4 Αυγ 2017

Οι εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσέληνου στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου

Μουσική εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

   Τις βραδιές Αυγουστιάτικης Πανσελήνου θα γιορτάσει και φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων. 115 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη την χώρα, θα ανοίξουν στο κοινό για μια σειρά ιδιαίτερων εκδηλώσεων, υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.
   Από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή την Δευτέρα 7 Αυγούστου, που είναι και η νύχτα της Πανσελήνου, θα πραγματοποιηθούν μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών.
   Στην Ήπειρο όλες οι εκδηλώσεις, πλην μιας, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 7 Αυγούστου.

  Οι εκδηλώσεις στην Ήπειρο
   Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας: Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας – υπαίθριος χώρος: Μουσική εκδήλωση. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 8.00 έως τις 24.00.

   Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας:
   - Αρχαιολογικός χώρος Ελέας: Μουσική εκδήλωση, σε συνεργασία με το Δήμο Σουλίου (20:00 έως 24:00).
   - Αρχαιολογικός χώρος Πύργου Ραγιού: Μουσική εκδήλωση με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Φιλιατών (20:00 έως 24:00).

   Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων:
   - Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης – Στάδιο: Βραδιά τραγουδιού και ποίησης. Α) «Μεγάλος Ερωτικός» του Μάνου Χατζηδάκι. Μουσικοί: Γ. Αναστάση, Ε. Δόβα, Ε. Καραγιάννης, Α. Φρέστας και Β) Ανάγνωση ελληνικών και ξένων λογοτεχνικών κειμένων. Διαβάζουν: Μ. Ελισάφ, Μ. Στρατσάνη. Συνδιοργάνωση με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από 20:00 έως 24:00.
   - Ακρόπολη Ιτς Καλέ Κάστρου Ιωαννίνων – Υπαίθριος χώρος μπροστά από το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων: Μουσική Εκδήλωση. Η μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας σε μουσική εκδήλωση με τίτλο «Αυτόν που αγαπώ». με τραγούδια από την Ελλάδα, την Κύπρο, τον Λίβανο, τη Γαλλία, το Μεξικό, την Κίνα κ.α. Συνδιοργάνωση με την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00
   - Την Τρίτη 8 Αυγούστου, Αρχαιολογικός Χώρος Ακρόπολης Μεγάλου Γαρδικίου: Μουσική βραδιά με ελληνική έντεχνη μουσική. Θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ελένη Δήμου, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Γιάννης Μηλιώκας. Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ζίτσας. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00  

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας: Αρχαιολογικός Χώρος «Νεκρομαντείου» Θεατρική παράσταση «Αντιγόνες» από το θεατρικό Εργαστήρι Πάργας «Η Αυλαία». Τρεις Αντιγόνες. 1. Το αρχέτυπο – η Σοφόκλεια ηρωίδα, 2. Η σύγχρονη Αντιγόνη του ναζιστικού Βερολίνου (η Μπρεχτική ηρωίδα) και 3. Το μέλλον (η νεαρή Αντιγόνη). Πρόκειται για μια διασκευή των έργων του Σοφοκλή, του Μπρεχτ και του Παζολίνι. Ο άνθρωπος μπροστά στο χρέος και την ηθική. Σκηνοθεσία: Ιωάννα Μουλιάκου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 21:30. Το ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικού χώρου του Νεκρομαντείου με ελεύθερη είσοδο θα είναι από 20:00 μέχρι την ολοκλήρωση της παράστασης. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και ο Δήμος Πάργας.

  Η είσοδος σε όλους τους ανεξαιρέτως τους χώρους είναι ελεύθερη.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.