19 Οκτ 2017

Δεύτερη μέρα πίκρας για τα κανάλια

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου


   Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων οι επαφές του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο. Ακολούθησαν «τρομοκρατίκά» σενάρια για την οικονομία, οι εξελίξεις στην Καταλονία, το αστυνομικό δελτίο και οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο Χόλιγουντ...

Ήταν δύσκολο για τα κανάλια να δείχνουν τις επαφές του πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο...
Σεβασμός, αναγνώριση, στήριξη, εκ μέρους των ΗΠΑ προς την Ελλάδα, είναι τα τρία στοιχεία που διαμόρφωσαν το κλίμα στην συζήτηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο, στοιχεία που αποτυπώθηκαν, τόσο στη συνάντηση, όσο και στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν. (αναλυτικά)

Η πίκρα έγινε ακόμα μεγαλύτερη από τα σχόλια των διεθνών ΜΜΕ για τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Ντ. Τραμπ:


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά... 

Ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη προς την Κομισιόν με αφορμή την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή

Ο Δημ. Παπαδημούλης υπογραμμίζει πως τα αποτελέσματα της έκθεσης «γεννούν προβληματισμό για συγκεκριμένους δείκτες, αποδεικνύοντας επίσης και τις αποκλίσεις που εντοπίζονται σε όλους σχεδόν τους ποιοτικούς δείκτες μεταξύ των κρατών-μελών». (αναλυτικά)

Στα μέτρα των δικαστών η απόφαση του ΣτΕ για το πόθεν έσχες

Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των δικαστών είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες - Την αρνητική έκπληξή του εκφράζει ο Πρόεδρος της Βουλής, με δήλωσή του στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες - «Φοβάμαι ότι η Δικαιοσύνη θα εκτεθεί», σχολίασε ο Δ. Παπαγγελόπουλος. (αναλυτικά)

Τι συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Ευκλ. Τσακαλώτο για την αξιολόγηση

Όπως ανέφερε, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, αντικείμενο ήταν 2- 3 μνημονιακές υποχρεώσεις (ορισμένες από τις οποίες, όπως ο ενιαίος μηχανισμός, είναι συναρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και της ΑΑΔΕ), ενόψει της άφιξης στην Αθήνα των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών. (αναλυτικά)

Επιστολή Παπαδημούλη σε Α. Ταγιάνι και πολιτικούς αρχηγούς στο ΕΚ σχετικά με τη νομική αναγνώριση φύλου στην Ελλάδα

Επιστολή ενημέρωσης για το νέο νόμο του Ελληνικού Κράτους, που ορίζει τη νομική αναγνώριση φύλου, απέστειλε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, στους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων, καθώς και στον Πρόεδρο και τους πολιτικούς συντονιστές της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων. (αναλυτικά)

Ανοίγει ο δρόμος για το Κέντρο Αποτέφρωσης στον Ελαιώνα

Μέσω σχετικού άρθρου που ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, ανάβει το «πράσινο» φως για τη δημιουργία του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΕΝ) στον Ελαιώνα. (αναλυτικά)

Νεοναζί σε κρίση με αποχωρήσεις και καταγγελίες: «Με Μαρινάκη και Μητσοτάκη πλέον η ΧΑ»

Σε περίοδο εσωτερικής κρίσης έχει μπει η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή που το τελευταίο διάστημα κλείνει γραφεία και χάνει μέλη. (αναλυτικά)

 

18 Οκτώβρη - Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Η Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην ανάδειξη της ανάγκης να ληφθούν μέτρα για την πρόληψη και εξάλειψη του φαινομένου. (αναλυτικά)

Στο μικροσκόπιο του ΕΣΡ καταγγελίες για το πρόγραμμα των καναλιών

Με επιστολή του στους τηλεοπτικούς σταθμούς το ΕΣΡ ενημερώνει ότι με βάση καταγγελίες πολιτών ελέγχει και καταγράφει το πρόγραμμα των σταθμών προκειμένου να κινηθεί κατά των παραβατών. (αναλυτικά)

Εγκαινιάστηκε η νέα γυναικεία αγροτική φυλακή στον Ελεώνα Θηβών

«Εμβληματικό έργο» χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, την πρώτη αγροτική φυλακή γυναικών στον Ελεώνα Θηβών, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα, ενώ άφησε αιχμές σε βάρος των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι δεν είχαν την πολιτική βούληση να υλοποιήσουν αντεγκληματική και σωφρονιστική πολιτική. (αναλυτικά)

Έρευνα του ΣΕΠΕ για το εργατικό ατύχημα στο ΧΥΤΑ Ξερόλακκας - Αύριο ξεκινάει η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία

Το ΣΕΠΕ από την πρώτη στιγμή διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος, που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου του Δήμου Πάτρας, στο ΧΥΤΑ Ξερόλακκας. (αναλυτικά)

