18 Ιαν 2018

Η Ν.Δ., το Mega και ένα μεγαλοπρεπές «όχι»

Απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα με το πιο σκληρό κομμάτι της εργοδοτικής αυθαιρεσίας

   “Πρώτη προτεραιότητα είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας και να δοθούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις σε όσους έχουν αποχωρήσει” υποστήριζε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας από τη συχνότητα του Mega, αναφερόμενη στην αβεβαιότητα των πρώην συναδέλφων της για το τι μέλλει γενέσθαι, σε περίπτωση που η εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε. σβήσει από τις μικρές μας οθόνες. Η κ. Σπυράκη, μάλιστα, κάλεσε την κυβέρνηση να σταθεί αρωγός των απλήρωτων εργαζόμενων που αγωνιούν για τα όσα η εταιρεία τους οφείλει όλους αυτούς τους μήνες που κράτησαν το κανάλι ζωντανό.
   Με αυτά τα ωραία, τα συναδελφικά και διεκδικητικά λόγια αποχαιρέτησε τους εργαζόμενους στο Mega η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. και πολύ πιθανόν να συμμετείχε λίγα λεπτά αργότερα σε κάποια σύσκεψη για το πώς η αξιωματική αντιπολίτευση θα τοποθετηθεί επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου που θα ψηφιζόταν το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή. Εκεί όπου μεταξύ όλων των άλλων τα κόμματα καλούνταν να ψηφίσουν και για το άρθρο που προβλέπει την καταβολή, πρώτα τους εργαζόμενους, έξι μισθών σε περίπτωση πτώχευσης μιας επιχείρησης.
   Έτσι, λοιπόν, τα όσα παρηγορητικά η κ. Σπυράκη είπε στους πρώην συναδέλφους της, που εδώ και μια εβδομάδα ζουν με τον βραχνά όχι μόνο της ανεργίας αλλά και του φόβου των χαμένων κόπων, πήγαν στον βρόντο το βράδυ της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου όταν το κόμμα που εκπροσωπεί καταψήφισε το σχετικό άρθρο του υπουργείου Εργασίας, συστρατευόμενο απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα με το πιο σκληρό κομμάτι της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, που αναδύθηκε στην κοινωνία μας τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.
   Η Νέα Δημοκρατία, που έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ και εξ αρχής αντιτάχθηκε ακόμη και στο πλαίσιο προστασίας για τουλάχιστον 400 θέσεις πλήρους απασχόλησης στους υπό αδειοδότηση τηλεοπτικούς σταθμούς, που ο Νόμος Παππά προβλέπει, έρχεται τώρα να καταθέσει ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι» στην προτεραιότητα της αποζημίωσης των εργαζόμενων, που εκτός βέβαια από την περίπτωση του Mega επεκτείνεται στο σύνολο της αγοράς εργασίας.
   Παρά τις ψεύτικες δικαιολογίες που η Ν.Δ. επικαλείται για την καταψήφιση του επίμαχου άρθρου και τα κροκοδείλια δάκρυα που κατά καιρούς μοιράζει υποκριτικά σε άνεργους, απλήρωτους και επισφαλώς εργαζόμενους, δεν μπορεί τελικά να κρυφτεί από τις ευθύνες και τις επιλογές της. Επιλογές που υπηρετούν πιστά το αντεργατικό προφίλ του αρχηγού της.
γράφει ο Πέτρος Κατσάκος στα Ψιλά Γράμματα στην Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.