13 Σεπ 2017

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου

Ειδήσεις, που, παρότι είναι σημαντικές, τα κανάλια κρύβουν κάτω από το χαλί...


   Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων η υπόθεση της Eldorado Gold, η ρύπανση στον Σαρωνικό...
   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...
   Ας δούμε μερικές από αυτές τις ειδήσεις, που, παρότι είναι σημαντικές, τα κανάλια κρύβουν μονίμως κάτω από το χαλί:

Ισχυρή ανάκαμψη σε όλα τα μεγέθη της οικονομίας το α' εξάμηνο 2017

Ισχυρή ανάκαμψη σε όλα τα μεγέθη της οικονομίας, σημειώθηκε το α' εξάμηνο 2017 με τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ να διαμορφώνεται στο 0,6% και να εμφανίζει, αθροιστικά, την υψηλότερη επίδοση των τελευταίων ετών. (αναλυτικά)

Η πραγματικότητα χαλάει τον μύθο της ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία ματαιοπονεί. Όσα επικοινωνιακά σόου και να σκηνοθετήσει δεν μπορεί ούτε να αναστρέψει το διεθνές θετικό επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα, ούτε να παραγράψει όσα έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και δίνουν στη δημοσιότητα συγκεκριμένα στοιχεία για την πορεία των επενδύσεων. (αναλυτικά)

Αισιοδοξία στο ΥΠΟΙΚ για την ολοκλήρωση της γ' αξιόλογησης ως τις αρχές Ιανουαρίου: «Σούπερ» αύξηση του ΑΕΠ στο γ' τρίμηνο

Αισιόδοξος ότι η γ' αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί έως τα Χριστούγεννα ή το αργότερο στις αρχές του Ιανουαρίου, δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, καθώς όπως επισημαίνει δεν υπάρχουν σε αυτή - σε σύγκριση με τη β' αξιολόγηση- τόσα πολλά θέματα είτε πολιτικής διαφωνίας είτε τεχνικής δυσκολίας. (αναλυτικά)

Ρεκόρ στο ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης: 248.743 νέες θέσεις εργασίας στο οκτάμηνο

Την υψηλότερη επίδοση πρώτου οκταμήνου έτους, από το 2001 μέχρι σήμερα, καταγράφει το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης για το διάστημα Ιανουαρίου–Αυγούστου 2017. (αναλυτικά)

Εντατικές προσπάθειες για την απορρύπανση στον Σαρωνικό - «Θα ερευνηθούν τα πάντα» τονίζει ο Π. Κουρουμπλής

Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός, δηλώνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής. (αναλυτικά)

Καταγγελία του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ στην Εξεταστική: Παράνομη η υπουργική απόφαση Βορίδη για τις αρθροσκοπήσεις

Θέμα της σημερινής συνεδρίασης ήταν η απόφαση που εκδόθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 2014, από τον τότε υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Λεωνίδα Γρηγοράκο, με την οποία καθόριζε την τιμή αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ για την ιατρική πράξη της διαγνωστικής αρθροσκόπησης στα 1.500 ευρώ με αποτέλεσμα να επωφεληθεί συγκεκριμένη εταιρεία η «Διαγνωστική Αρθροσκόπηση Ε.Ε» που έκανε 550 τέτοιες αρθροσκοπήσεις. (αναλυτικά)

ΟΑΣΘ: Κρατικοδίαιτος καπιταλισμός με απόδοση κεφαλαίου για τους μετόχους έως 745%

Παγκόσμιο παράδειγμα κρατικοδίαιτου καπιταλισμού αποτελούσε ο ΟΑΣΘ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. (αναλυτικά)

Ενίσχυση της λειτουργίας και του ρόλου των Περιφερειών

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης, διάρκειας δύο ωρών, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με έμφαση στα ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση της λειτουργίας και του ρόλου των Περιφερειών. (αναλυτικά)

Εντός των στόχων τα φορολογικά έσοδα του επταμήνου

Εντός των στόχων κινούνται τα φορολογικά έσοδα του επταμήνου Ιανουαρίου - Ιουλίου 2017, σύμφωνα με την έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. (αναλυτικά)

«Η "συμβολαιακή δημοσιογραφία" αντιμετωπίζει ρύθμιση υπέρ των πολιτών ως το ακριβώς αντίθετο»

Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου». (αναλυτικά)

Δεν τίθεται θέμα συνέχισης ή μη των εργασιών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Δεν τίθεται θέμα για συνέχιση ή μη των εργασιών στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, τόνισε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρήστος Σπίρτζης, στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, στους χώρους της 82ης ΔΕΘ. (αναλυτικά)

Το «άριστα» της ΝΔ στην αντιγραφή και το ρουσφέτι

«Το περιστατικό της μαζικής αντιγραφής που συνέβη κατά την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου τον περασμένο Ιούνιο στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών αναδεικνύει την... αριστεία της Νέας Δημοκρατίας και της νεολαίας της στο στήσιμο πελατειακών δικτύων στα ελληνικά πανεπιστήμια» σχολιάζει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)

