19 Νοε 2017

Η ώρα, που όλοι οι Αρτινοί περιμέναμε για το ΞΕΝΙΑ, έφθασε!

- Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση του Προγράμματος που δίνει χρηματοδότηση 2.500.000 ευρώ με 0 συμμετοχή του Δήμου!
- Δημόσια δέσμευση του Δημάρχου ότι, αυτή τη φορά, δεν θα αφήσει την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη...

   Ήταν Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, στην αίθουσα του ΣΚΟΥΦΑ, στην ημερίδα, που διοργάνωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, με θέμα: «Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας το ΕΣΠΑ από άλλη σκοπιά», όταν η συμπατριώτισσά μας Ευγενία Φωτονιάτα, Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ, που ήταν η κεντρική ομιλήτρια, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται Δράση, που θα δίνει την ευκαιρία αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ Άρτας, με 100% χρηματοδότηση έως 2.500.000 ευρώ, ανάλογα με το είδος της αξιοποίησης.
   Κάλεσε δε το δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη, που ήταν παρών, να εκμεταλλευθεί τη μοναδική ευκαιρία που του δίνεται, ώστε επιτέλους, το ΞΕΝΙΑ να αξιοποιηθεί και να ξανανοίξει στον Αρτινό λαό.
   Ο δήμαρχος, που πήρε αργότερα τον λόγο, δήλωσε ότι ο Δήμος θα συμμετάσχει και θα καταθέσει πρόταση, ώστε να ενταχθεί στο Πρόγραμμα.
   Δεν είναι του παρόντος να ανατρέξουμε στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, μόλις πριν από 1,5 χρόνο, όταν παρά την ύπαρξη παρόμοιας πρότασης, ο Δήμος αρνήθηκε να συμμετάσχει, καθώς επέλεξε άλλη πορεία, που τελικά δεν τον έβγαλε πουθενά.
   Έστω και 1,5 χρόνο αργότερα, ας αδράξει αυτή τη φορά την ευκαιρία, για να μη χαθεί κι άλλος χρόνος και να σταματήσει ο μαρασμός του εμβληματικού ΞΕΝΙΑ της Άρτας, που παραμένει κλειστό από τη δεκαετία του '90.
   Και να, που την περασμένη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017, η  Πρόσκληση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας ΕΤΠΑ και ΤΣ:

Προσκλήσεις για φορείς - Αποφάσεις Ένταξης

Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας [13/11/2017]



Παλιά κτίρια – Νέα χρήση για την πόλη και τους πολίτες

Η νέα δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, 2014-2020» απευθύνεται στους ΟΤΑ Α βαθμού της χώρας και στοχεύει στην ανάδειξη των δημοτικών κτιρίων μέσω της λειτουργίας τους ως εστιών τουριστικής, πολιτιστικής, αλλά και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Με την κατάλληλη διαμόρφωση των κτιρίων εσωτερικά και εξωτερικά και την εφαρμογή της νέας τους χρήσης, θα πρέπει να επιτευχθεί η επανάχρησή τους και η λειτουργική επανένταξή τους στον ιστό της πόλης, συμβάλλοντας άμεσα και έμμεσα στην οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση των αστικών περιοχών.





Στα συνημμένα αρχεία πιο κάτω θα βρείτε την πρόσκληση της δράσης, καθώς και πρόσθετο επικοινωνιακό υλικό. Ανακοινώσεις, συχνές ερωτήσεις κ.ά. επίσης θα αναρτώνται εδώ. 
Για ερωτήματα, διευκρινίσεις ή πρόσθετες πληροφορίες, μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση ktiria-epanek@mou.gr.
Συνολικός Π/Υ Πρόσκλησης: 50.000.000 ευρώ
Μέγιστη χρηματοδότηση 2.500.000 ευρώ ανά πρόταση και έως 100%, ανάλογα με το είδος της αξιοποίησης
Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.
Έναρξη υποβολών: 8 Ιανουαρίου 2018
Διάστημα υποβολών: ανοικτό μέχρι εξαντλήσεως του Π/Υ
Αμεση αξιολόγηση με βαθμολογούμενα κριτήρια
Οι προτάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω ΟΠΣ-ΕΣΠΑ.
Συνημμένα Αρχεία
13/11/2017Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων
13/11/2017Συνημμένα Αρχεία Πρόσκλησης
13/11/2017Μονοσέλιδη Σύνοψη
13/11/2017Αναλυτικό 8σέλιδο Φυλλάδιο με παραδείγματα
13/11/2017Αφίσα
   Είμαι βέβαιος ότι ο Δήμος Αρταίων θα είναι έγκαιρα έτοιμος (δεν περίμενε τη δημοσίευση της Πρόσκλησης για να λάβει γνώση) να ανταποκριθεί στην Πρόσκληση και να υποβάλει την πρότασή του, ώστε να λάβει επιτέλους τέλος η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης μας.
   Έτσι ώστε τα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως σε εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας να μην έχουν τίτλο "Ένα Ξενία που θα μείνει κουφάρι", όπως το περσινό της Καθημερινής, αλλά να προσελκύουν τον ξένο επισκέπτη. Οι Αρτινοί ήδη ξέρουν, το νοσταλγούν, το ονειρεύονται και ανυπομονούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.