14 Νοε 2017

Εντάσσονται και μη μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (τροπολογία)

- Μείωση ωραρίου, αύξηση αδειών, μέτρα ατομικής προστασίας και για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα, χορήγηση του επιδόματος 50 ευρώ για όσους εργάζονται σε μουσικά σύνολα
- Τροπολογία Σκουρλέτη-Αχτσιόγλου-Γεροβασίλη

   Η ένταξη και μη μελών της ΠΟΕ – ΟΤΑ στην Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ), ανοίγει με τροπολογία που κατέθεσε το ΥΠΕΣ σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας.
   Με την συγκεκριμένη τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για την υπαγωγή πολλών εργαζομένων στην ΕΣΣΕ, την οποία είχε υπογράψει τον περασμένο Αύγουστο, ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης με την ΠΟΕ – ΟΤΑ.
   Την τροπολογία υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.
   Συγκεκριμένα στην ρύθμιση, αναφέρεται ότι: “Σε κάθε περίπτωση είναι δυνατή οποτεδήποτε η προσχώρηση συνδικαλιστικής οργάνωσης σε ισχύουσα ειδική συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία ρυθμίζει αποκλειστικά θεσμικούς όρους. Η προσχώρηση γίνεται με ιδιωτικό έγγραφο, που γνωστοποιείται στα μέρη που έχουν συνάψει την ειδική συλλογική σύμβαση εργασία”.
   Από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφέρεται ότι δεν προκύπτουν δημοσιονομικές επιπτώσεις επί του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών των φορέων γενικής κυβέρνησης.
   Υπενθυμίζουμε ότι στην ΕΣΣΕ περιλαμβάνεται μείωση ωραρίου και αύξηση των αδειών για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Μέτρα ατομικής προστασίας και για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα καθώς και χορήγηση του επιδόματος των 50 ευρώ για όσους εργάζονται σε μουσικά σύνολα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.