23 Ιαν 2018

Το Eurogroup είναι ένα, αλλά δεν είναι ελληνικό

- Ενδιαφέρουν αυτά τον κόσμο; Έχει σημασία αν, πότε και πώς θα βγούμε από τα μνημόνια; Εδώ μίλησε κοτζάμ στρατηγός, ποιος είναι ο... κάθε Τσακαλώτος που κάνει δηλώσεις;
- Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

   Το Eurogroup ήταν (αν ήταν...) μια από τις τελευταίες ειδήσεις στα δελτία, διανθισμένη με σπέκουλα και τρομολαγνικά σενάρια που αμφισβητούσαν τις επίσημες ανακοινώσεις.
   Ποιος νοιάζεται, σου λένε οι «σοβαροί» δημοσιογράφοι, για τη δόση και την αξιολόγηση; Ενδιαφέρουν αυτά τον κόσμο; Έχει σημασία αν, πότε και πώς θα βγούμε από τα μνημόνια; Ποιος είναι ο... κάθε Τσακαλώτος που κάνει δηλώσεις; Εδώ μίλησε κοτζάμ στρατηγός, ο Φραγκούλης Φράγκος, για την ΠΓΔΜ και θα ασχολούμαστε με το τι λένε για την Ελλάδα και το χρέος οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και τα ξένα ΜΜΕ...
   Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων, λοιπόν, βρέθηκαν το συλλαλητήριο, οι αντιδράσεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εν αναμονή της συνάντησης Τσίπρα-Ζάεφ στο Νταβός την Τετάρτη, οι τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία, η κακοκαιρία εδώ και στο... Νταβός, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...
   Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά:

Θετικές αναφορές για Eurogroup και χρέος στα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ

Οι αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα και η ρύθμιση του χρέους, στο επίκεντρο δεκάδων δημοσιευμάτων από τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης. (αναλυτικά)

Συμφωνεί η ΝΔ με τη θέση της Ντ. Μπακογιάννη που δεχόταν το «Νέα Μακεδονία»;

Το βίντεο στο οποίο η Ντόρα Μπακογιάννη, το 2008, ως υπουργός Εξωτερικών, δεχόταν το «Νέα Μακεδονία» ως πιθανά αποδεκτή ονομασία για τη γειτονική χώρα, υπενθυμίζει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει θέση. (αναλυτικά)
 

«Δεν υπάρχει συμφωνία για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών»

Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών σχολιάζουν δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «συμφωνία» της κυβέρνησης για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, τονίζοντα ότι «προς απογοήτευσή τους οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει. (αναλυτικά)

Ενεργοποιείται το ενδιάμεσο Ταμείο Επιχειρηματικότητας

Την ενεργοποίηση του ενδιάμεσου Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ), με δημόσια συνεισφορά 192 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. (αναλυτικά)

Ιστορικό χαμηλό στις αποδόσεις 2ετών και 5ετών ομολόγων

Μια μέρα μετά το Eurogroup και ενώ έχει προηγηθεί η αναβάθμιση από την S&P τα ελληνικά ομόλογα κατακτούν νέα ρεκόρ. (αναλυτικά)

Δωρεάν από τη νέα σχολική χρονιά τα βιβλία ξένων γλωσσών

Δωρεάν θα παρέχονται στους μαθητές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, τα ξενόγλωσσα βιβλία από την νέα σχολική χρονιά, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. (αναλυτικά)

Στο πειθαρχικό της ΟΝΝΕΔ παραπέμπεται ο Δ. Τρούπος

Το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ έφτασε στο σημείο να απειλεί τον Αλ. Τσίπρα με κρεμάλες και να χαρακτηρίσει “πιθήκους” τους πολίτες της ΠΓΔΜ (!) αλλά αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι ακροδεξιάς κοπής αναρτήσεις του. (αναλυτικά)

«Σαν έτοιμοι από καιρό» οι συνεργάτες της ομάδας «αλήθειας» της ΝΔ

Πυρά εξαπολύει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την αναπαραγωγή από ΜΜΕ του ηχητικού αποσπάσματος, διάρκειας μόλις 23 δευτερολέπτων (!), το οποίο κυκλοφόρησε η ομάδα «αλήθειας» της ΝΔ, από τη χθεσινή συνέντευξη του Χρ. Καραγιαννίδη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. (αναλυτικά)

Ξεκινούν μαθήματα γλώσσας και πολιτισμού για πρόσφυγες και μετανάστες άνω των 15

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δίνει έμφαση στη Γλώσσα, ως μέσο ενσωμάτωσης» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου. Από την πλευρά του, ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι «χωρίς τη γνώση της γλώσσας, δεν μπορεί να επιτευχθεί η ένταξη» και ότι το πρόγραμμα έχει σκοπό να βοηθησει τους ωφελούμενους να λειτουργήσουν στην κοινωνία, αλλά και στην ελληνική κοινωνία να δημιουργήσει συνθήκες ασφαλείας. (αναλυτικά)

Τα επίσημα στοιχεία δεν επιβεβαιώνουν το κλίμα πανικού που επιχειρεί να δημιουργήσει η ΝΔ για τον «νόμο Παρασκευόπουλου»

"Τα επίσημα στοιχεία δεν επιβεβαιώνουν το κλίμα πανικού που επιχειρεί να δημιουργήσει η Νέα Δημοκρατία και ΜΜΕ αναφορικά με τα ποσοστά υποτροπής για όσους έχουν αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου", σύμφωνα με σειρά έγγραφων απαντήσεων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή σε ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ (Μάξιμος Χαρακόπουλος και Νικήτας Κακλαμάνης).  (αναλυτικά)

«Παραστρατιωτική οργάνωση» η Χρ. Αυγή

Η παρουσία της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση, ενώπιον του οποίου κατέθεσαν ο βουλευτής του Ποταμιού, αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας. (αναλυτικά)

Οι πόροι και η πορεία υλοποίησης του σχεδίου για την ένταξη και ενδυνάμωση των Ρομά

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση διαβούλευσης μεταξύ του αρμόδιου υπουργείου, εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε, οργανώσεων Ρομά και κοινωνικών εταίρων. (αναλυτικά)

Το νέο σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς: «Στόχος η προστασία και η ευζωία»

Αρχές Φεβρουαρίου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νέο σχέδιο νόμου που αφορά τα ζώα συντροφιάς, μετά από προδιαβούλευση συνολικά 6 μηνών. Βασικός στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι ο περιορισμός του αριθμού των αδέσποτων και παράλληλα βαριές κυρώσεις σε όσους προχωρούν στην εγκατάλειψη, των δεσποζόμενων ζώων τους. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.