18 Δεκ 2017

Οι Μαρίες Αντουανέτες των καναλιών μάς ενημέρωσαν για την... παροχολογία

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


   Στο επίκεντρο των δελτίων η... παροχολογία, όπως μεταφράζεται κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης για ανακούφιση πληττόμενων από την κρίση κοινωνικών ομάδων, οι πλειστηριασμοί, η απόφαση του ΣτΕ για το πόθεν έσχες, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, η τραγωδία στους Αγ. Αναργύρους με τον αστυνομικό που σκότωσε την οικογένειά του και αυτοκτόνησε...
   Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά:

Το ΣτΕ «τινάζει» στον αέρα το πόθεν έσχες

Η νέα, προκλητική απόφαση του ΣτΕ και η αντίδραση της κυβέρνησης. (αναλυτικά)

Συνάντηση Τσίπρα με την Ένωση Τραπεζών: Να σταματήσει η διαρροή ψευδών ειδήσεων ότι κινδυνεύει η πρώτη κατοικία

Το καλό κλίμα στην οικονομία να μεταφραστεί σε πραγματική αίσθηση στην κοινωνία, τόνισε ο πρωθυπουργός. (αναλυτικά)

Το σχέδιο νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

«Τα νέα Τμήματα, 26 στον αριθμό, θα έχουν νέο πρόγραμμα σπουδών και κάποια εξ αυτών θα θεραπεύουν νέα γνωστικά πεδία, που δεν υπάρχουν ακόμη στον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά έχουν δείξει την μεγάλη δυναμική και την προοπτική τους στις εμπειρίες άλλων χωρών», υπογραμμίζει το υπουργείο Παιδείας που έδωσε σήμερα, Δευτέρα, σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου. (αναλυτικά)

Εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ σε άνεργους νέους 

Με απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου, θα χορηγηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ, σε κάθε εγγεγραμμένο στον ΟΑΕΔ, μη επιδοτούμενο άνεργο, ηλικίας 18 έως 24 ετών.

Στις 120 δόσεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις με οφειλές προς το Δημόσιο

Υπό εξέταση δύο επιπλέον ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. (αναλυτικά)

Άμεσα η ρύθμιση για να σπουδάζουν τα αδέρφια στην ίδια πόλη

Άμεση νομοθετική ρύθμιση για μετεγγραφή στα αδέλφια που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2018. (αναλυτικά)

«Η Ελλάδα επανακάμτει στον τομέα του διαστήματος»

Μνημόνιο συνεργασίας (Memorandum of Cooperation) με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας ESA (European Space Agency), Johann Dietrich Woerner, υπέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο υπουργείο. (αναλυτικά)

Εξετάζεται η δημιουργία θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων διαστημικής τεχνολογίας στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), Johann-Dietrich Wörner, στο Μέγαρο Μαξίμου. (αναλυτικά)

«Τα θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία πολλαπλασιάζονται»

Συνάντηση με τον John Cryan, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche Bank, είχε ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου. (αναλυτικά)

«Συνολικό σχέδιο αναβάθμισης της Δυτικής Αττικής που για δεκαετίες ήταν η "πίσω αυλή" της πρωτεύουσας»

Η κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Αττική στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ανδρέας Δασκαλάκης». (αναλυτικά)

Μέτρα ύψους 292 εκατ. ευρώ για τη Δυτική Αττική, με τη συνέργεια της κυβέρνησης, ανακοίνωσε η Ρένα Δούρου

Μέτρα, ύψους 292 εκατομμυρίων ευρώ, για τη Δυτική Αττική εξήγγειλε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μιλώντας στην εκδήλωση με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διήμερου περιφερειακού-αναπτυξιακού συνεδρίου για την ανάταξη της περιοχής. (αναλυτικά)

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 650 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο που δεν μπορεί να δουλέψει λόγω των πλημμυρών στη Δ. Αττική

Τη σειρά πρωτοβουλιών που ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την ενίσχυση των πληγέντων πολιτών από τις καταστροφικές πλημμύρες, παρουσίασε η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο της ομιλίας της στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Η Ανάταξη της Δυτικής Αττικής». (αναλυτικά)

Μεγάλο αφιέρωμα του Focus: «Η αναγέννηση της Ελλάδας»

«Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Με πολλά υποσχόμενα αριθμητικά στοιχεία και συγκεκριμένες προόδους, η φετινή χρονιά σηματοδοτεί μια στροφή. Θα δούμε την αναγέννηση μιας πιο ζωντανής και πιο στρατηγικά δρώσας εθνικής οικονομίας;». (αναλυτικά)

Κονδύλια 95 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των παιδικών σταθμών

Ενενήντα πέντε εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στους δήμους όλης της χώρας προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο προσαρμογής των παιδικών σταθμών στις νέες προδιαγραφές. (αναλυτικά)

«Έργα 7 δισ. ευρώ στην επόμενη τριετία θα φέρουν επενδύσεις άνω των 20 δισ. ευρώ»

Οι συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤεπ) για έργα ύψους 7 δισ. ευρώ στην επόμενη τριετία θα πυροδοτήσουν επενδύσεις άνω των 20 δισ. ευρώ, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, με αφορμή δημοσιοποίηση στοιχείων της Ετεπ. (αναλυτικά)

ΕΛΓΑ: Αύριο οι αποζημιώσεις σε 1.081 δικαιούχους κτηνοτρόφους

Τα 1.042.583,10 ευρώ φτάνουν οι αποζημιώσεις. (αναλυτικά)

 

WSJ: H ελληνική οικονομία επανήλθε σε ρυθμούς ανάπτυξης

«H ελληνική οικονομία επανήλθε σε ρυθμούς ανάπτυξης και η χώρα μπόρεσε να αντλήσει χρήματα από τις διεθνείς αγορές» γράφει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal αποτιμώντας σε άρθρο της τις εξελίξεις στην Ευρώπη το 2017. (αναλυτικά)

ΟΓΑ: Πρόσκληση προς ανασφάλιστους υπερήλικες να υποβάλουν αίτηση κοινωνικού μερίσματος

Κάλεσμα σε όλους τους ανασφάλιστους υπερήλικες, ηλικίας 67 ετών και άνω, που είναι δυνητικοί δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος 2017, απευθύνει η διοίκηση του ΟΓΑ, προκειμένου να υποβάλουν εκ νέου ή για πρώτη φορά αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr. (αναλυτικά)

Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα νησιά ενόψει εορτών

Για δεύτερη φορά ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου και ο αρμόδιος Υφυπουργός για θέματα Νησιωτικότητας, Νεκτάριος Σαντορινιός, συνεργάζονται στενά με σκοπό την εξομάλυνση της συνθηκών που απορρέουν από τη νησιωτικότητα καθώς και την ενίσχυση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τις δομές εκπαίδευσης των νησιών μας. (αναλυτικά)

Δωρεάν μετακίνηση για το 2018 όλων των οπλιτών με τις αστικές συγκοινωνίες

Από το ΥΠΕΘΑ επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης με τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, έχουν όλοι οι στρατιώτες ανεξάρτητα από τον τόπο που υπηρετούν. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.