Οριοθετείται η διαδικασία αδειοδότητησης και ελέγχου των ακινήτων

«Μέρος της στρατηγικής που θα δημιουργήσει τις συνθήκες για πολεοδομική πολιτική για βιώσιμη ανάπτυξη» χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, το νομοσχέδιο σχετικά με τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, το οποίο υπερψηφίστηκε σήμερα. (αναλυτικά)

Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα που θα αντικαταστήσει τις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων

Την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με έναν φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θα είναι προοδευτικός, προανήγγειλε σήμερα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στο 18ο συνέδριο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Prodexpo. (αναλυτικά)

Aνταλλαγή πληροφοριών για τη φοροαποφυγή ελληνικών επιχειρήσεων που μεταφέρουν την έδρα τους στη Βουλγαρία

Η ανταλλαγή πληροφοριών για τη φοροαποφυγή ελληνικών επιχειρήσεων που μεταφέρουν την έδρα τους στη Βουλγαρία, στο επίκεντρο της συνάντησης του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή με τη Βουλγάρα ομόλογό του. (αναλυτικά)

Βελτιώνεται διαρκώς η πορεία του ΕΦΚΑ, προς απογοήτευση των «προφητών» της αντιπολίτευσης

«Έχουμε βελτίωση διαρκή, καθημερινή, προς απογοήτευση των προφητών της αντιπολίτευσης, που αποδεικνύει ότι το ασφαλιστικό σύστημα δεν κατέρρευσε, αντίθετα υπάρχει επιταχυνόμενη βελτίωση και στην εισπραξιμότητα των εισφορών και στην καταβολή των συντάξεων, επιβεβαιώνοντας έτσι τις δικές μας προβλέψεις» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος. (αναλυτικά)

Επιστολή ΕΣΡ στον Μαρινάκη για τον Ρ/Σ Βήμα fm

Ο ραδιοφωνικός σταθμός δεν εκπέμπει σήμα εδώ και μία εβδομάδα. (αναλυτικά)

Υπογράφτηκε η Εθνική Στρατηγική για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε σήμερα Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017, την Υπουργική Απόφαση, με την οποία εγκρίνεται η Εθνική Στρατηγική για τη Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία. (αναλυτικά)

Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για δημοσιογράφους και ασφαλισμένους σε ΟΑΕΕ και ΟΓΑ

Ο Τ. Πετρόπουλος ανακοίνωσε ότι το 2017 «καταβάλαμε 1,5 δισ. πρόσθετες παροχές» παρά την έλλειψη αρχείων, οργάνωσης και μηχανολογικού εξοπλισμού. (αναλυτικά)

Έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για τους μαθητές των Γυμνασίων

Σημειώνεται ότι η Ενισχυτική Διδασκαλία αποτελεί δομή αντισταθμιστικής εκπαίδευσης, εντός της ευρύτερης εκπαιδευτικής και κοινωνικής πρόνοιας της Πολιτείας. (αναλυτικά)

Ο ΕΦΕΤ διαβεβαιώνει ότι τα τρόφιμα στην ελληνική αγορά είναι ασφαλή

«Προϊόν επιστημονικής φαντασίας» χαρακτήρισε ο πρόεδρος ΕΦΕΤ Γιάννης Τσιάλτας, δημοσιεύματα που μιλούν για ακατάλληλα τρόφιμα στην ελληνική αγορά. (αναλυτικά)

Στόχος αυτό το σχολικό έτος όλα τα προσφυγόπουλα να πάνε στο σχολείο

Κατά το σχολικό έτος 2017-2018, κύριος στόχος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι η ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στο σχολείο, με ιδιαίτερη έμφαση στην αρμονική μετάβαση των περισσότερων παιδιών στην πρωινή ζώνη. (αναλυτικά)

Στον Πειραιά δεν χωράνε οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα καλεί όλες και όλους στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:30 στην πλατεία Κοραή. (αναλυτικά)

6.038.645 ευρώ από τις Περιφέρειες σε Προνοιακά Ιδρύματα

Την επιχορήγηση 35 Προνοιακών Ιδρυμάτων (ΝΠΙΔ) σε τρείς Περιφέρειες της χώρας (Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδος) υπέγραψε σήμερα η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου, προκειμένου αυτά να καλύψουν τις λειτουργικές τους δαπάνες. (αναλυτικά)

«Κρεσέντο τρανσφοβικού λόγου από Ν.Δ. και Ένωση Κεντρώων»

Η ανακοίνωση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) αναφέρεται σε «ρεσιτάλ κακοποιητικού λόγου για τους τρανς ανθρώπους» από τον πρόεδρο της Ν.Δ., θυμίζοντας τις συναντήσεις «γαλάζιων» στελεχών με εκπροσώπους του ΣΥΔ αλλά και με εκπροσώπους όλης της LGBTQI κοινότητας. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.