19 Αυγ 2017

Σπίρτζης προς Ν.Δ.: Θα πιείτε το ποτήρι των αποκαλύψεων του ΟΑΣΘ μέχρι την τελευταία σταγόνα

Όποιο επικοινωνιακό τερτίπι και αν χρησιμοποιήσετε… Όση λάσπη κι αν ρίξετε… Όποιους κι αν επιστρατεύσετε…


   Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την απόφαση του ΣτΕ για τον ΟΑΣΘ, κάνοντας λόγο για «πλήρη απογύμνωση της ΝΔ για το επικοινωνιακό φιάσκο στρέβλωσης των αποφάσεων του ΣτΕ, αλλά και ενάντια στους πολίτες, τους ανέργους και τη Θεσσαλονίκη, στο βωμό εξυπηρέτησης του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα της».
   «Mε την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, όλοι κατάλαβαν ποιοι ήταν πίσω από το επικοινωνιακό φιάσκο που στήθηκε χθες το απόγευμα, με στόχο την παρερμηνεία και τη διαστρέβλωση της απόφασης του ΣτΕ για τον ΟΑΣΘ» υποστηρίζει, σε απάντησή του, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
   Αναλυτικά, «με τον ίδιο κοινωνικά ανάλγητο τρόπο, το 2015 η Νέα Δημοκρατία και οι πολιτικοί της δορυφόροι μας κατήγγειλαν, γιατί θεσμοθετήσαμε τη δωρεάν μετακίνηση των άνεργων συμπολιτών μας στις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας. Σήμερα μας κατηγορεί για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων από τον αποϊδιωτικοποιημένο ΟΑΣΘ. Θεωρεί μάλιστα τη μετακίνηση και τη διαγραφή προστίμων που αποφάσισε η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ ‘γαλαντομία’ και ‘πελατειακή παροχολογία’», κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση το Υπουργείο Υποδομών –Μεταφορών.
   Και συνεχίζει: «Δεν μας φαίνεται παράξενο ότι αντιλαμβάνονται ως σπατάλη, γαλαντομία, οικονομικό βάρος τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων.
   Δε μας φαίνεται παράξενο να μη θεωρούν σπατάλη, γαλαντομία και οικονομικό βάρος τα εκατοντάδες εκατομμύρια που έδιναν κάθε χρόνο στους κολλητούς τους στον ΟΑΣΘ εδώ και 60 χρόνια.
   Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας αποκαλυφθήκατε! Σήμερα με την ανακοίνωσή σας, όλοι κατάλαβαν ποιοί ήταν πίσω από το επικοινωνιακό φιάσκο που στήθηκε χθες το απόγευμα, με στόχο την παρερμηνεία και τη διαστρέβλωση της απόφασης του ΣτΕ για τον ΟΑΣΘ. Δείχνετε για μια ακόμη φορά χωρίς ίχνος ντροπής, ότι νοιάζεστε μόνο για τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα ΣΑΣ και όχι για τους πολίτες. Συγχαρητήρια!».
   Ενώ σειρά ερωτημάτων προς την ΝΔ απευθύνει το Υπουργείο:
   «Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να μας απαντήσετε:
   Γιατί φέρατε στη Βουλή τη σύμβαση επέκτασης του ΟΑΣΘ χωρίς τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί υπουργίας του σημερινού αντιπροέδρου σας κ. Κ. Χατζηδάκη;
   Γιατί δεν περάσατε την περιουσία του ΟΑΣΘ στο ελληνικό Δημόσιο όπως προβλεπόταν στη σύμβαση του 2001;
   Γιατί δεν είχατε δημιουργήσει για τον ΟΑΣΘ έναν αξιόπιστο φορέα σχεδιασμού και ελέγχου όπως αυτόν που δημιουργήσαμε σήμερα, τον ΟΣΕΘ, αλλά διατηρούσατε ένα απαξιωμένο Συμβούλιο τον ΣΑΣΘ, χωρίς προσωπικό και χωρίς πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΣΘ και στα στοιχεία του;
   Γιατί ποτέ δεν κάνατε έναν έλεγχο στον ΟΑΣΘ όλα αυτά τα χρόνια;», καταλήγει η ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου.

