14 Δεκ 2017

Ασταμάτητο το ράλι - Σε επίπεδα Μαρτίου 2007 η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

- Citigroup: Η αγορά των ελληνικών ομολόγων αποτελεί το "αστέρι" των αποδόσεων του 2017 
- Η βελτίωση του κλίματος έχει ήδη προσελκύσει πιο μακροπρόθεσμους επενδυτές, όπως η Pimco και η Schroders
- Ευνοούνται τα σχέδια της κυβέρνησης για 2-3 νέες εξόδους στις αγορές, μέχρι το τέλος των μνημονίων, τον Αύγουστο του 2018

   Δεν θέλω να στενοχωρήσω τους φίλους από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ (ή Κίνημα Αλλαγής ΑΦΜ ή όπως θέλετε εσείς να το πείτε, τα 200 εκατ. ευρώ να επιστρέψετε) ούτε τη συμπαθή τάξη των καναλαρχών, αλλά τα νέα από την οικονομία δεν είναι καθόλου συμβατά με την καταστροφολογία που αφηγούνται ούτε με την καταστροφή που εύχονται.
   Κι αυτό διότι, όπως διαβάζω στο Capital.gr (ΣΥΡΙΖΑίικο θα 'ναι...) συνεχώς σπάνε τα ρεκόρ οι επιδόσεις του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, με το κόστος δανεισμού της ελληνικής κυβέρνησης να έχει μειωθεί πάνω από 40% από τις αρχές του έτους. Σήμερα το yield βρίσκεται κάτω από το 4,2%, ένα επίπεδο που δεν έχει ξανασημειωθεί εδώ και πάνω από μία δεκαετία.
   Πιο αναλυτικά, η απόδοση στο ελληνικό 10ετές ομόλογο διαμορφώνεται σήμερα στο 4,191% με πτώση της τάξης του 1,6% από χθες και στα επίπεδα του Μαρτίου του 2007.
   Η εντυπωσιακή βελτίωση στην αγορά ομολόγων που τροφοδότησε η εκκίνηση της διαπραγμάτευσης των 5 νέων ομολόγων που προέκυψαν από το swap συνεχίζεται, προσφέροντας στους ελληνικούς τίτλους ένα ράλι το οποίο διευκολύνει σημαντικά τα σχέδια της κυβέρνησης για νέα έξοδο στις αγορές το αμέσως επόμενο διάστημα.
   Αν και η αντίδραση ενδέχεται να είναι τεχνικού χαρακτήρα, αφού τα νέα ομόλογα αύξησαν την κινητικότητα και την ρευστότητα στην αγορά, το γεγονός παραμένει πως, με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης - η οποία όπως φαίνεται θα είναι η πιο σύντομη από όλες τις προηγούμενες αξιολογήσεις του προγράμματος - η βελτίωση στα ελληνικά ομόλογα έχει όλα τα… φόντα να διατηρηθεί και να υλοποιήσει τα σχέδια της κυβέρνησης για 2-3 νέες εξόδους στις αγορές μέχρι το τέλος του προγράμματος. Άλλωστε η βελτίωση του κλίματος γύρω από την Ελλάδα έχει ήδη προσελκύσει πιο μακροπρόθεσμους επενδυτές όπως η Pimco και η Schroders.
   Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή την εβδομάδα, ο Philip Brown της Citigroup, στην ομιλία στα πλαίσια του Συνεδρίου της Capital Link στη Νέα Υόρκη, τόνισε ότι η αγορά των ελληνικών ομολόγων αποτελεί το "αστέρι" των αποδόσεων του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.