14 Σεπ 2017

9 εκατομμύρια στον κάμπο της Άρτας, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, για ασφαλτοστρώσεις 60 χιλιομέτρων αγροτικών οδών

- Χρήστος Τσιρογιάννης: «Μεγάλο έργο υποδομής για το Δήμο μας»
- Συνεργασία με τον Γ.Δέδε και τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού
- Σε ποιες περιοχές ετοιμάζονται οι μελέτες

   Με ικανοποίηση προέβη σε ανακοινώσεις για την ολοκλήρωση πρότασης με τις σχετικές μελέτες που αφορά σε ασφαλτόστρωση μεγάλου μήκους του αγροτικού οδικού δικτύου, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Δημαρχείο.
   Η ένταξη 23 χιλιομέτρων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αναμένεται να γίνει επίσημα το επόμενο διάστημα και υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ για ένα ακόμη μεγάλο μέρος, σε περιοχές της πεδιάδας, που επίσης έχουν ανεπτυγμένη αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα.
   «Η Άρτα έχει πολλές κτηνοτροφικές, πτηνοτροφικές επιχειρήσεις όπως και χοιροστάσια και εκείνο που γίνεται κατανοητό είναι ότι δεν μπορούμε κάθε χρόνο να πετάμε χαλίκια χωρίς να λύνουμε το πρόβλημα τις προσβασιμότητας σε όλες αυτές τις επιχειρήσεις και ξανά τον επόμενο χρόνο να συμβαίνουν τα ίδια. Άρα, λοιπόν, καθίσαμε από μόνοι μας και τα στελέχη του Δήμου εκπόνησαν τις αναγκαίες μελέτες τοπογραφικές, τεχνικές και περιβαλλοντικές, ώστε να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε χρήματα ώστε να γίνουν ασφαλτοστρώσεις, λύνοντας μόνιμα το πρόβλημα των παραγωγικών μονάδων», είπε ο κ. Τσιρογιάννης και πρόσθεσε: «Έχουμε ήδη υποβάλει στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ένα τεχνικό δελτίο σε συνεργασία και με τους κυβερνητικούς βουλευτές και με τον κ. Γ.Γ. Υποδομών Γ. Δέδε, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ. Θέλω να πιστεύω ότι θα ενταθεί το επόμενο διάστημα και αφορά στην περιοχή Βάλτος Βίγλας, Ράχη, Άγιο Σπυρίδωνα όπου συγκεντρώνονται πολλές επιχειρήσεις και Καλόβατος, Χαλκιάδες, Καλαμιά, συνολικά περίπου 22 χιλιόμετρα», είπε ο ίδιος.
   Ο Δήμαρχος Αρταίων ανακοίνωσε ότι δυο προτάσεις θα υποβληθούν στο ΕΣΠΑ με προθεσμία υποβολής έως 29 Σεπτεμβρίου εκ των οποίων η μια αφορά σε ασφαλτόστρωση στην περιοχή Κωστακιοί - Γαβριά και η δεύτερη σε Καλογερικό -Ανέζα, καθώς και στην περιοχή Χανόπουλου. Ωστόσο, ο κ. Τσιρογιάννης ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Αρταίων συνεχίζει με αντίστοιχη ωρίμανση μελετών για συνέχιση των ασφαλτικών σε αγροτικούς δρόμους όπως στο Πολύδροσο, τη Φανερωμένη, στα Ρόκκα, στους Πλησιούς ώστε να συνεχίσει τη διεκδίκηση χρημάτων. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι συνολικά εκπονούνται μελέτες ύψους 9 εκατ. Ευρώ για δίκτυο συνολικού μήκους 60 χιλιομέτρων, προσθέτοντας «Σιγά-σιγά θα λύσουμε το πρόβλημα των ανθρώπων σε όλη την έκταση, διότι πιστεύουμε ότι με χαλίκια κάθε χρόνο δεν λύνεται το πρόβλημα».

