20 Σεπ 2017

Στράφι πήγε τέτοιο σενάριο

Θα το εκτόξευαν στα ύψη της δημοσιότητας το πολιτικό θρίλερ αν, για κακή τους τύχη, το σενάριο δεν ήταν γεμάτο με πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες “γαλάζιων” αποχρώσεων

   Κάπου στα σαλόνια της ελληνικής υγιούς επιχειρηματικότητας κυκλοφορεί εδώ και μερικά χρόνια μια περίεργη εταιρεία που πλασάρεται ως “διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιλέγει και στηρίζει τις πιο υποσχόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο με τη βοήθεια των κορυφαίων επιχειρηματικών ηγετών και επενδυτών παγκοσμίως”. Στην κεφαλή της εταιρείας βρίσκεται η πολυπράγμουσα ιδρύτρια που τυγχάνει σύζυγος επιφανούς πολιτικού ανδρός της χώρας, ενώ στο πλευρό της, με την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου, βρίσκεται πλοιοκτήτης που εσχάτως έμπλεξε με τη δίωξη ναρκωτικών και τα τελωνεία λατινοαμερικανικής χώρας για υπόθεση μεταφοράς κοκαΐνης με ένα πλοίο του. Όλως τυχαίως, ο πλοιοκτήτης είχε προ ετών βραβευτεί από υπουργό της παράταξης της οποίας ηγείται ο σύζυγος της συνεταίρου του εφοπλιστή για τη δωρεά και την οικονομική συνδρομή που είχε προσφέρει στο ελληνικό κράτος για τη θωράκιση του Έβρου από την εισβολή “λαθρομεταναστών”.
   Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να αποτελέσουν το καλύτερο σενάριο για αποκαλυπτικά ρεπορτάζ γνωστών και μη εξαιρετέων εφημερίδων παλιάς και νέας κοπής αν μέσα σε όλα αυτά υπήρχε έστω και μια μικρή δόση από ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί, τι να τα κάνεις τα ναρκωτικά στα αμπάρια, τι να τα κάνεις και τα επιχειρηματικά πάρε - δώσε με τη σύζυγο του πολιτικού, αν το έργο δεν έχει και ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και σαν και αυτά που κατασκευάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης; Άκλαυτο πήγε τέτοιο κελεπούρι για τα λαγωνικά του “ανεξάρτητου” Τύπου για καυτά πρωτοσέλιδα και για τη Ν.Δ., που έχασε την ευκαιρία να ζητήσει τη σύσταση μισής ντουζίνας εξεταστικών επιτροπών και την παραίτηση του μισού υπουργικού συμβουλίου. Άσε που θα μπορούσαν να βάλουν και λίγη Βενεζουέλα με μια δόση Μαδούρο στο έργο. Θα το εκτόξευαν στα ύψη της δημοσιότητας το πολιτικό θρίλερ αν, για κακή τους τύχη, το σενάριο δεν ήταν γεμάτο με πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες “γαλάζιων” αποχρώσεων, σαν πολιτικάντηδες δηλαδή που ειδικεύονται στο να πουλάνε ανέξοδα καθάρισμα συνοικιών από τα ναρκωτικά, αλλά δεν έχει πάρει ποτέ και τίποτα το αυτί τους για κάτι βαπόρια φορτωμένα ηρωίνη.
   Μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία ήταν η χθεσινή. με την “ορφανή” κοκαΐνη και τις διασυνδέσεις του πλοιοκτήτη. για το παραπολιτικό και παραδημοσιογραφικό σύστημα που ειδικεύεται στην καθημερινή συγγραφή αντιπολιτευτικών σεναρίων με σκοπό τη ρίψη τους εις τον ανεμιστήρα. Δεν πειράζει, παιδιά. Την επόμενη φορά...
γράφει ο Πέτρος Κατσάκος ΣΤΑ ΨΙΛΑ στην Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.