Θα επιστραφούν οι παρακρατηθείσες εισφορές των συνταξιούχων

Τη δέσμευση ότι από 1/1/18 θα επιστραφεί η διαφορά των εισφορών που έχουν παρακρατηθεί παράνομα από τους συνταξιούχους έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος κατά την συνάντησή του με πενταμελή αντιπροσωπεία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, το οποίο έκανε πορεία προς το υπουργείο Εργασίας με βασικό αίτημα την πληρωμή του ποσού που έχει παρακρατηθεί. (αναλυτικά)

Το σχέδιο για την «επανεκκίνηση» της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης

Τους άξονες «ενός διαφορετικού πολιτικού σχεδίου για την ψυχική υγεία» με στόχο την «επανεκκίνηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης με όρους δημόσιας και ανθρωποκεντρικής φροντίδας», ανέπτυξε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, κατά την ομιλία του για την Ψυχική Υγεία στην 67η Σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ευρώπης στη Βουδαπέστη. (αναλυτικά)

Ισχυρή η υποψηφιότητα της Ελλάδας για τη μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Με τις καλύτερες εντυπώσεις για τον φάκελο διεκδίκησης μεταφοράς της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων από το Λονδίνο στην Αθήνα, αποχώρησαν από τη χώρα μας στελέχη του ευρωπαϊκού οργανισμού και δημοσιογράφοι διεθνών μέσων ενημέρωσης. (αναλυτικά)

Με τα κέντρα κοινότητας στήνεται ο κορμός του νέου κράτους κοινωνικής αλληλεγγύης

Ήδη λειτουργούν 111 κέντρα πανελλαδικά, όπου ο πολίτης, με τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του, μπορεί να ενημερώνεται καθημερινά για τα δικαιώματά του, για τα επιδόματα που δικαιούται, τις δυνατότητες εργασίας που προσφέρονται, κ.ά. (αναλυτικά)

Μετακίνηση με μειωμένο εισιτήριο για τους πρωτοετείς φοιτητές ανακοίνωσε ο ΟΑΣΘ

Με μειωμένο εισιτήριο θα κινούνται, όπως δικαιούνται, οι πρωτοετείς φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να επιδεικνύουν σε ενδεχόμενο έλεγχο την βεβαίωση εγγραφής τους και την αστυνομική τους ταυτότητα, μέχρις ότου να προμηθευτούν την ακαδημαϊκή τους ταυτότητα. (αναλυτικά)

Το υπουργείο Υγείας ενισχύει το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης με πρόσληψη γιατρών και ιατρικό εξοπλισμό

Την προκήρυξη δύο θέσεων μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ, ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας για την περαιτέρω στελέχωση του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Σαμοθράκης, ενέκρινε το υπουργείο Υγείας. (αναλυτικά)

Η διαπραγμάτευση «δίκαιων» τιμών στα ακριβά φάρμακα είναι δρόμος χωρίς επιστροφή

Ο υπουργός Υγείας χαιρέτισε την πρωτοβουλία του περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ να επαναφέρει και να εμβαθύνει το διάλογο για τη συνεργασία των κρατών μελών της Eυρωπαϊκής Ένωσης στο πεδίο της φαρμακευτικής πολιτικής. (αναλυτικά)

Τον Σεπτέμβριο του 2018 φτάνει στη Θεσσαλονίκη ο πρώτος εκ των 18 συρμών

Το έργο αμαξοστάσιο Πυλαίας βρίσκεται στο 60%, ενώ όπως επισήμανε ο κ. Σπίρτζης, σε ποσοστό 90% έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες πολιτικού μηχανικού και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινά η εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού. (αναλυτικά)

Αύξηση 7,3% στον τομέα υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης

Αύξηση 7,3% σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στον τομέα υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης το β' τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β' τριμήνου 2016, έναντι μείωσης 1,3% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2016 προς το 2015. (αναλυτικά)

Iωάννινα: Λειτουργία Κέντρου Πληροφόρησης και Υποστήριξης προσφύγων

Το Κέντρο Πληροφόρησης και Υποστήριξης προσφύγων και αιτούντων άσυλο, ξεκινάει τη λειτουργία του, στην πόλη των Ιωαννίνων. (αναλυτικά)

Απάντηση της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. σε δημοσιεύματα της Καθημερινής

«Για πολλοστή φορά, η ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. γίνεται, εμμονικά, θέμα αρνητικής κριτικής που συχνά αγγίζει ή και ξεπερνά τα όρια της δυσφήμισης, από τον συντάκτη σας, κ. Κωνσταντίνο Ζούλα. Αυτή τη φορά μέσω στοχοποίησης μιας εργαζομένης» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. (αναλυτικά)

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης το νέο λιμάνι της Σύμης

Ολοκληρώνεται ένα πολύπαθο έργο που είχε βαλτώσει επί σειρά ετών. Το νέο λιμάνι της Σύμης από την ερχόμενη σαιζόν θα είναι πλήρως λειτουργικό και, ανάμεσα στα οφέλη, θα συντελέσει στην αποσυμφόρηση του κέντρου του νησιού από τον συνωστισμό των σκαφών αναψυχής και ημεροπλοίων. (αναλυτικά)

Συνελήφθη στην Τρίπολη ο δήμαρχος Ελαφονήσου, ένοχος για απάτη κατά του Δημοσίου

Ο Χαράλαμπος Λιάρος έχει κριθεί ένοχος για απάτη κατ' εξακολούθηση εναντίον του ελληνικού Δημοσίου. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.