23 Οκτ 2017

Ξεκινάει σήμερα το μεσημέρι στα Γιάννενα το 5ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο

- Όλγα Γεροβασίλη: Δεν μπορεί το μέλλον της Ηπείρου να σχεδιάζεται ούτε σε κλειστά γραφεία, ούτε στο κέντρο των Αθηνών
- Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, την Τρίτη, στις 19.30

   Η αναπτυξιακή πολιτική και η παραγωγική ανασυγκρότηση, θα βρεθούν στο επίκεντρο του 5ου Περιφερειακού Συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν σήμερα στα Γιάννενα, με τη συμμετοχή πολλών υπουργών.
   Το Συνέδριο στην Ήπειρο είναι το πέμπτο που πραγματοποιείται στον κύκλο των 13 Περιφερειακών Συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».
   Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, θα κάνει την έναρξη του συνεδρίου, στις 14.30. Μία ώρα μετά, θα ξεκινήσει η πρώτη παράλληλη απογευματινή συνεδρία με θέμα «επιχειρηματικότητα, επενδύσεις, περιφερειακή συνοχή και ψηφιακή σύγκλιση» και ομιλητές τον υπουργό Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά, τον αν. υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση και τον γγ Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λ. Λαμπριανίδη.
   Η δεύτερη παράλληλη απογευματινή συνεδρία με ώρα έναρξης την ίδια, θα έχει ως κεντρικό θέμα «ενέργεια, υποδομές, περιβάλλον και διαχείριση υδατικών πόρων» και κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο υπ. Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Γ. Σταθάκης, ο υπ. Υποδομών Χρ. Σπίρτζης και ο αν. υπ. Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλος. Το κλείσιμο των εργασιών της πρώτης ημέρας θα κάνει στις 20.00 ο υπ. Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτος.
   Αύριο, Τρίτη, οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 10.00. Η πρώτη συνεδρία θα έχει ως θέμα την αγροτική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου, ο αν. υπ. αγροτικής ανάπτυξης Ι. Τσιρώνης, η υφυπ. Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου και ο γγ Αγροτικής Ανάπτυξης Ν. Αντώνογλου. Η δεύτερη παράλληλη συνεδρία θα αφορά την παιδεία, την έρευνα και την οικονομία της γνώσης, με ομιλητές τον υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και τον αναπληρωτή του Κ. Φωτάκη.
   Δύο θα είναι και οι απογευματινές συνεδρίες που θα διεξάγονται παράλληλα με ώρα έναρξης στις 14.00. Η πρώτη έχει θέμα την κοινωνική πολιτική, με ομιλητές την υπ. Εργασίας Έφ. Αχτσιόγλου, την αν. υπ. Ρ. Αντωνοπούλου και την επίσης αν. υπ. Θ. Φωτίου. Η δεύτερη παράλληλη συνεδρία έχει θέμα τις υποδομές και τις πολιτικές για την υγεία και ομιλητές θα είναι ο υπ. Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής του Π. Πολάκης.
   Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις 19.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.