18 Οκτ 2017

Τραμπ: Στηρίζουμε την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η Ελλάδα δίνει τρομερές ευκαιρίες για αμερικανικές επενδύσεις - Τσίπρας: Πυλώνας ασφαλείας και σταθερότητας η Ελλάδα, πιο σημαντική από ποτέ η συνεργασία μας - VIDEO

«Η Ελλάδα εξέρχεται δυναμικά από την κρίση σημειώνοντας σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης και σε αυτή τη πορεία έχει την ολόπλευρη στήριξη των ΗΠΑ», το μήνυμα από τις κοινές δηλώσεις στον Λευκό Οίκο

   Με καθαρές τοποθετήσεις στήριξης της ελληνικής οικονομίας όχι μόνο σε επίπεδο επενδύσεων αλλά και στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τόνισε ότι οι επαφές στον Λευκό Οίκο ήταν εξαιρετικά καρποφόρες.
   "Με μεγάλη μου τιμή καλωσόρισα τον κ. Τσίπρα. Ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, κατάφερε πραγματικά κάτι ιδιαίτερο. Από την Ελλάδα, το λίκνο του πολιτισμού. Οι ΗΠΑ θαυμάζουν αυτή την κληρονομιά με δέος. Η φιλία μας ήταν μακρά και ανθεκτική. Η Ελλάδα και η Αμερική έχουν μια κοινή δέσμευση απέναντι στην κυριαρχία και την ευημερία. Με τον κ. Πρωθυπουργό ολοκληρώσαμε μια εξαιρετικά εποικοδομητικά συζήτηση για τα θέματα της οικονομίας και της Άμυνας. Να τους ευχαριστήσω που φιλοξενούν τη βάση της Σούδας. Οι Αμερικανοί στέκουν δίπλα στους Έλληνες. Ενθάρρυνα τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Είμαστε υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους" τόνισε ο Ντ. Τράμπ σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα δίνει τρομερές ευκαιρίες για αμερικανικές επενδύσεις. Υπάρχουν προβλήματα, οι Έλληνες τα άφησαν πίσω τους και έχουν πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις. Είναι μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου, έχει μεγάλες δυνατότητες και ευχόμαστε να τις αξιοποιήσει πλήρως». .
   «Ευχαριστούμε τους Έλληνες για την φιλοξενία στην Βάση της Σούδας και να προσθέσω ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ που δίνουν 2% του ΑΕΠ τους για αμυντικές δαπάνες», είπε ο Προέδρος των ΗΠΑ στην διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στην Ουάσινγκτον.
   Η συνεργασία των ΗΠΑ με την Ελλάδα είναι σήμερα περισσότερο σημαντική από ποτέ και η Αθήνα προσβλέπει στην προσέλκυση σημαντικών αμερικανικών επενδύσεων, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Αμερικανό πρόεδρο.
   Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σήμερα ίσως στο καλύτερο επίπεδο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και η στρατηγική μας συνεργασία βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και τροφοδοτείται από τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
   "Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα για έξοδο από την κρίση. Η Ελλάδα εκπληρώνει βασικούς στόχους: εξέρχεται δυναμικά από την κρίση, αυξάνοντας τις εξαγωγές της. Αφήνει πίσω της την κρίση και το οικονομικό μοντέλο που μας οδήγησε σε αυτή. Δεύτερον, η Ελλάδα είναι σήμερα ο πιο σημαντικός πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας. Μια χώρα αξιόπιστος εταίρος και σύμμαχος των ΗΠΑ" σημείωσε ο Αλ.Τσίπρας.
   Ο πρωθυπουργός επεσήμανε τον ρόλο της Ελλάδας ως σταθεροποιητικό παράγοντα στα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και την Μ.Ανατολή και επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο των ΗΠΑ στον τομέα ασφάλειας. «Σημαντικός ο ρόλος των ΗΠΑ στον τομέα της ασφάλειας, για δίκαιη λύση του Κυπριακού. Η επικίνδυνη δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο πρέπει να τερματιστεί. Η Ελλάδα είναι χώρα ανοικτή στο διάλογο αλλά θα προστατεύει τα στρατηγικά της συμφέροντα. Αποφασίσαμε τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας ώστε να υπάρξει καλύτερη συνεργασία σε όλους τους τομείς» τόνισε ο Αλ.Τσίπρας.
   "Η Ελλάδα όντας ήδη ισχυρή δύναμη στον τομέα της ναυτιλίας και του τουρισμού καθίσταται σημαντικός κόμβος ενέργειας. Η στρατηγική μας συνεργασία με τις ΗΠΑ είναι πιο σημαντική από ποτέ. Προσβλέπουμε σε προσέλκυση επενδύσεων και στη στήριξη των ΗΠΑ για να βγούμε από την τρομακτική κρίση. Κομβικό ρόλο θα παίξει σε αυτή την προσπάθεια ότι οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα στην επόμενη ΔΕΘ" είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
  Αμυντική συνεργασία
   Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο ηγετών, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε επιπλέον: «Έχω επίσης ενημερωθεί ότι υπάρχει μια συμφωνία για την αναβάθμιση των ελληνικών F16 και αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και τις σχέσεις μας. Οι Aμερικανοί στέκονται δίπλα στους Έλληνες, καθώς ανακάμπτουν από την οικονομική κρίση που χτύπησε τη χώρα τους. Ενθάρρυνα τον κύριο πρωθυπουργό να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και επιβεβαίωσα τη στήριξη μας για αξιόπιστη ανακούφιση από το χρέος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.