4 Ιαν 2018

Όλγα Γεροβασίλη: Ο κόσμος ξέρει...

Τα χειρότερα είναι πίσω μας, η κυβέρνηση πάλεψε για να κάνει αυτό που υποσχέθηκε και αυτή τη στιγμή φαίνεται να τα καταφέρνει

   «Το 2018 είναι μια χρονιά για τη χώρα που την περιμέναμε οχτώ χρόνια τώρα. Μια χρονιά με θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία, για την θέση της χώρας στο Διεθνές προσκήνιο, αλλά παράλληλα και για την καθημερινή ζωή των συμπολιτών μας», δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, μεταφέροντας παράλληλα τις ευχές της για το νέο έτος σε κάθε έναν ξεχωριστά και σε όλους τους πολίτες.
  Κάνουμε αυτό που υποσχεθήκαμε 
   Η ίδια όταν ρωτήθηκε για το αν το κλίμα αυτό, τα θετικά δηλαδή μηνύματα, τα εισπράττει και από τους πολίτες κι εν προκειμένω από τους συμπολίτες της, καθόσον η υπουργός πέρασε τις ημέρες των εορτών στην Άρτα, επισήμανε:
   «Είναι ένα κλίμα το οποίο δεν το διαπιστώνουμε με σχεδιασμό επί χάρτου αλλά προκύπτει από την πραγματική ζωή. Η οικονομία βεβαίως είναι και ψυχολογία σε μεγάλο βαθμό και δεν έχουν αλλάξει σημαντικά τα πράγματα στην καθημερινότητα των ανθρώπων, εννοώ στο σπίτι τους. Ωστόσο ξέρουν όλοι πως, όταν η οικονομία αρχίζει να περνά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης μετά από οχτώ χρόνια ύφεσης και σκληρά μνημονικά μέτρα κι όταν αυτά φτάνουν στο τέλος τους, τότε η αισιοδοξία έρχεται να καλύψει τα μαύρα συναισθήματα προηγουμένων ετών. Μια χαμένη αισιοδοξία, η οποία ανακτάται και ανακτά και η χώρα τη θέση της στο Διεθνές προσκήνιο.
   Αυτό το είδα κι εγώ, όπως φαντάζομαι κι εσείς, να αποτυπώνεται αυτές τις γιορτινές ημέρες συγκριτικά με άλλα χρόνια. Όλοι ήταν πιο αισιόδοξοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι φτάσαμε στο τέλος. Έχουμε δουλειά μπροστά. Κι έχουμε δουλειά δύσκολη. Όμως, τα χειρότερα είναι πίσω μας.
   Αυτό που υποσχεθήκαμε ήταν να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και θεωρώ ότι αυτό το έχουμε καταφέρει, στηρίζοντας τους πιο αδύναμους. Και το καταφέραμε αξιοποιώντας κάθε «ρωγμή» των μνημονιακών δεσμεύσεων, την οποία βρήκαμε όλο αυτό το διάστημα. Αξιοποιήσαμε προς όφελος των πολλών όλες τις «ρωγμές», κι έτσι μπορούμε να είμαστε κι εμείς στην ευχάριστη θέση να πούμε απέναντι στον ελληνικό λαό ότι κάνουμε το καθήκον μας και κάνουμε αυτό το οποίο υποσχεθήκαμε».
  Τα μέτρα
   Αναφορικά με τα μέτρα που έπονται και που προβληματίζουν πολύ τους Έλληνες για τα επόμενα χρόνια και μέχρι το 2019, η ίδια ανέφερε:
   «Σας θυμίζω ότι έχουν ψηφιστεί για το 2018 και το 2019 μέτρα και αντίμετρα. Σας θυμίζω αυτό το οποίο ξεχνάμε συχνά και έχει σημασία να το θυμίσουμε. Αφορά βεβαίως το 2019, όμως αποτελεί ένα αίτημα προερχόμενο από παντού και που αποτελεί αναγκαιότητα. Είναι η μείωση της φορολογίας. Αυτό που κάποιοι το υπόσχονται στο δημόσιο λόγο, εμείς θυμίζω το έχουμε ψηφίσει από το καλοκαίρι. Την μείωση, δηλαδή, φορολογικών συντελεστών και στις ατομικές δηλώσεις αλλά και στις επιχειρήσεις.
