20 Δεκ 2017

Έπεσαν οι υπογραφές για 3 αθλητικά έργα σε Άρτα και Β.Τζουμέρκα, προϋπολογισμού 620.000€, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

- Υπεγράφησαν οι προγραμματικές συμβάσεις για το Αθλητικό Κέντρο Άρτας, τα γήπεδα τένις και το Αθλητικό Κέντρο Ελληνικού
- Προς ένταξη άλλα 2 έργα, προϋπολογισμού 650.000€, σε Κεραμάτες και Κωστακιούς

   Υπεγράφησαν σήμερα, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και το Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, οι προγραμματικές συμβάσεις για δύο έργα αθλητικών υποδομών στο Δήμο Αρταίων, συνολικού προϋπολογισμού 360.500€ .
   Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη ο Βουλευτής Άρτας Βασίλης Τσίρκας και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μιχάλης Κοτσαρίνης.
   Πρόκειται για την αντικατάσταση στέγης, εγκατάσταση φωτισμού και τις εργασίες συντήρησης του αθλητικού κέντρου Άρτας, με προϋπολογισμό 290.500 ευρώ και την αντικατάσταση συνθετικών δαπέδων και την επισκευή περίφραξης στα γήπεδα τένις στο Δήμο Αρταίων με προϋπολογισμό 70.000 ευρώ.
   Τα δύο έργα θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Αθλητισμού, με τον Δήμο Αρταίων να έχει εκπονήσει τις σχετικές μελέτες.
    «Θέλουμε να βελτιώνουμε διαρκώς τις αθλητικές μας υποδομές, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και να αθλούνται με ασφάλεια. Ευχαριστούμε τόσο τον Υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη, όσο και την Υπουργό Διοικητής Μεταρρύθμισης και βουλευτή Άρτας Όλγα Γεροβασίλη και τον βουλευτή Άρτας Βασίλη Τσίρκα για την συμβολή τους στο αίτημα του Δήμου μας για ένταξη στο ΠΔΕ των παραπάνω έργων. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον αθλητισμό και κυρίως στον μαζικό αθλητισμό για τους δημότες μας» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
   Και συνέχισε: «Ο Δήμος μας μαζί με τα παραπάνω έργα είχε υποβάλλει προς ένταξη στο ΠΔΕ δύο ακόμη. Πρόκειται για το έργο «Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Τ.Κ. Κεραματών», προϋπολογισμού 270.500€ και την «Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου Κωστακιών» προϋπολογισμού 375.550€. Αναμένουμε και για αυτά την ένταξή τους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και για άλλες αθλητικές υποδομές για τις οποίες ο Δήμος εκπονεί σχετικές μελέτες».

  Αναβαθμίζεται το αθλητικό κέντρο Ελληνικού
    Σε διαδικασία δημοπράτησης βρίσκεται πλέον το έργο της ανακατασκευής του γηπέδου και η δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στο Ελληνικό του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον Δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ.
   Η υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση χώρου άθλησης Τ.Κ. Ελληνικού Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 258.000 ευρώ, έγινε κατά την επίσκεψη του Δημάρχου στην Αθήνα την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, παρουσία του Βουλευτή Ιωαννίνων Ιωάννη Στέφου.
   Η διαδικασία για την ηλεκτρονική δημοπράτηση του έργου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος, ο οποίος είχε εξαγγείλει το έργο τον περασμένο Αύγουστο.
   Η προσπάθεια για την ανακατασκευή του γηπέδου και τη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου ξεκίνησε στα τέλη του προηγούμενου χρόνου, με την εκπόνηση της σχετικής μελέτης από τις υπηρεσίες του Δήμου. Η μελέτη, στη συνέχεια, κατατέθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μετά τις συνεχείς επαφές του Δημάρχου με την ηγεσία και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, εγκρίθηκε η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα του 2017.
   Το έργο της ανακατασκευής του γηπέδου του Ελληνικού περιλαμβάνει την πλήρη ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου, με την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, την περίφραξη και την αναβάθμιση των χώρων των αποδυτηρίων.
   Ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές ευχαριστεί τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Βασιλειάδη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε θετικά το όλο θέμα, καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.