- Xρ. Σπίρτζης: «Ό,τι και να κάνουν η αποϊδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ ολοκληρώθηκε και θα γίνει και η εκκαθάρισή του»​ 

- Χρ. Σπίρτζης: «Σε αυτά που έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό είμαστε συνεπέστατοι»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:


«Καλώς τηνε κι ας άργησε… 
Πλήρης απογύμνωση της ΝΔ για το επικοινωνιακό φιάσκο στρέβλωσης των αποφάσεων του ΣτΕ
Πλήρης απογύμνωση της ΝΔ ενάντια στους πολίτες, τους ανέργους και τη Θεσσαλονίκη, στο βωμό εξυπηρέτησης του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα της.
Με τον ίδιο κοινωνικά ανάλγητο τρόπο, το 2015 η Νέα Δημοκρατία και οι πολιτικοί της δορυφόροι μας κατήγγειλαν, γιατί θεσμοθετήσαμε τη δωρεάν μετακίνηση των άνεργων συμπολιτών μας στις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας. Σήμερα μας κατηγορεί για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων από τον αποϊδιωτικοποιημένο ΟΑΣΘ. Θεωρεί μάλιστα τη μετακίνηση και τη διαγραφή προστίμων που αποφάσισε η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ «γαλαντομία» και «πελατειακή παροχολογία».
Δε μας φαίνεται παράξενο ότι αντιλαμβάνονται ως σπατάλη, γαλαντομία, οικονομικό βάρος τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων.
Δε μας φαίνεται παράξενο να μη θεωρούν σπατάλη, γαλαντομία και οικονομικό βάρος τα εκατοντάδες εκατομμύρια που έδιναν κάθε χρόνο στους κολλητούς τους στον ΟΑΣΘ εδώ και 60 χρόνια.
Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας αποκαλυφθήκατε! Σήμερα με την ανακοίνωσή σας, όλοι κατάλαβαν ποιοί ήταν πίσω από το επικοινωνιακό φιάσκο που στήθηκε χθες το απόγευμα, με στόχο την παρερμηνεία και τη διαστρέβλωση της απόφασης του ΣτΕ για τον ΟΑΣΘ.
Δείχνετε για μια ακόμη φορά χωρίς ίχνος ντροπής, ότι νοιάζεστε μόνο για τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα ΣΑΣ και όχι για τους πολίτες.
Συγχαρητήρια!
Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να μας απαντήσετε:
Γιατί φέρατε στη Βουλή τη σύμβαση επέκτασης του ΟΑΣΘ χωρίς τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί υπουργίας του σημερινού αντιπροέδρου σας κ .Κ. Χατζηδάκη;
Γιατί δεν περάσατε την περιουσία του ΟΑΣΘ στο ελληνικό Δημόσιο όπως προβλεπόταν στη σύμβαση του 2001;
Γιατί δεν είχατε δημιουργήσει για τον ΟΑΣΘ έναν αξιόπιστο φορέα σχεδιασμού και ελέγχου όπως αυτόν που δημιουργήσαμε σήμερα, τον ΟΣΕΘ, αλλά διατηρούσατε ένα απαξιωμένο Συμβούλιο τον ΣΑΣΘ, χωρίς προσωπικό και χωρίς πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΣΘ και στα στοιχεία του;
Γιατί ποτέ δεν κάνατε έναν έλεγχο στον ΟΑΣΘ όλα αυτά τα χρόνια;
Γιατί σκορπούσατε τα εκατομμύρια του ελληνικού λαού, δίνοντας στον ΟΑΣΘ περισσότερα χρήματα από ότι στον ΟΑΣΑ; Σε έναν οργανισμό που διέθετε το 1/3 του στόλου και το 1/3 των επιβατών, σε σχέση με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας;
Γιατί δίνατε δια του τότε Υπουργού σας και σημερινού αντιπροέδρου της ΝΔ συγχαρητήρια στον ΟΑΣΘ της σπατάλης και του παλαιοκομματισμού που σας αναπαρήγαγε για 60 χρόνια;
Επαναλαμβάνουμε λοιπόν: Θα πιείτε το ποτήρι των αποκαλύψεων του ΟΑΣΘ, μέχρι την τελευταία σταγόνα, όποιο επικοινωνιακό τερτίπι και αν χρησιμοποιήσετε… Όση λάσπη κι αν ρίξετε… Όποιους κι αν επιστρατεύσετε…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.