   Έρχεται μια χρονιά, η οποία δεν έχει καινούρια μέτρα όπως πολλοί προέβλεπαν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης τον προηγούμενο μήνα. Έρχεται ένα Euorogroup στις 22 του Γενάρη για να κλείσει τη συμφωνία της 3ης αξιολόγησης χωρίς ούτε ένα ευρώ καινούρια μέτρα. Και βεβαίως σ’ αυτά που σας έλεγα πριν και που αφορά πολλούς συμπολίτες μας και στη Άρτα έρχονται νέες μόνιμες θέσεις σταθερής εργασίας. Αφορά σε ένα μεγάλο κομμάτι άνω των 8.000 θέσεων στους Δήμους όπου υπήρξαν αυτές οι συμβάσεις που κρατούσαν ομήρους για πολλά χρόνια κάποιους εργαζόμενους. Άλλους για οχτώ, άλλους για δέκα, ακόμη και δώδεκα χρόνια κι ακόμη περισσότερο ορισμένους τους κρατούσαν εγκλωβισμένους, έρχονται αυτές οι 8.000 μόνιμες θέσεις εργασίας από το διαγωνισμό, όπως ήδη ανακοινώθηκε…», είπε η κ. Γεροβασίλη διευκρινίζοντας ότι οι 2.200 θέσεις των πυροσβεστών πενταετούς θητείας είναι πλέον αυτών.
   Στο διευκρινιστικό ερώτημα που δέχθηκε, επισήμανε: «Αυτές είναι περίπου 9.000 μόνιμες θέσεις εργασίας στους Δήμους για τις οποίες καταφέραμε την εξαίρεσή τους από τον κανόνα προσλήψεων –απολύσεων που είναι γνωστό ότι μας δεσμεύει από το μνημόνιο και επίσης εξαίρεση αποτελεί η μονιμοποίηση των 2.200 πυροσβεστών πενταετούς θητείας- μετέπειτα έγινε τριετούς- που αποτελούσε ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα και προεκλογική μας δέσμευση την οποία καταφέραμε να γίνει και μέσω ακόμα μνημονίου, δηλαδή πριν ακόμη ολοκληρωθεί το μνημόνιο. Πρόκειται για δυο θετικά γεγονότα για πολλούς εγκλωβισμένους συμβασιούχους για πολλά χρόνια. Εργαζόμενους που κρατούσαν τα προηγούμενα χρόνια σε εκκρεμότητα με ένα πελατειακό τρόπο και κάθε φορά υποσχέσεις σε προεκλογικές περιόδους. Σας λέω, λοιπόν, ότι όλα αυτά γίνονται χωρίς να είναι προεκλογική περίοδος».
  Έτσι συνέβαινε
   Το ερώτημα, λοιπόν, ακολούθησε αυθόρμητα «Δεν είναι κ. Γεροβασίλη;», και η απάντηση της: «Δεν είναι. Κοιτάξτε να δείτε. Έχει ένα δίκιο ο κόσμος κάθε φορά που βλέπει θετικά βήματα, θετικές εξελίξεις και θετικά μέτρα, αντανακλαστικά αρχίζει να σκέφτεται ότι είναι προεκλογική περίοδος, διότι αυτό συνέβαινε. Υπάρχει όμως μια διαφορά. Για μας είναι στην πολιτική μας όλα αυτά τα οποία γίνονται και σε παροχές- όπου είναι παροχές -και σε αποκατάσταση δικαιωμάτων όπως αυτά που προανέφερα των εργαζομένων στης καθαριότητα και των εργαζομένων στο πυροσβεστικό Σώμα.
