13 Δεκ 2017

Άνοιξε την πόρτα ο Τσίπρας και κρυολόγησαν τα κανάλια...

- Τους έπιασε σφάχτης με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας
- Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


   Ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε την πόρτα της πρώτης, πανελλαδικά, Τοπικής Μονάδας Υγείας στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης κι ένας σφάχτης βρήκε τα κανάλια...
   Τη λειτουργία της πρώτης, πανελλαδικά, Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) εγκαινίασε ο Αλέξης Τσίπρας στον δήμο Ευόσμου Θεσσαλονίκης και τα κανάλια βρήκαν ευκαιρία όχι μόνο να κάνουν αντιπολίτευση, εκφράζοντας προβληματισμό για τη λειτουργία των μονάδων, αλλά και να δείξουν το καθαρά ταξικό τους πρόσωπο στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας υγείας, ευθυγραμμισμένα φυσικά με τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
   Κατά τα άλλα, στο επίκεντρο των δελτίων βρέθηκαν οι πλειστηριασμοί, οι τουρκικές προκλήσεις, οι αντεγκλήσεις στη Βουλή στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2018, χωρίς ρεπορτάζ για το διά ταύτα, δηλαδή για το τι προβλέπει ο προϋπολογισμό (!), η εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση της "μη επωφελούς αξιοποίησης" 28 ακινήτων του Δημοσίου, η πρόταση Τουσκ για κατάργηση των ποσοστώσεων στο προσφυγικό, οι αντιδράσεις στην απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερή Πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, το ατύχημα με εναέριο τρενάκι στο Αίγιο...
   Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά:

Ο Αλ. Τσίπρας στα εγκαίνια της 1ης ΤΟΜΥ: Έργο αντίστοιχο της ίδρυσης του ΕΣΥ

Τη λειτουργία της πρώτης, πανελλαδικά, Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παρουσία και του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, στον δήμο Ευόσμου Θεσσαλονίκης. (αναλυτικά)

«Με νύχια και με δόντια υπέρ των φορολογικών παραδείσων και κατά των whistleblowers η ΝΔ»

Κατά τη σημερινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (με τους οποίους σε κάποιες περιπτώσεις συντάχθηκε και η κυρία Καϊλή από την Δημοκρατική Συμπαράταξη) καταψήφισαν ή απείχαν από την ψηφοφορία για σημαντικές συστάσεις, όπως καταγγέλλουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)

Το «ευχαριστώ» των πυροσβεστών πενταετούς θητείας στον Αλ. Τσίπρα

«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, για αυτό που με δύσκολη δουλειά καταφέρατε, και δεν κατάφεραν να το κάνουν άλλοι, δηλαδή να μας εξαιρέσετε». (αναλυτικά)

Ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός στην Ολομέλεια της Βουλής

Η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2018 συνεχίστηκε και την Τετάρτη. Θα γίνει διακοπή και η συζήτηση θα ξαναρχίσει την ερχόμενη Δευτέρα, 18 του μηνός, για θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης με ονομαστική φανερή ψηφοφορία. (αναλυτικά)

«Έκλεισε» η πλατφόρμα για το μέρισμα - Πότε ανοίγει ξανά και για ποιους

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για διάφορες κατηγορίες εν δυνάμει δικαιούχων, που πρέπει να επιλύσουν προβλήματα ώστε να ενταχθούν. (αναλυτικά)

Το χρονοδιάγραμμα και η εξέλιξη όλων των σημαντικών έργων στη χώρα

Το πρώτο τρίμηνο του 2018 ξεκινούν τα έργα για την υποθαλάσσια οδική σύνδεση της Σαλαμίνας δήλωσε, στη Βουλή, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό στη Βουλή. (αναλυτικά)

Eurostat: H απασχόληση στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 2% μέσα σε ένα χρόνο

Από το τρίτο τρίμηνο του 2016 ως το τρίμηνο του 2017. (αναλυτικά)

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα πετυχαίνει και υπερβαίνει τους στόχους

Ανέφερε ότι «τα πράγματα βρίσκονται στον σωστό δρόμο» για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων για την τρέχουσα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης. (αναλυτικά)

