8 Οκτ 2017

Η προνοητικότητα κέρδισε την "αριστεία" της Μαρίας Σπυράκη

Νομίζετε πως είναι εύκολο να αναλαμβάνεις αποστολή αυτοκτονίας χωρίς να έχεις κάνει τα κουμάντα σου;

   Δεν ξέρω αν τα μάθατε, αλλά, όπως, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά (αν δεν ξέρει το πραγματικό Γραφείο Τύπου της ΝΔ, ποιος θα ξέρει;)… ο κύβος ερρίφθη!
   Η ευρωβουλευτής και πρώην δημοσιογράφος, που διέπρεψε στα πάνελς του πάλαι ποτέ MEGAλου καναλιού, Μαρία Σπυράκη αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, μέσα στον Οκτώβριο, παίρνοντας τη θέση του Βασίλη Κικίλια, ο οποίος θεωρείται ότι απέτυχε στον ρόλο του. Βέβαια, για να πούμε του στραβού το δίκιο, τι να σου κάνει κι ο Κικίλιας; Τέτοιο μαντρί έχει, τέτοιο γάλα βγάζει!
   Το δημοσίευμα, λοιπόν, αναφέρει ότι η κ. Σπυράκη δεν θα εγκαταλείψει την Ευρωβουλή, απλά θα περιορίσει (sic) την παρουσία της στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, όπου θα δίνει το παρών μόνο σε κορυφαίες κοινοβουλευτικές διαδικασίες και επιτροπές. Όπως, για παράδειγμα, να ψηφίζει τη «φέτα made in Canada», ή να καταψηφίζει την καταπολέμηση της διαπλοκής και τη διαφθοράς στα θεσμικά όργανα της ΕΕ.
   Αμέσως μόλις έγινε γνωστή αυτή η διπλοθεσία, που στο χωριό μου την λένε "δίπορτο", αρκετοί έσπευσαν να κατηγορήσουν την Ευρωβουλευτή/Εκπρόσωπο Τύπου ότι αυτή η επιλογή οφείλεται στο γεγονός ότι δεν θέλει να χάσει την έδρα της και συνακόλουθα τον αρκετά παχυλό μισθό του Ευρωβουλευτή, Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να λοιδωρήσουν την αριστεία που επαγγέλλεται η Ν.Δ., αν και, μεταξύ μας, ουρά κάνουν οι εκπρόσωποι της γαλάζιας "αριστείας" ενώπιον δικαστών, εισαγγελέων και ελεγκτικών μηχανισμών.
   Σε αυτό ακριβώς το σημείο, νοιώθω την ανάγκη να υπερασπιστώ την κ. Σπυράκη. Ελάτε λίγο στη θέση της:
   Πρώτον, είναι Ευρωβουλευτής μέχρι το 2019 και καλείται να αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου, θέση στην οποία, κατά πάσα πιθανότητα, δεν την βρει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, καθώς ποια επικοινωνιακή πολιτική να υπερασπιστεί, όταν πρόεδρος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
   Δεύτερον, γνωρίζει ότι ο ρόλος της είναι καθαρά διακοσμητικός, όπως ήταν και του Κικίλια, καθώς πραγματικός Εκπρόσωπος Τύπου είναι ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης, Αυτός είναι που επικοινωνεί -μη σας πω κιόλας ότι διαμορφώνει- τις θέσεις (λέμε τώρα) του κόμματος.
   Τρίτον, αντιλαμβανόμενη ότι είναι αναλώσιμη, πρέπει να κοιτάξει το αύριο. Τι θα απογίνει η ίδια; Να επιστρέψει στο MEGA; Δεν υπάρχει πλέον ούτε MEGA, ούτε θαλασσοδάνεια, ούτε διαπλοκή με την εκάστοτε κυβέρνηση, για να στηριχθεί κάτι που κατέρρευσε αμέσως μόλις κόπηκαν οι ομφάλιοι λώροι. Να προσληφθεί στο ΔΟΜ; Δεν υπάρχει πλέον ούτε σκαμπό για να κάτσει αντικυβερνητική πένα και αντιΤσιπρικό πληκτρολόγιο. Ό,τι κυκλοφορούσε στην πιάτσα έχει πιάσει ήδη δουλειά.
   Τέταρτον, δεν έχει την πολυτέλεια της αυτοαπασχόλησης, όπως έχει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο επικεφαλής της επικοινωνιακής στρατηγικής της Ν.Δ. και παλιότερα της GPO, που και αυτός απομακρύνεται μετ' επαίνων. Αυτός πάντα θα έχει τη λύση της κατά παραγγελία χρυσοπληρωμένης δημοσκόπησης, όπως τις παλιές καλές μέρες, που έδινε απλόχερες πρωτιές, που κρατούσαν μέχρι και την παραμονή της κάλπης.
   Γι' αυτό σας λέω. Ας μπούμε στη θέση της κας Σπυράκη. Η "αριστεία της" είναι αδιαμφισβήτητη. Απλά υπερνικήθηκε από την προνοητικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.