19 Αυγ 2017

Περίεργη υπόθεση απόπειρας εμπρησμού από Τούρκο υπήκοο στην Παραμυθιά

Η υπόθεση κρίνεται σοβαρή και διερευνάται με προσοχή τόσο από την πυροσβεστική υπηρεσία, όσο και από άλλες αρχές της χώρας

   Ένας Τούρκος υπήκοος, συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής  στην Εγνατία Οδό, την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά, κοντά στον αυτοκινητόδρομο, στο ύψος του Ελευθεροχωρίου Παραμυθιάς.
   Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος που κινούταν με το όχημα του επί της Εγνατίας Οδού, πάρκαρε κοντά στην τούνελ του Αγίου Νικολάου στο Ελευθεροχώρι, και έβαλε φωτιά. Όμως, οι κινήσεις του έγιναν αντιληπτές από διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι ενημέρωσαν το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, άντρες του οποίου κατέφθασαν άμεσα στο σημείο και τον συνέλαβαν.
   Όπως αποκαλύφθηκε από την εξέταση των προσωπικών του στοιχείων, ο Τούρκος έχει υποβάλλει αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου. Η υπόθεση κρίνεται σοβαρή και διερευνάται με προσοχή τόσο από την πυροσβεστική υπηρεσία, όσο και από άλλες αρχές της χώρας, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του.
   Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που η φωτιά είχε ξεφύγει, απειλούταν με αφανισμό, δασική έκταση που εκτείνεται σε χιλιάδες στρέμματα, αφού το σημείο, επικοινωνεί με 2 διαφορετικές οροσειρές και 3 διαφορετικές δασικές εκτάσεις (ακόμα και στο οικιστικό ιστό της πόλης της Παραμυθιάς), και για αυτό τον λόγο, εξετάζεται εάν o εμπρησμός ήταν αποτέλεσμα καλά προσχεδιασμένης ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.