1,3 δισ. ευρώ με μειωμένο επιτόκιο στο 1,6%

Έναντι 1,75% κατά την προηγούμενη δημοπρασία εντόκων αντίστοιχης διάρκειας. (αναλυτικά)

Εθισμένοι στο «τζάμπα» οι καναλάρχες

«Για μία ακόμη φορά οι γνωστοί "ολιγάρχες" της τηλεόρασης προβάλλουν τα "σοβαρά" επιχειρήματά τους με στόχο την αναβολή της διαδικασίας αδειοδότησης και την αποφυγή πληρωμής», σχολιάζει ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας απαντώντας στην ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ. (αναλυτικά)

«Γιατί η offshore εταιρεία Μητσοτάκη-Μαρέβα δεν έχει δηλωθεί;»

Με υψηλούς τόνους και έντονη λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελο, και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ  Άδωνη Γεωργιάδη, σηκώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η αυλαία της τρίτης μέρας συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018. (αναλυτικά)

«Μπλόκο» στη «Boxing Day»

Με απόφαση της Έφης Αχτσιόγλου, η 26η Δεκεμβρίου καθορίζεται ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας, μετά τη διατυπωμένη πρόθεση της McArthurGlen Athens να διατηρήσει ανοικτό το εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα τη συγκεκριμένη ημέρα. (αναλυτικά)

«Τι θεωρούν οι πολίτες "παλιό" και τι "νέο" σήμερα;»

Είναι πράγματι ξεπερασμένο καθετί παλιό ή όντως προοδευτικό καθετί νέο; Πόσο παρωχημένες ή επίκαιρες είναι έννοιες όπως η κοινωνική δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη, θεσμοί όπως τα κόμματα και τα συνδικάτα; Το ΕΝΑ παρουσίασε την Τρίτη 12/12/17 τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε σε συνεργασία με την Prorata. Το left.gr κατέγραψε την εκδήλωση, με φωτογραφίες και βίντεο. (αναλυτικά)

#gdtrial: Απoρρίφθηκε η ένσταση της ΧΑ περί νομιμότητας της κατάθεσης των μαρτύρων της πολιτικής αγωγής

Την Παρασκευή θα αρχίσει τελικά η κατάθεση του καθηγητή Δημήτρη Κουσουρή για την επίθεση που δέχθηκε το 1998, από τον τότε υπαρχηγό της ΧΑ Αντώνη Ανδρουτσόπουλο. (αναλυτικά)

Χορήγηση επιδόματος σε πρώην εργαζόμενους εφημερίδων

Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ, ύψους 1.000 ευρώ, σε κάθε άνεργο, πρώην εργαζόμενο ή εργαζόμενο σε επίσχεση εργασίας των εφημερίδων «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ». (αναλυτικά)

Στις 22 Δεκεμβρίου η πληρωμή των δικαιούχων του ΚΕΑ

Την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Νοεμβρίου 2017, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. (αναλυτικά)

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ για 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης σε 34 δήμους

Ξεκινάει από τον ΟΑΕΔ την Πέμπτη 14/12/2017 από τις 10 το πρωί μέχρι και την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων του Β' Κύκλου Προγράμματος Κοινωφελούς χαρακτήρα σε 34 Δήμους για 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης. (αναλυτικά)

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Πέμπτη 14 έως και την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017. (αναλυτικά)

Εγκρίθηκαν 600.000 ευρώ για την ενίσχυση των καταφυγίων αδέσποτων ζώων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Πάνου Σκουρλέτη, Γιάννη Τσιρώνη και Γιώργου Χουλιαράκη. (αναλυτικά)

Από τον Ιανουάριο «η τσάντα στο σχολείο» για τα δημοτικά

Από τον Ιανουάριο θα αρχίσει η εφαρμογή του προγράμματος «Η τσάντα στο σχολείο», στα δημοτικά σχολεία της χώρας. Το πρόγραμμα προβλέπει οι μαθητές να αφήνουν την τσάντα τους στο σχολείο για ένα, τουλάχιστον, Σαββατοκύριακο κάθε μήνα. (αναλυτικά)

36,2 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση λυμάτων για την προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας

Τη χρηματοδότηση του έργου ολοκληρωμένης διαχείρισης λυμάτων του Δήμου Ιωαννιτών, συνολικής δημόσιας δαπάνης 36,2 εκατ. ευρώ, ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.