15 Δεκ 2017

Τα κανάλια ζητούν από τον Άγιο Βασίλη τέταρτο μνημόνιο, μετά την πίκρα για τα ομόλογα

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


   Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων η προπαγάνδα και η αμφισβήτηση των δηλώσεων ευρωπαϊκών παραγόντων για έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου που έφτασε σε επίπεδα 2006, τα θέματα της διήμερης Συνόδου Κορυφής που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, η ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών της Βούλης από τον Ν. Κοτζιά για την επίσκεψη Ερντογάν, η εγκληματική οργάνωση που αφαιρούσε μεγάλες ποσότητες εκποιήσιμου τροχαίου υλικού από σιδηροδρομικούς σταθμούς, το ζήτημα της εκλογής των μουφτήδων της Θράκης, η κινητοποίηση συνταξιούχων...
   Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά:

«Η Ελλάδα επανακάμπτει στις αγορές και βγαίνει οριστικά από την κρίση

Το προσφυγικό, η αμυντική συνεργασία με το ΝΑΤΟ, καθώς και οι πυλώνες για την κοινωνική Ευρώπη, συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, αποτέλεσαν τα κυρία ζητήματα της Συνόδου των αρχηγών κρατών- μελών της ΕΕ, όπως επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τα αποτελέσματα της διήμερης Συνόδου Κορυφής που διεξήχθη στις Βρυξέλλες 14-15 Δεκεμβρίου.
Θετικά σημάδια ότι η Ελλάδα επανακάμπτει στις αγορές, σε επίπεδα αντίστοιχα προ της κρίσης και είναι σταθερή η προοπτική οριστικής εξόδου από τα μνημόνια, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την πτώση των αποδόσεων των δεκαετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου περίπου στο 4%, καθώς και τη διανομή κοινωνικού μερίσματος περίπου στο 30% του πληθυσμού. (αναλυτικά)

Σε επίπεδα 2006 η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Σε νέο ιστορικό χαμηλό βρέθηκε από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου. (αναλυτικά)

«Στον "καρκίνο" που λέγεται ΚΕΕΛΠΝΟ έχει γίνει διασπάθιση δημόσιου χρήματος 15-20 δισ.»

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ χρησιμοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους» υποστήριξε στην εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας η Φωτεινή Σκοπούλη που είχε διατελέσει την περίοδο 2012-2013 υφυπουργός Υγείας. (αναλυτικά)

Αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των πυροσβεστών πενταετούς θητείας

«Μία ακόμη δέσμευση της κυβέρνησης γίνεται πράξη καθώς προχωράει η μονιμοποίηση πυροσβεστών πενταετούς θητείας οι οποίοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις για ένταξή τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό από τις 9/2/2017», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο twitter. (αναλυτικά)

«Εμείς δεν φοβόμαστε να κάνουμε εξωτερική πολιτική»

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής. (αναλυτικά)

Κ. Γαβρόγλου: Χρειάζεται σοβαρός διάλογος με τη μουσουλμανική μειονότητα για την ορθολογικοποίηση της εκλογής μουφτήδων

Υπέρ της εκλογής μουφτή, υπό προϋποθέσεις, τάσσεται ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να αρχίσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση με την ίδια την μουσουλμανική μειονότητα, ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων». (αναλυτικά)

«Ανοιχτά ναζιστική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, συστατικό στοιχείο της η χρήση βίας», κατέθεσε ο Δημ. Κουσουρής

Aρχισε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, παρά τα εμπόδια από την υπεράσπιση, η κατάθεση του Δημήτρη Κουσουρή, πρώτου μάρτυρα της πολιτικής αγωγής, που είχε πέσει θύμα άγριας επίθεσης τον Ιούνιο του 1998 έξω από την Ευελπίδων, από τάγμα εφόδου με επικεφαλής τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, γνωστό ως Περίανδρο.(αναλυτικά)

Βαρύτατη εκτροπή Κασιδιάρη - Λοβέρδου σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας

Θύελλα διαμαρτυριών από όλα - σχεδόν - τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής προκάλεσαν οι απαράδεκτες επιθέσεις του Χρυσαυγίτη βουλευτή, Ηλία Κασιδιάρη, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι βουλευτές όρθιοι ξέσπασαν εναντίον του, όταν ο Η. Κασιδιάρης εξύβρισε τον Προκόπη Παυλόπουλο, λέγοντας ότι καθόταν ως «παραδουλεύτρα» μπροστά στον Ταγίπ Ερντογάν. (αναλυτικά)

Η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος

Προκειμένου να συμπεριληφθούν επί πλέον κατηγορίες δικαιούχων που δεν πληρούσαν όλα τα κριτήρια αξιολόγησης κατά την προηγούμενη φάση της διαδικασίας, η πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος (www.koinonikomerisma.gr) θα ανοίξει εκ νέου κατά το χρονικό διάστημα από τις 15 έως τις 26 Δεκεμβρίου για συγκεκριμένες περιπτώσεις δικαιούχων. (αναλυτικά)

Εφάπαξ ειδικό βοήθημα για τη στήριξη καταναλωτών με κομμένο ρεύμα

Τι προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς. (αναλυτικά)

Ο Ανδρέας Ξανθός εγκαινίασε την πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας στην Κρήτη

Η πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας στην Κρήτη εγκαινιάστηκε σήμερα στο Ηράκλειο, από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Η Τοπική Μονάδα Υγείας θα στελεχώνεται από προσωπικό δώδεκα ατόμων, εκ των οποίων οι τέσσερις θα είναι γιατροί. (αναλυτικά)

