19 Σεπ 2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Μητσοτάκη να απαντήσει τι θα κάνει με τα χρέη της Ν.Δ.

- Εκκωφαντική η σιωπή του!
- Αντί να παίζει κρυφτό, όπως έκανε στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ την περασμένη Κυριακή, οφείλει να δώσει, έστω και σήμερα, σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις

   Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια της Ν.Δ.
   Η σιωπή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τα δάνεια του κόμματός του, είναι εκκωφαντική.
   Δύο μέρες μετά το δημοσίευμα στον κυριακάτικο Τύπο σχετικά με παρασκηνιακές κινήσεις ,που φέρεται να έχει κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ., προκειμένου να διαγραφούν τα δάνεια του κόμματός του, τα οποία ανέρχονται στα 200 εκατομμύρια ευρώ, και ακόμα δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση για το αληθές ή όχι του συγκεκριμένου δημοσιεύματος.
   Αντί να παίζει κρυφτό, όπως έκανε στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ την περασμένη Κυριακή, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει, έστω και σήμερα, σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις: Επιχείρησε ή όχι να διαγράψει τα δάνεια της Ν.Δ.; Με ποιο τρόπο σκοπεύει να χειριστεί τα χρέη του κόμματός του;

 
Τρόπους για σβήσιμο των δανείων της ΝΔ φαίνεται πως αναζητούν στην Πειραιώς
Σε αυτά τα σχέδια, σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, συνδράμει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος θα πρέπει να αποφανθεί πως τα εν λόγω χρέη, ύψους άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ, μπορούν να αγοραστούν από Funds.
Με αυτόν τον τρόπο, η ΝΔ πλέον θα είναι υπόλογη απέναντι στους ιδιώτες που θα αγοράσουν τα δάνειά της και όχι στην τράπεζα και τη Δικαιοσύνη. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να προχωρήσει και στη διαγραφή των χρεών. Όμως για ποιο λόγο ένας ιδιώτης να θέλει να αγοράσει χρέος και να το διαγράψει; Αυτό φαινομενικά δεν έχει λογική εξήγηση, εκτός κι αν στην εξίσωση μπει η διαπλοκή. Ο ιδιώτης που θα εξυπηρετήσει τη ΝΔ θα εξυπηρετηθεί με τη σειρά του ανταποδοτικά σε περίπτωση που η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση, αναφέρει η κυριακάτικη εφημερίδα, σημειώνοντας μάλιστα πως ο πρόθυμος  ιδιώτης έχει ήδη βολιδοσκοπηθεί. Πρόκειται για τον Ινδό επενδυτή Πρεμ Γουάτσα, ο οποίος μόνο άγνωστος δεν είναι στη ΝΔ, καθώς είχε τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης από την κυβέρνηση Σαμαρά.
Το “μυστικό δείπνο”
Στις 16 Αυγούστου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού της Πυροσβεστικής. Αυτή όμως η επίσκεψη ματαιώθηκε. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αιτία αυτής της εξέλιξης ήταν  συνάντηση που προέκυψε στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά, με την παρουσία τόσο του Γιάννη Στουρνάρα όσο και του Ινδού επενδυτή Πρεμ Γουάτσα. Σκοπός της συνάντησης ήταν να αναζητηθεί ένας τρόπος να απαλλαγεί η ΝΔ από τα χρέη της, το οποία ξεπερνούν πλέον τα 200 εκατομμύρια. Όπως προκύπτει από τραπεζίτες και νομικούς, στους οποίους απευθύνθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας ώστε να μάθει λεπτομέρειες για τη διαδικασία, ο Πρεμ Γουάτσα ρωτήθηκε αν θα μπορούσε ο ίδιος ή ομάδα εταιρειών της επιρροής του να αγοράσει τα δάνεια της ΝΔ σε τιμή χαμηλότερη της πραγματικής, ακόμη και στο 4% ή στο 15% της αξίας τους. Δηλαδή να αγοράσει τα δάνεια ύψους 200 εκατ. σε τιμή 8 έως 30 εκατ. ευρώ.
Ο Ινδός μεγαλομέτοχος της Fairfax μόνο άγνωστος δεν είναι στη ΝΔ. Ο Πρεμ Γουάτσα έχει στενές σχέσεις με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Αντώνη Σαμαρά, στους οποίους, σύμφωνα με την Documento, οφείλει την είσοδό του στη Eurobank, όταν ο πρώτος ήταν υπουργός Οικονομικών και ο δεύτερος πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πηγές της Documento, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το Ινστιτούτο “Κωνσταντίνος Καραμανλής” ως οικονομικό όχημα για τη ΝΔ, μετακυλώντας λειτουργικά έξοδο του κόμματος στο Ινστιτούτο.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του (την Κυριακή 17/9) το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καλούσε επίσης τον κ. Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις, ενόψει της συνέντευξή του στη ΔΕΘ:
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να μεθοδεύει τη διαγραφή των τραπεζικών χρεών της ΝΔ που ξεπερνούν το αστρονομικό ποσό των 200 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος της ΝΔ, αντί να κάνει μαθήματα για το τραπεζικό σύστημα, θα πρέπει άμεσα να απαντήσει αν αληθεύει το δημοσίευμα αλλά και πώς σκοπεύει να αποπληρώσει τα υπέρογκα δάνεια του κόμματός του. Διότι η αξιοπιστία κρίνεται στην πράξη. 
Τέλος, ελπίζουμε να μη φιμώσει κάθε σχετική ερώτηση στη σημερινή του συνέντευξη, γιατί η σιωπή δηλώνει βαθιά ενοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.