   Γίνονται επειδή πρέπει να γίνονται κι όχι επειδή είναι προεκλογική περίοδος. Δεν λειτουργούμε με αυτό τον τρόπο. Οι εκλογές θα έρθουν στη χώρα όταν ολοκληρωθεί η θητεία, η οποία είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα. Διότι είναι αυτονόητο και επίσης το κατανοούμε όλοι πως η χώρα σε αυτή την φάση που σταθεροποιεί την οικονομία της χρειάζεται κι ένα σταθερό πολιτικό σύστημα. Δεν έχει ανάγκη από εκλογές η χώρα αλλά από σταθερότητα ώστε να βγούμε οριστικά από τα μνημόνια και με τρόπο που να μην έχει επιστροφή σ’ αυτά. Κανονική έξοδο και αποκατάσταση της οικονομίας της χώρας αλλά και της οικονομικής ανεξαρτησίας της χώρας».
   Η ίδια μίλησε για την προσπάθεια εφαρμογής του σχεδίου ανασυγκρότησης τριετούς διάρκειας με σταθερά βήματα μέσω του υπουργείου ευθύνης της, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα ανασυγκρότησης της χώρα σώστε να εξέλθει από τα μνημόνια και να οδηγηθεί σε ανάπτυξη με σταθερές βάσεις και σε ένα ευέλικτο, ταχύτερο κράτος χωρίς γραφειοκρατία και με υψηλές αποδόσεις χωρίς υπέρογκο κόστος και σπατάλες.
  Ξέρει ο κόσμος
   Από την επικοινωνία με τους πολίτες και πολύ περισσότερο από αυτή με τους συμπολίτες τις ημέρες των εορτών, ρωτήσαμε την ίδια τι εισπράττει και κυρίως τι της μεταφέρουν, κι αν κάτι της προκάλεσε έκπληξη. Η κ. Γεροβασίλη, που αποτελεί χαρακτηριστικό της η άνεση στην επικοινωνία με τον κόσμο, μας είπε: «Η επικοινωνία μου με τον κόσμο είναι πολύ εύκολη γιατί έτσι ήταν πάντα κι ευχαριστώ τον κόσμο για αυτό, ευχαριστώ τους συμπολίτες μου. Δεν με εξέπληξε κάτι όπως το θέτετε. Ωστόσο είναι η αγωνία κάθε φορά που ικανοποιείται. Δηλαδή αν όλος αυτός ο κόπος από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται αντιληπτός από την πλευρά της κοινωνίας. Είμαι βέβαιη ότι γίνεται μετά και από αυτές τις συνομιλίες και από την επαφή που είχα αυτές τις ημέρες.
   Ο κόσμος ξέρει πως δεν βρήκαμε εύκολα μπροστά μας. Ξέρει ότι ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε πράγματα τα οποία δεν ήταν ευχάριστα. Με υπομονή μεγάλη αντιμετωπίστηκαν και σήμερα που ανοίγει ο δρόμος αυτό το καταλαβαίνει, κι έτσι και ο κόσμος έχει αναθαρρήσει. Νομίζω ότι το τέλος αυτής της μνημονικής περιπέτειας θα βρει τους συμπολίτες μας αρκετά ταλαιπωρημένους αλλά ξέροντας πως είναι μια κυβέρνηση εδώ για να τον στηρίξει στα δύσκολα και για να τον πάει ένα βήμα παραπέρα. Ανεξάρτητα με πιο ρυθμό αυτό θα αποτυπωθεί στην καθημερινή ζωή του καθενός. Διότι δεν είναι όλοι οι πολίτες στις ίδιες ταχύτητες. Δεν είναι επίσης για όλους ίδια τα βάρη. Άλλοι έχουν λιγότερα κι άλλοι περισσότερα, άλλοι ευκολότερα κι άλλοι δυσκολότερα. Όμως η αλήθεια είναι πως ο κόσμος καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση πάλεψε για να κάνει αυτό που υποσχέθηκε και αυτή τη στιγμή φαίνεται να τα καταφέρνει».
πηγή: ΗΧΩ της Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.