4 Ιαν 2018

Σακουλομαζώματα και εκδρομοσκορπίσματα στη μιντιακή προπαγάνδα

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


   Ενώ, μετά την ανάπαυλα των γιορτών, η ειδησεογραφία γίνεται όλο και πιο πλούσια, τα κανάλια επιμένουν να... σακουλολογούν, ενώ θεώρησαν εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα τις σχολικές εκδρομές.
   Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν η σύσκεψη για την ονομασία της ΠΓΔΜ στο Μαξίμου και η... μη πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι εξελίξεις με τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς, η συνέντευξη της Μπ. Μπαζιάνα, η οικογενειακή τραγωδία σε τροχαίο στην Κρήτη, ο θάνατος του ζευγαριού Γερμανών στην Κεφαλονιά, η κακοκαιρία στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ...
   Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά:

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για ΠΓΔΜ: Σύνθετη ονομασία ενιαία σε όλες τις χρήσεις της

Πραγματοποιήθηκε η ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπου συζητήθηκε και το ζήτημα του ονοματολογικού για την ΠΓΔΜ, με τη συμμετοχή των: Ν Κοτζιά, Π. Καμμένου, Γ. Δραγασάκη, Δ. Τζανακόπουλου, Αλ. Φλαμπουράρη, Χρ. Βερναρδάκη - «Είμαστε υπέρ μιας συνεννόησης με όλα τα κόμματα και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας» δήλωσε ο Ν. Κοτζιάς - «Έχω εμπιστοσύνη στον υπουργό» σημείωσε ο Π. Καμμένος. (αναλυτικά)

Αλ. Τσίπρας: Η δημοκρατία ως δύναμη οικονομικής ανάκαμψης

Στο ερώτημα εάν απειλείται η Δημοκρατία κλήθηκαν να απαντήσουν διεθνείς προσωπικότητες παίρνοντας θέση μέσα από το αφιέρωμα των New York Times και του Euro2day.gr. Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο άρθρο του επισημαίνει τον κίνδυνο της λειτουργίας της Δημοκρατίας λόγω της απροθυμίας των εξουσιών να εμπιστευτούν τους πολίτες. (αναλυτικά)

«Η σχέση του Κυρ. Μητσοτάκη με τη δημοκρατία είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αλά καρτ»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει μέσω twitter το άρθρο του Κυρ. Μητσοτάκη σε αφιέρωμα των New York Times και του Euro2day.gr. (αναλυτικά)


Τι ισχύει για τις εκπαιδευτικές εκδρομές

Το ΥΠΠΕΘ σε ανακοίνωσή του αναφέρεται σε δημοσιεύματα που διαστρεβλώνουν τα πραγματικά δεδομένα όσον αφορά τις εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό. (αναλυτικά)

FT: Στο 3,9% υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου

Στο 3,9% υποχώρησε σήμερα η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου αναφοράς, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. (αναλυτικά)

Στ. Κοντονής: Το θέμα της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών έχει οριστικά κλείσει

Ενδέχεται να δικαστούν στην Ελλάδα εάν το ζητήσει η Τουρκία. (αναλυτικά)

Τι έρχεται για τηλεοπτικές άδειες, παραγωγές ταινιών, ψηφιοποίηση του Δημοσίου και δίκτυα οπτικών ινών

«Σε ένα χρόνο έγιναν πολλά βήματα, ξεκινώντας από την κάλυψη με δορυφορικό σήμα για πολίτες που δεν είχαν τηλεοπτική κάλυψη, το θέμα των τηλεοπτικών αδειών που βαίνει προς την ολοκλήρωσή του μεσω του ΕΣΡ ...» αναφέρει ο Ν. Παππάς. (αναλυτικά)

«Ζεστάθηκε» η αγορά στις γιορτές

Με θετικό πρόσημο σε αγοραστική κίνηση και τζίρο ολοκληρώνεται η εορταστική περίοδος. (αναλυτικά)

Αλλαγή στην αρχιτεκτονική του προστίμου για την αδήλωτη εργασία

Στο επίκεντρο της προωθούμενης αλλαγής βρίσκεται η σύνδεση του ύψους του προστίμου με την πρόσληψη του εργαζομένου που ήταν αδήλωτος και η υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών υπέρ αυτού. (αναλυτικά)

«Χρηματοδοτήσεις με προτεραιότητα σε νεοφυείς και εξαγωγικές επιχειρήσεις»