Υποστήριξη της σύστασης Ομάδων και Οργανώσεων παραγωγών, προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ

Την προκήρυξη του Μέτρου 9 για το Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. (αναλυτικά)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα της οδού Ελ. Βενιζέλου στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Εν πλήρη λειτουργία ο κεντρικός δρόμος της πόλης, ανάσα για τους πολίτες και την τοπική επιχειρηματικότητα. (αναλυτικά)

«Fake news» τα περί απομόνωσης στην ψηφοφορία για το Βραβείο Ζαχάρωφ

"'Αλλο ένα άθλιο fake news", χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ήταν μόνος και απομονωμένος στην ψηφοφορία για την απονομή του Βραβείου Ζαχάρωφ σε άλλες υποψηφιότητες και όχι στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας. (αναλυτικά)

Μέτρα θεραπείας αντί ποινών για άτομα με ψυχικές ή διανοητικές διαταραχές

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής του στην αρμόδια επιτροπή το σχετικό νομοσχέδιο. (αναλυτικά)

Βελτίωση της ρευστότητας: Μειώθηκε κατά 1,1 δισ. ευρώ το όριο ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 1,0 δισ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών. (αναλυτικά)

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,658 δισ. ευρώ στο ενδεκάμηνο

Πρωτογενές πλεόνασμα, ύψους 4,658 δισ. ευρώ, παρουσίασε ο προϋπολογισμός το ενδεκάμηνο Ιανουάριος-Νοέμβριος 2017 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 5,757 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2016 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,074 δισ. ευρώ. (αναλυτικά)

Απασχόληση για λόγους κοινωνικής επανένταξης χωρίς περικοπή σύνταξης ή επιδομάτων

Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την απασχόληση για λόγους κοινωνικής επανένταξης χωρίς περικοπή σύνταξης ή επιδομάτων. (αναλυτικά)

Πληρώθηκε σχεδόν 1. δισ. ευρώ σε άμεσες ενισχύσεις, ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Πληρωμές που αγγίζουν σχεδόν το 1 δισ. ευρώ ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Το ποσό που θα μοιραστούν οι δικαιούχοι ανέρχεται στα 935.400.377,31 ευρώ και αφορά μεταξύ άλλων τη Βασική Ενίσχυση, την Πράσινη Ενέργεια και την ενίσχυση για νέους αγρότες. (αναλυτικά)

Αισιόδοξο το ΔΝΤ για συμφωνία ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Το ΔΝΤ θα δημοσιοποιήσει τις επικαιροποιημένες προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στις 22 Ιανουαρίου. (αναλυτικά)

Επιχορήγηση του ΟΓΑ για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων δ’ τριμήνου 2017

Αυτό προβλέπει απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια». (αναλυτικά)

Αστυνομικοί αντί για σεκιούριτι στη φύλαξη του μετρό και του ηλεκτρικού

Καταργούνται οι ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας - Ο Χρ. Σπίρτζης ανέφερε, ότι με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπίζονται δραστικά, μεταξύ άλλων, καταστροφές μηχανημάτων. (αναλυτικά)

«Εάν στον νόμο δήλωσης του πόθεν έσχες εμφιλοχωρήσουν εξαιρέσεις, τότε νόμος δεν υπάρχει»

Ο Σταύρος Κοντονής επισήμανε ότι στην Επιτροπή που ελέγχει το πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, προΐσταται ανώτατος δικαστικός λειτουργός. (αναλυτικά)

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ για 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης σε 34 δήμους

Ξεκίνησε από τον ΟΑΕΔ (χθες Πέμπτη 14/12/2017 από τις 10 το πρωί ) μέχρι και την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων του Β' Κύκλου Προγράμματος Κοινωφελούς χαρακτήρα σε 34 Δήμους για 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης. (αναλυτικά)

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους πρώην μετόχους του ΟΑΣΘ έδωσε στη δημοσιότητα ο Στέλιος Παππάς

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την… περιουσία που διεκδικούν οι πρώην μέτοχοι του ΟΑΣΘ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο νυν πρόεδρος του Οργανισμού Στέλιος Παππάς κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. (αναλυτικά)

Κοινή ανακοίνωση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στην ΕΕ

«Προτεραιότητά μας ένα κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο για την επαναφορά της φορολογικής ισότητας». (αναλυτικά)

Γιάννενα: Μπράβοι της εργοδοσίας και φασιστοειδή επιτέθηκαν στους απεργούς έξω από τα «Market In»

«Οργανωμένη επίθεση από μπράβους της νύχτας και φασιστοειδή» που στρατολόγησε η εργοδοσία του «Market In», στα Γιάννενα, καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν το πρωί της Πέμπτης εργαζόμενοι της πρώην «Καρυπίδης» και μέλη συνδικάτων που περιφρουρούσαν την απεργία. (αναλυτικά)

Η ρατσιστική κλωτσιά καταδικάστηκε

Η λήψη του γνωστού φωτογράφου, Δημήτρη Μεσσήνη, είχε σοκάρει τον Σεπτέμβριο του 2013... Η εικονιζόμενη καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών με αναστολή, μετά από τέσσερα 4 χρόνια και δύο αναβολές της δίκης. (αναλυτικά)

Ευνοϊκές διατάξεις για οφειλέτες και αναβολή του τόκου ανά ημέρα στις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Επεκτείνεται και για την παλαιότερη πάγια ρύθμιση του ν.4152/2013 το δικαίωμα του οφειλέτη να ζητά να μπει σε ρύθμιση η δόση που αδυνατεί να καταβάλει πριν αυτή καταστεί εκπρόθεσμη. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.