6 Δεκ 2017

Αποκάλυψη-καταγγελία Όλγας Γεροβασίλη για "δόλιες ενέργειες" λογιστών στην Άρτα

«Θέλω να το καταγγείλω διότι το διασταύρωσα πως είναι έτσι. Και μεγαλύτερη δολιότητα από αυτό δεν μπορώ να φανταστώ»

   Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο του ΟΑΕΔ στην Άρτα από τη διοικήτρια του Οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη και την υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη. Μετά τα εγκαίνια, ακολούθησε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία η Όλγα Γεροβασίλη μίλησε για την ανεργία και τις δράσεις αντιμετώπισής της, για το επιτυχές κλείσιμο της γ' αξιολόγησης και ανακοίνωσε την αποκατάσταση, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, της αδικίας αναφορικά με την μονιμοποίηση 2.200 πυροσβεστών πενταετούς θητείας.
   Στη συνέχεια, υπήρξαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, σχετικά με διάφορα θέματα, όπως το ΚΕΝ Άρτας και οι πλειστηριασμοί. Στην απάντησή της για τους πλειστηριασμούς, η Όλγα Γεροβασίλη, μεταξύ των άλλων, κατήγγειλε ότι υπάρχουν λογιστές στην Άρτα, που αποτρέπουν οφειλέτες να κάνουν αιτήσεις υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη και διαδίδουν ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να κάνουν αίτηση υπαγωγής στο νόμο, διότι έτσι θα χάσουν το σπίτι τους. Η Όλγα Γεροβασίλη μίλησε για «δόλιες ενέργειες», που θα αποβούν σε βάρος συμπολιτών μας, επειδή κάποιοι θέλουν να αποκομίσουν πολιτικό κέρδος.
   Αντιγράφω από το ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας "ΗΧΩ της Άρτας":

Και καταγγελία για δόλιες λειτουργίες 
Σε ερώτηση σχετικά με τη σύνδεση πλειστηριασμών και αξιολόγησης, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, επισήμανε όσα ισχύουν σήμερα αλλά προέβη σε καταγγελία σχετικά με λογιστές στην Άρτα που αποτρέπουν οφειλέτες να κάνουν αιτήσεις υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη, μιλώντας για «δόλιες ενέργειες» και πιο συγκεκριμένα είπε: «Κοιτάξτε όπως ξέρουμε όλοι το θέμα των κόκκινων δανείων δίνει ένα φορτίο στο τραπεζικό σύστημα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναχρηματοδοτήσει πολίτες ή επαγγελματίες κλπ. Όσο το τραπεζικό σύστημα παραμένει μπλοκαρισμένο δρα ενάντια στο συμφέρον πολλών. Επομένως πρέπει να ρυθμιστεί. 
Οι πλειστηριασμοί ήταν μια πάγια διαδικασία δεν είναι καινούριο φαινόμενο για όσους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Ωστόσο απέκτησε πραγματικά ένα καινούριο φορτίο μεγάλης κι έντονης αδικίας μέσα στην κρίση όταν πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν σε αδυναμία ταυτόχρονα μέσα στην κρίση, που σε άλλη περίπτωση δεν θα ήταν έτσι. Επομένως ως κυβέρνηση δουλέψαμε με πολλά βήματα πάνω στην προστασία της πρώτης κατοικίας, την προστασία του λαϊκού σπιτιού. Ο νόμος Κατσέλη-Σταθάκη συμπληρωματικά είναι η ασφαλιστική δικλίδα συν το ότι το τραπεζικό σύστημα δεν έχει την πρόθεση να περάσει σε πλειστηριασμό για μόνιμη κύρια κατοικία κάτω των 300.000 ευρώ. Όλα αυτά έχουν όρους με τους οποίους κάποιος εντάσσεται και κυρίως εκείνο που διαπίστωσα ότι δεν είναι γνωστό κάποιος πρέπει να αιτηθεί την ένταξη του σε διαδικασίες που προανέφερα. Διότι βρέθηκα χθες να μάθω ότι στην Άρτα υπάρχουν λογιστές οι οποίοι διαδίδουν ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να κάνουν αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη, διότι έτσι θα χάσουν το σπίτι τους. 
Αυτές είναι δόλιες ενέργειες διότι θα αποβούν σε βάρος συμπολιτών μας, γιατί κάποιοι θέλουν να αποκομίσουν ένα πολιτικό κέρδος. Θέλω να το καταγγείλω διότι το διασταύρωσα πως είναι έτσι. Και μεγαλύτερη δολιότητα από αυτό δεν μπορώ να φανταστώ», είπε και πρόσθεσε: «Το σημειώνω παρενθετικά διότι το μεγάλο θέμα είναι αυτό που θέσατε και έχω να προσθέσω ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης αυτής θα είναι σταθερές με στόχο την προστασία της λαϊκής κατοικίας». 
Όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει επιπλέον νομοθέτηση, δήλωσε: «Ασφαλώς αν χρειαστεί. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ο νόμος Κατσέλη όπως συμπληρώθηκε από το νόμο Σταθάκη και είναι σε ισχύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.