Για πρώτη φορά είμαστε πολύ κοντά στην υλοποίηση του προγράμματος και τους στόχους μας, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. (αναλυτικά)

Χρηματοδότηση 1,7 δισ. ευρώ σε ελληνικές επιχειρήσεις από το πακέτο Γιούνκερ

Η συνολική χρηματοδότηση της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), το λεγόμενο Σχέδιο Γιούνκερ, ανέρχεται σε 1,7 δισ. ευρώ. (αναλυτικά)

Καινούργια προγράμματα για νέους από τον ΟΑΕΔ

H M. Καραμεσίνη γνωστοποίησε ότι θα γίνουν 20.000 προσλήψεις στο πλαίσιο του προγράμματος πρώτης πρόσληψης μισθωτού ή μισθωτών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων ηλικίας έως 35 ετών. Διευκρίνισε ότι θα υπάρχουν μεγαλύτερα κίνητρα αν αυτοί οι νέοι επιχειρηματίες προσλάβουν νέους έως 29 ετών. (αναλυτικά)

1 εκατ. ευρώ για το νοσοκομείο Ρεθύμνου και 5 νέες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας στην Κρήτη

Βασική προτεραιότητα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, είναι η διασφάλιση της ποιότητας των υγειονομικών υπηρεσιών και της αξιοπρέπειας των ασθενών και των εργαζομένων στον κλάδο της Υγείας - επεσήμανε ο υπουργός, Ανδρέας Ξανθός, σε επίσκεψή του στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. (αναλυτικά)

Τριπλή ασπίδα στην απώλεια του ΕΚΑΣ το 2019

Προσαύξηση στις συντάξεις ως 700 ευρώ, μηδενική συμμετοχή για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επίδομα ενοικίου ως 87 ευρώ περιλαμβάνουν τα μέτρα που θα εφαρμοστούν από 1η Ιανουαρίου 2019 για τους χαμηλοσυνταξιούχους ώστε να αντισταθμιστεί η κατάργηση του ΕΚΑΣ, είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. Ξεκινάει πιλοτικά η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις προσωρινές συντάξεις, σε 75.000 περιορίστηκαν ήδη οι ληξιπρόθεσμες οριστικές που εκκρεμούν. (αναλυτικά)

ΟΑΣΘ: Εντυπωσιακή εξοικονόμηση πόρων προς όφελος του Δημοσίου

«Είναι εμφανής ο πανικός τους από τα οικονομικά αποτελέσματα του τετραμήνου που έχει ανακοινώσει η νέα Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. και από την εντυπωσιακή εξοικονόμηση πόρων που έγινε προς όφελος του Δημοσίου» αναφέρει ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του, απαντώντας σε δημοσιεύματα για τις συμβάσεις και τις αναθέσεις εργασιών. (αναλυτικά)

Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση στο opengov. (αναλυτικά)

ΟΜΥΛΕ για τη σύμβαση στον ΟΛΠ: Κρατήσαμε ζωντανό τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Η ΣΣΕ προσδιορίζει το επίπεδο αμοιβών για την επόμενη διετία, ενώ διατηρούνται τα τυπικά προσόντα και η ειδικότητα όπου προσδιορίζουν τον βασικό μισθό και τα επιδόματα. (αναλυτικά)

Πρόγραμμα επιδότησης για την ίδρυση νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών 

Το πρόγραμμα επιδότησης από εθνικούς πόρους της ίδρυσης και λειτουργίας νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών ανέλυσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σε συνάντηση που είχε με δημάρχους και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. (αναλυτικά)

Στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών η διοίκηση της Αττικό Μετρό

Στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών, προκειμένου να ριχθεί φως στην υπόθεση, έθεσε τον εαυτό του και όλη τη διοίκηση της Αττικό Μετρό ΑΕ, ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιάννης Μυλόπουλος, σύμφωνα με όσα επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» με αφορμή την ποινική δίωξη σε βάρος των εκπροσώπων δύο εταιριών που μετείχαν στην Κοινοπραξία Συμβούλων Μετρό Ελλάδος, που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά από ενδείξεις για δωροδοκία κρατικών υπαλλήλων, την περίοδο 2003-2007. (αναλυτικά)

Περιφέρεια Αττικής: Ξεκινά το νέο πρόγραμμα στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων με είδη λαϊκών αγορών

Αφορά 970 οικογενειών πολυτέκνων με 3.837 προστατευόμενα τέκνα. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.