί.
   Η απογοήτευση ήταν μεγάλη, ειδικά των δεκάδων μελών των πολιτιστικών συλλόγων που ετοιμάζονταν μέρες για την συγκεκριμένη εκδήλωση.
   Σημειωτέον ότι το γαϊτανάκι είχε αναβληθεί και πέρυσι επίσης λόγω των καιρικών συνθηκών. 
   Ωστόσο όλοι κάνουν υπομονή για την άλλη Κυριακή.. Στις τζαμάλες που, καιρού επιτρέποντος, θα ανάψουν και φέτος αναβιώνοντας ένα έθιμο αιώνων.
   Γενικότερα, η ερχόμενη εβδομάδα είναι γεμάτη με πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω πρόγραμμα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα
Τετάρτη 14/2: 7 μμ. Αποκριάτικες καντάδες από τη Φιλαρμονική ΠΚΔΙ.
Καρναβαλικό κιόσκι Κεντρικής πλατείας Ιωαννίνων και πεζοδρόμους της πόλης
Σάββατο 17/2: 12 μεσημέρι: Αποκριάτικοι Ηπειρώτικοι σκοποί και Χοροί από το τμήμα Παραδοσιακών Χορών ΠΚΔΙ και συλλόγους της παλιάς πόλης των Ιωαννίνων, Λούτσας, Πλατάνου, Λακκωμάτων και Καραβατιάς.
Καρναβαλικό Κιόσκι κεντρικής πλατείας Ιωαννίνων
Εκδηλώσεις από το Γυαλί Καφενέ και κατά μήκος των οδών Ανεξαρτησίας και Λ. Βύρωνος από το μεσημέρι ως τις 2 μμ, με μουσική και κρουστά από το συγκρότημα των Macau Samba, αλλά και ζογκλέρ και άλλα happening στις οδούς Ανεξαρτησίας και Λ. Βύρωνος.
Διοργάνωση συλλόγου του ιστορικού κέντρου "Τα παλιά Γιάννινα"
8:00 μμ: VEGAS Live: Free party for all! Καρναβαλικό Κιόσκι Κεντρικής πλατείας Ιωαννίνων
Κυριακή 18/2: 12 μεσημέρι: Μεγάλη παρέλαση καρναβαλιστών στη δημοτική ενότητα Κατσικά και γλέντι με παραδοσιακά δρώμενα στην κεντρική πλατεία
7 μμ Τζαμάλες στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.
Οι παραδοσιακές Τζαμάλες ανάβουν σε 67 σημεία της πόλης μας, με 200 τόνους ξύλα, 5.000 λίτρα κρασί και το γλέντι ξεκινά!
9 μμ Αποκριάτικο πάρτι με 3 dj στην οδό Κάλλαρη.
Διοργάνωση συλλόγου του ιστορικού κέντρου " Τα παλιά Γιάννινα"
Καθ. Δευτέρα 19/2: 12 μεσημέρι: Κούλουμα στα Λιθαρίτσια με μουσικό γλέντι, παραδοσιακά εδέσματα για όλους.
Πάρκο Λιθαρίτσια, κέντρο Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.