11 Δεκ 2017

Όλα είναι ρέμα, κ. Μητσοτάκη; - VIDEO

Ήταν μια «επική» χαζομάρα ή μια αριστοτεχνική απόπειρα ξεπλύματος των ενόχων;

   Θα ήταν αρκετό ένα τηλεφώνημα στην τροχαία να αποφευχθεί η τραγωδία στη Δυτική Αττική. Αυτό ισχυρίστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης...
   «Η περίπτωση της Μάνδρας είναι παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνουμε. Δεν χρειαζόταν να είναι κάποιος ειδικός για να γνωρίζει ότι τα νερά θα κατέβαιναν από τον δρόμο. Διότι ο δρόμος ήταν το ρέμα. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να προειδοποιήσει την τροχαία ώστε να τον κλείσει» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του, χτες Κυριακή, σε προσυνεδριακή ημερίδα για το περιβάλλον στο Περιστέρι.



   Δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από το ακραία νεοφιλελεύθερο αρχηγό της ΝΔ. Και μόνο η προσπάθεια να δείξει το ενδιαφέρον της παράταξής του για το περιβάλλον αποτελεί πολιτικό παράδοξο. Οι αρχές του νεοφιλελευθερισμού δεν συνάδουν με περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Τα πάντα πρέπει να αφήνονται βορά στο κέρδος, να γίνονται προϊόν εκμετάλλευσης για τα επιχειρηματικά συμφέροντα, χωρίς φραγμούς και νομικά εμπόδια. Άλλωστε, η αγορά -και στην περίπτωση του περιβάλλοντος- πρέπει, κατά τον νεοφιλελευθερισμό, να ρυθμίζει -βλέπε αλώνει- τα πάντα.
   Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη Μάνδρα, κάνει λόγο για το ρέμα που έγινε δρόμος, ωσάν να αποτελεί έργο του... Υψίστου. Ποιος ευθύνεται που το ρέμα μπαζώθηκε και έγινε δρόμος; Ποια διαπλοκή και ποια διαφθορά οδήγησαν στη φονική αυθαίρετη δόμηση; Κουβέντα. Κατά τον κ. Μητσοτάκη ο δρόμος ήταν το ρέμα και ήταν αρκετό ένα τηλεφώνημα στην τροχαία να αποφευχθεί η τραγωδία στη Δυτική Αττική!
   Έτσι ... είναι (!) αν αυτό βολεύει τη ρητορική της Ν.Δ. που επιδιώκει με κάθε μέσο να κρύψει στους τόνους λάσπης τις ευθύνες ετών και ταυτόχρονα να «δείξει» την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ως υπεύθυνους.
   Μόνο ειδική υπηρεσία ρύθμισης της κυκλοφορίας ρεμάτων δεν εξήγγειλε ο αρχηγός της ΝΔ για να ξεπλύνει τις ευθύνες της «γαλάζιας» παράταξης για το έγκλημα. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να το κάνει κι αυτό στο άμεσο μέλλον...

πηγή: left
   Αυτό το χθεσινό τουί του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν το έναυσμα για έναν "πανικό" στο διαδίκτυο, με εκατοντάδες χρήστες να περιγελούν και να τρολάρουν την παρόλα Μητσοτάκη, που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την συνομιλία με τον εξωγήινο του Υμηττού!
   Όμως, υπάρχει και μια διαφορετική ανάγνωση του θέματος και σας την παραθέτω, όπως την έγραψε ένας φίλος στο facebook:

Να με συμπαθάτε, αλλά εγώ δεν βλέπω που βρίσκεται το αστείο στην νέα αυτή αθλιότητα. Παρακολουθώ εδώ και λίγες ώρες έναν Οικουμενικό χαβαλέ για μια νέα «επική» χαζομάρα που ξεστόμισε ο προσωρινός αρχηγός της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. 
Καμία χαζομάρα, καμία ανοησία, δεν υπάρχει. Μπροστά μας έχουμε μια αριστοτεχνική απόπειρα να αθωωθεί το μεταπολιτευτικό σύστημα εξουσίας και τα χιλιάδες κατά τόπους παρασυστήματα εξουσίας και πέσει όλο το ανάθεμα για την καταστροφή σε πράξεις ή παραλείψεις της σημερινής διοίκησης. Δηλαδή στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Δηλαδή στην Ρένα Δούρου και στον Τόσκα.
Ο Μητσοτάκης κάνει μια ανατριχιαστική παραδοχή: «Ο Δρόμος ήταν το Ρέμα», λέει. Πέρα από το γεγονός οτι μπορεί να λέει βλακείες καθώς αυτό που ήταν το ρέμα δεν είναι ακριβώς ο δρόμος, αλλά μάλλον το αυθαίρετο αμαξοστάσιο της μαινόμενης Δημαρχέσας, ο Μητσοτάκης αποδέχεται την «πραγματικότητα» της περιοχής χωρίς να την αμφισβητεί. Αποδέχεται το περιβαλλοντικό έγκλημα διαρκείας ως μια φυσική και αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα και αθωώνει όλο το τοπικό και κεντρικό πολιτικό προσωπικό που είχε την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση.
Στο σημείο αυτό θα θυμίσω τις δηλώσεις της Περιφερειάρχου «Ήρθε η Ώρα για Κατεδαφίσεις.». Σ'αυτά απαντά ο Μητσοτάκης και απευθυνόμενος στον Λαό της Δυτικής Αττικής κλείνει το μάτι και τους λέει: «Αυτή θέλει κατεδαφίσεις. Θέλει να σας γκρεμίσει σπίτια, επιχειρήσεις. Δεν έχει δίκιο. Το πρόβλημα μιας πλημμύρας δεν χρειάζεται κατεδαφίσεις για να λυθεί. Χρειάζεται μόνο έναν έγκαιρο μηχανισμό προειδοποίησης, ο οποίος αν είχε λειτουργήσει δεν θα είχαμε νεκρούς».
Αυτό έχουμε μπροστά μας. Τον Μητσοτάκη να οχυρώνει τα μικρά τοπικά διακπλοκοσυστήματα απέναντι σε κάθε προσπάθεια πραγματικής λύσης καταβληθεί από την Περιφέρεια και την Κεντρική Διοίκηση.
Θα καθίσουμε να τρολάρουμε για πολύ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.