18 Ιαν 2018

Το πρόγραμμα των δωρεάν γευμάτων στα σχολεία, πραγματικότητα που ανακουφίζει δεκάδες χιλιάδες οικογένειες - VIDEO

- Σε περισσότερους από 130.000 μαθητές Δημοτικών σχολείων το 2017
- Το 2019 θα καλυφθούν πάνω από 500.000 παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου
- Αλέξης Τσίπρας: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη


   «Σε περισσότερους από 130.000 μαθητές Δημοτικών σχολείων επεκτάθηκε το 2017 το επιτυχημένο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων. Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά να προσηλώνονται στο σχολείο τους και την πρόοδό τους, απερίσπαστα από τον δύσκολο αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι γονείς τους».
   Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, από το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων αναμένεται αύξηση των θέσεων εργασίας στον τομέα της σίτισης ενώ, το 2019, θα καλυφθούν πάνω από 500.000 παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, με ετήσια δαπάνη 190 εκατομμύρια ευρώ.
   Η ανακοίνωση συνοδεύεται από το παρακάτω video, το οποίο αναρτήθηκε και στα social media:



Όπως αναλυτικά τονίζεται στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού:
Σε περισσότερους από 130.000 μαθητές Δημοτικών σχολείων όλης της Επικράτειας επεκτείνεται εντός του 2017 το επιτυχημένο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων. Πρόκειται για την δεύτερη δράση του άξονα αντιμετώπισης της φτώχειας, στο υπουργικό χαρτοφυλάκιο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ο αριθμός των παιδιών που βρίσκονταν σε κίνδυνο φτώχειας στην Ελλάδα το 2014 ανέρχονταν σε 40,5% έναντι 23,7% το 2011. Το ποσοστό των νοικοκυριών, που δεν μπορούσε να παράσχει κάθε δεύτερη μέρα στα παιδιά του ένα γεύμα με κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, ψάρι ή κάποιο φυτικό ισοδύναμο είχε διπλασιαστεί και ανερχόταν σε 18%.
Σήμερα το πρόγραμμα των δωρεάν γευμάτων στα σχολεία είναι μια πραγματικότητα που ανακουφίζει δεκάδες χιλιάδες οικογένειες και δίνει δουλειά σε εκατοντάδες εργαζόμενους του κλάδου εστίασης και διαμορφώνει ένα σύγχρονο και πολυπαραγοντικό πλαίσιο στήριξης της ελληνικής οικογένειας.
Το 15ήμερο διαιτολόγιο, που περιλαμβάνει ζεστό γεύμα, σαλάτα και φρούτο καταρτίζεται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών αυτής της ηλικίας και να προάγει τις αρχές τις υγιεινής και μεσογειακής διατροφής. Στόχος είναι και η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας, αφού το 29,1% των παιδιών που συμμετέχουν βρέθηκαν υπέρβαρα και το 6,8% παχύσαρκα.
Στην άλλη όχθη βρίσκονται οι εργαζόμενοι, ο κλάδος εστίασης και οι τοπικές αγορές, που έχουν μόνο να κερδίσουν από την ανάπτυξη του προγράμματος. Ιδιαίτερη πρόνοια υπάρχει για συνέργεια με επιχειρήσεις της κοινωνικής οικονομίας, οι οποίες μπορούν να παίξουν ρόλο – κλειδί στην συγκεκριμένη δράση.
Αξιοποιώντας όλη αυτή την εμπειρία, η κυβέρνηση στόχευσε στα σχολικά γεύματα ένα μέρος των αντιμέτρων, που κέρδισε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την β’ αξιολόγηση. Συνεπώς το 2019 θα καλυφθούν πάνω από 500.000 παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, με ετήσια δαπάνη 190 εκατομμύρια ευρώ.
Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά να προσηλώνονται στο σχολείο τους και την πρόοδό τους, απερίσπαστα από τον δύσκολο αγώνα επιβίωσης που ενδεχομένως δίνουν οι γονείς τους.
Το σχετικό tweet του Αλ. Τσίπρα:





Σε περισσότερους από 130.000 μαθητές Δημοτικών σχολείων επεκτάθηκε το 2017 το επιτυχημένο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων. Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά να προσηλώνονται στο σχολείο τους και την πρόοδό τους, απερίσπαστα από τον δύσκολο αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι γονείς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.