20 Νοε 2017

Οι πολίτες, κατά συρροή, θύματα παραπλάνησης

Θα έπρεπε να έχουν στείλει στα κατάβαθα της αφάνειας όλους αυτούς που συνετέλεσαν στη διάλυση της χώρας και οι οποίοι βεβαίως διέλαθαν επιμελώς της προσοχής της Δικαιοσύνης, για τα εγκλήματα που έκαναν επί σειρά ετών

   Ασφαλώς και δεν είναι ανεξήγητο το γεγονός ότι με αφορμή τη φονική πλημμύρα που έπληξε τη Δυτική Αττική, οι άνθρωποι που θα έπρεπε να είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης, έσπευσαν πρώτοι να απεκδυθούν των ευθυνών τους, κουνώντας το δάχτυλο προς πάσα άλλη κατεύθυνση.
   Αφού τους το επιτρέπει η κοινωνία και οι πολίτες καλά κάνουν. Αφού τους αφήνουν να υποστηρίζουν τις θεωρίες τους και να κάνουν πως δεν ξέρουν ότι τα τελευταία 45 χρόνια νομάρχες, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και κοινοτάρχες προέρχονται από δύο κόμματα: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
   Είναι δυνατόν να έχει την ευθύνη για την καταστροφή αυτός που ανέλαβε πριν δυόμισι χρόνια για τα τερατουργήματα και την αναρχία που επιβλήθηκε σε μια περιοχή τα τελευταία 43 χρόνια; Κι όμως έτσι είναι όταν αντί να εξοστρακίζονται όλοι οι υπεύθυνοι, επιβραβεύονται με την αποδοχή και την ανοχή των πολιτών.
   Το ίδιο έγινε και με τη χώρα. Τα κόμματα και οι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν την οικονομία και οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία, εξακολουθούν να βρίσκονται στο προσκήνιο, να ασκούν κριτική, να επικρίνουν τους πολίτες και τους αντιπάλους, να κάνουν σχέδια για επανακατάληψη της εξουσίας, να ερωτοτροπούν με εξωχώριους φορολογικούς παραδείσους και να διαλαλούν το επερχόμενο λαμπρό μέλλον της χώρας, χωρίς να δέχονται μύγα στο σπαθί τους.
   Με περισσό θράσος και υπερβάλλουσα υποκρισία πολιτικά πρόσωπα του σωλήνα, ανεπάγγελτοι γόνοι, τρωκτικά του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου και τυχοδιώκτες της ιδεολογικής κυριαρχίας των αγορών και των άνομων συμφερόντων, κηρύττουν καθημερινά το μίσος και την καταστροφή.
   Κατηγορούν και υπονομεύουν οτιδήποτε καλό πάει να γίνει και με την «ευγενική» συνδρομή του μιντιακού συστήματος, δημιουργούν την εικόνα χάους, ανομίας, διάλυσης και φαυλότητας, στηλιτεύοντας τους πολίτες γιατί επέτρεψαν στον Τσίπρα και το κόμμα του να αναλάβουν τα ηνία της διακυβέρνησης.
   Η σκοπιμότητα των κινήσεων θολούρας του τοπίου είναι προφανής, το αποτέλεσμα ωστόσο των πράξεων αυτών είναι ότι μένουν ατιμώρητα και στη συνείδηση των πολιτών και στο νόμο των δικαστηρίων εγκλήματα κατά της χώρας.
   Το ερώτημα είναι μέχρι πότε οι πολίτες θα είναι κατά συρροή θύματα εξαπάτησης από τους επιτήδειους της πολιτικής και τα διεφθαρμένα κόμματα;
γράφει ο Σωτήρης Καψώχας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.