22 Νοε 2017

Ο «ηθικός κόσμος» του Νίκου Ανδρουλάκη

Ανήθικοι, λοιπόν, όσοι έστρεψαν την πλάτη τους στο ΠΑΣΟΚ του Άκη και του Γιάννου, της χρηματιστηριακής φούσκας, των μαύρων ταμείων και των γερμανικών μάρκων της Siemens, των εργολάβων και των υποβρυχίων που γέρνουν

   “Την προηγούμενη Κυριακή, ο ηθικός κόσμος της χώρας άναψε μια φλόγα ελπίδας” δήλωσε με στόμφο πριν λίγες ημέρες ο υποψήφιος ηγέτης της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στους πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες για την εκλογή αρχηγού στον υπό διαμόρφωση πολιτικό φορέα. Με αυτή τη δήλωση, που πέρασε στα ψιλά της ειδησεογραφίας, ο φέρελπις ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ διαχώρισε τους 210.000 πολίτες από το υπόλοιπο της κοινωνίας που προφανώς και βρίσκεται βουτηγμένο στην ανηθικότητα.
   Ανήθικοι, λοιπόν για τον Ν. Ανδρουλάκη, όσοι έστρεψαν την πλάτη τους στο ΠΑΣΟΚ του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου. Ανήθικοι όσοι απομακρύνθηκαν από το ΠΑΣΟΚ της χρηματιστηριακής φούσκας. Ανήθικοι όσοι ξέκοψαν από το ΠΑΣΟΚ των μαύρων ταμείων και των γερμανικών μάρκων της Siemens. Ανήθικοι και αυτοί που εν τέλει απαρνήθηκαν το κόμμα των εργολάβων και των υποβρυχίων που γέρνουν κουτσουρεύοντας τα εκλογικά ποσοστά τού πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ των μη προνομιούχων, που θάφτηκε τελικά κάτω από τα συντρίμμια αλλότριων προνομίων. Αγνοί και αμόλυντοι για τον Ν. Ανδρουλάκη όσοι απέμειναν να ψηφίζουν αλλά κυρίως να εκπροσωπούν τους ψηφοφόρους. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο για τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Η δική του ηθική εξύψωση και όχι των πολιτών.
   Είναι χαρακτηριστική η παραφιλολογία των τελευταίων χρόνων για το “κακό ΠΑΣΟΚ” που μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Κουμουνδούρου αφήνοντας στη Χαρ. Τρικούπη το “καλό ΠΑΣΟΚ”, που τώρα διά στόματος Νίκου Ανδρουλάκη διακρίνεται και ως “ηθικό”.
   Είναι δε τέτοια η αγωνία ορισμένων να απαλλαγούν από την ανηθικότητα του παρελθόντος που θεωρούν πως αρκεί μια εσωκομματική -όπως τελικά αποδείχθηκε- διαδικασία ώστε να βγουν αναβαπτισμένοι στην πολιτική σκηνή του τόπου διεκδικώντας το ηθικό πλεονέκτημα της γενιάς τους. Μόνο που η αναβάπτιση και το ηθικό πλεονέκτημα δεν πιστοποιούνται με ένα πιστοποιητικό γέννησης και δεν απονέμονται στους συμμετέχοντες σε μια ψηφοφορία.
   Η νέα γενιά του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή θέλει να εκπροσωπηθεί από τα πρόσωπα που διεκδίκησαν την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα, θα χρειαστεί και χρόνο αλλά και “ένσημα” ώστε να απενοχοποιηθεί οριστικά από την ανηθικότητα ενός πολύ πρόσφατου παρελθόντος που μπαινοβγαίνει σε φυλακές και εισαγγελικά γραφεία.
   Με ανήθικους αφορισμούς δεν γυρίζει σελίδα το ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς σκοπεύει να μετονομαστεί στο μέλλον η πολιτική μετεξέλιξη του “ηθικού κόσμου της χώρας”, που κουβαλά βαρύ μερίδιο για την ηθική και οικονομική κατάπτωση μιας χώρας βουτηγμένης στα σκάνδαλα και τη διαπλοκή.
γράφει ο Πέτρος Κατσάκος στα Ψιλά στην Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.