  Περιμένει τον Δέδε
   Ο Δήμαρχος εκτίμησε ότι πολύ, σύντομα, που ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες θα έρθει στο νομό, για ζητήματα που αφορούν το ΠΔΕ 2017, θα δοθεί οριστική λύση για το πρώτο μέρος του έργου αυτού με 4 εκατ. ευρώ, λέγοντας «κι εμείς θα συνεχίσουμε διεκδικώντας το υπόλοιποι που σας είπα από το ΕΣΠΑ και επιπλέον κάποια έργα κάνει και η Περιφέρεια. Εμείς θέλουμε χρήματα απ’ όπου κι αν προέρχονται, διότι το αγροτικό δίκτυο στην Άρτα είναι ατελείωτο και θέλουμε σταδιακά να το φτιάξουμε όλο», ενώ, απαντώντας στο ερώτημα μας, σχετικά με το αν έχει ήδη λάβει τη θετική απάντηση του υπουργείου και προβαίνει ο ίδιος σε αυτές τις ανακοινώσεις μας είπε «Πρόκειται για το ΠΔΕ του 2017 της αναμόρφωσης. Πριν αρχίσουμε να κάνουμε αυτές τις μελέτες, είχαμε μιλήσει με τον κ. Δέδε, που μας είπε ξεκινήστε να τις κάνετε. Είναι ενήμεροι και οι κυβερνητικοί βουλευτές και αυτή τη στιγμή, εφόσον όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε αυτή τη συνεργασία κι έχουμε υποβάλει πια όλα τα τεχνικά δελτία, μένει μόνο να το ανακοινώσει επίσημα είτε ο κ. Γενικός είτε οι βουλευτές του νομού. Επιπλέον, θα σας αναφέρω κι έναν πολύ σημαντικό δρόμο που μελετήσαμε το κομμάτι Βίγλα Στρογγυλή μέχρι το μοναστήρι της Παναγιάς της Ροδιάς».

  Πού θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις
   Τα τμήματα αγροτικών δρόμων τα οποία έχουν μελετηθεί και μελετώνται είναι τα εξής:
   -Ράχη-Βίγλα – Άγιος Σπυρίδωνας (περιοχή Βάλτου), μήκους 13.5 χλμ - Καλαμιά-Χαλκιάδες-Κιρκιζάτες-Καλόβατος (εφαπτόμενη της αρδευτικής διώρυγας Δ0) μήκους 7.85 χλμ
   - Κωστακιοί-Γαβριά (πλησίον γηπέδου Κωστακιών) μήκους 7,7 χλμ
   - Βίγλα - Στρογγυλή (Ιερά Μονή Παναγίας Ροδιάς) μήκους 6,39 χλμ
   - Φανερωμένη (εσωτερική οδοποιία) μήκους 3,10 χλμ
   - Γλυκόριζο μήκους 1,80 χλμ
   - Χανόπουλο μήκους 1,77 χλμ
   - Ανέζα-Καλογερικό (από Επαρχιακή Οδό Άρτας-Σαλαώρας) μήκους 2,60 χλμ
   - Κεραμάτες μήκους 2 χλμ
   - Αγ. Ανάργυροι – Νέο Κοιμητήριο μήκους 0,96 χλμ
   - Χανοπουλο-Ρόκκα (γήπεδο Ρόκκα) μήκους 1,85 χλμ
   - Πλησιοί-Καλόβατος μήκους 2,90 χλμ
   - Μπούκα Γλυκορίζου μήκους 1,50 χλμ
   - Λιμίνη μήκους 1,50 χλμ
   - Πλησιοί –Κιρκιζάτες μήκους 3 χλμ
   - Πλάκες Φιλοθέης μήκους 0,82 χλμ
   - Πολύδροσο μήκους 2,22 χλμ

πηγή: ΗΧΩ της Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.